Skip to content

Κτήμα ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ: Κρασί, τέχνη & ωραία ζωή στο Λουτράκι Αλμωπίας!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Δίπλα στα Λουτρά Πόζαρ, το οινοποιείο ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ στολίζει την περιοχή της Πέλλας τα τελευταία 20 περίπου χρόνια. Τα στρέμματα του ενεργού & ιδιόκτητου αμπελώνα ανέρχονται στα 100, ενώ οι νέες φυτεύσεις που πρόκειται να ενταχθούν στην παραγωγή διπλασιάζουν περίπου αυτόν τον αριθμό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αμπελώνας έχει χωριστεί σε 4 διαφορετικές ζώνες, με μοναδικό σκοπό να μοναδικοποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται η κάθε ποικιλία ανάλογα με τις εδαφοκλιμτικές συνθήκες της εκάστοτε περιοχής. Για παράδειγμα, ο χαρισματικός αμπελώνας του Chardonnay, βρίσκεται σε συγκεκριμένο αμπελοτόπι με μεγάλο υψόμετρο, γεγονός που δικαιολογεί την μοναδική οξύτητα αλλά και την πολυπλοκότητα της συγκεκριμένης ετικέτας.

Στο κτήμα ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ αγαπούν τις γηγενείς ποικιλίες της περιοχής, όπως το Αμάσσι & το Ξινόμαυρο, αλλά και ποικιλίες από την υπόλοιπη Ελλάδα όπως το Μαυροτράγανο, με τελικό στόχο να αναδειχθεί το μικροκλίμα της Αλμωπίας και να αποκτήσει την δική της οινική ταυτότητα. Ακόμη, θα βρούμε και διεθνείς ποικιλίες που εναρμονίστηκαν πλήρως με την περιοχή, χαρίζοντάς μας κρασιά με πολυδιάστατο χαρακτήρα. Μπορούμε να απολαύσουμε τρεις λευκές, τρεις ροζέ και πέντε ερυθρές ετικέτες, με τις ελληνικές ποικιλίες να πρωταγωνιστούν. Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δοκιμάσεις είναι τον πρώτο αφρώδη από Αμάσσι & Ξινόμαυρο, που κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: αναδεικνύει την μοναδικότητα των ποικιλιών στην sparkling εκδοχή τους, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα!   

ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ κατά τον Επίκουρο σημαίνει απουσία φόβου και πόνου. Σημαίνει φιλία. Σημαίνει αγάπη. Σημαίνει ζω ωραία!

Στο κτήμα ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ, ζουν ωραία! Πέρα από την παραγωγή αυτή καθαυτή, αποδεικνύουν έμπρακτα αυτό που ίσως έχουμε ακούσει: ότι το κρασί είναι τέχνη. Έτσι, στο χωριό Λουτράκι συναντούμε το ένα μέρος του οινοποιείου, ανοιχτό στο κοινό και τις 7 ημέρες της εβδομάδας, με σκοπό να μας εισάγουν σε αυτό το mindset της ωραίας ζωής! Εκεί θα συναντήσουμε μία όντως διαφορετική και σύγχρονη ξενάγηση, ένα ινσταγκραμικό κελάρι, ένα κατάστημα λιανικής τόσο με τα κρασιά του οινοποιείου, όσο και με τοπικά προϊόντα αλλά και μία new age αίθουσα γευσιγνωσίας!

Ακόμη, στον ίδιο χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει εικαστικές εκθέσεις από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες που φιλοξενούνται στο χώρο κατά καιρούς, μεγιστοποιώντας στο έπακρον την οινοτουριστική εμπειρία. Επίσης, διοργανώνονται συχνά και άλλες πολιτιστικές ενέργειες, αλλά και events όπως μαθήματα Pilates & Yoga, καταφέρνοντας να εφαρμόσουν επί του πρακτέου, ότι ο επισκέπτης του κτήματος, θα ζήσει όντως ωραία εκεί! Επιπλέον, στο χωριό Νερόμυλοι στεγάζεται το δεύτερο μέρος του οινοποιείου, όπου εκεί πραγματοποιείται το βασικό μέρος της παραγωγής και της οινοποίησης. Σε αυτό το χώρο πραγματοποιούνται επίσης διάφορα, κυρίως private events γευσιγνωσίας, ομιλιών και εκπαιδεύσεων.

Σε λιγότερο από μία ώρα, από το κέντρο της Θεσσαλονίκης η περιοχή της Αλμωπίας προσφέρεται για μία σύντομη απόδραση, που υπόσχεται ότι θα αφήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη ευχαριστημένο. Θεραπευτικός, ιαματικός, περιπατητικός, αθλητικός, γαστρονομικός και φυσικά οινικός τουρισμός, συγκεντρώνονται στους πρόποδες του Βόρρα μετατρέποντας την περιοχή σε προορισμό όπου οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ανθίζουν!

______________________

Κτήμα ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

Λουτράκι Αλμωπίας, Ν. Πέλλας

Τηλ: 2384091110

Facebook: Zinideos Winery
Instagram: zin_ideos_winery

AUTHOR

Μιχάλης Φραντζής

Γεωπόνος μετά κόπων και βασάνων. Τα καλοκαίρια και το φθινόπωρο θα τον βρεις στο Αμύνταιο να μαζεύει ροδάκινα και σταφύλια. Του αρέσει το καλό φαγητό και κρασί. Πιστεύει ότι το ελληνικό κρασί δεν έχει πάρει ακόμη τη θέση που του αξίζει.

Loading...
5 Ελληνικές φυσαλίδες για να υποδεχτούμε το 2024!
Promo Espresso & Spirits ή αλλιώς το «μουσείο» των Premium Spirits!