Skip to content

Τα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης έρχονται στην Αγορά Μοδιάνο!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Αν υπάρχει μία εκδήλωση για το κρασί στην Ελλάδα που έχει αγαπηθεί τόσο, αυτή είναι τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη το Φθινόπωρο. Έγινε δημοφιλής από την Πλατεία Αριστοτέλους για να  μεταφερθεί στη συνέχεια στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να αποτελέσει μία από τις πλέον cult αντιπροσωπευτικές της εικόνες.

Η εκδήλωση ΒορΟινά, λογοπαίγνιο των λέξεων «βορράς» και «οίνος», αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της ένωσης Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος, ήδη από το 2004.

Φέτος για πρώτη φορά η εκδήλωση μεταφέρεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε έναν χώρο που η μακρόχρονη πορεία του είναι συνυφασμένη με τη γαστρονομία της, την Αγορά Μοδιάνο.

Γιατί, το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γαστρονομίας και της κουζίνας ενός τόπου, όπως και του πολιτισμού του.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, η Αγορά Μοδιάνο θα φιλοξενήσει στον πανοραμικό της εξώστη τα ΒορΟινά με τα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, μέλη της ένωσης Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος συμμετέχουν στα ΒορΟινά με ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Βόρειας Ελλάδας.

Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στιλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.

Η εκδήλωση ΒορΟινά διοργανώνεται από το γραφείο της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» αποκλειστικά για τα ίδια τα μέλη της και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες της εστίασης και διακίνησης οίνου όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Πάνω απ’ όλα όμως, απευθύνεται σε εκείνες και εκείνους που αγαπούν το επώνυμο Ελληνικό κρασί και επιθυμούν να το γνωρίσουν μέσα από τις δημιουργίες κορυφαίων οινοποιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένωση Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος συμπληρώνει φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας της, έχοντας προσφέρει κάθε δυνατή αξία στη δημιουργία, την εξέλιξη και την προώθηση του «επώνυμου Ελληνικού οίνου», στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

______________________

ΒορΟινά στην Αγορά Μοδιάνο

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2020

Αγορά Μοδιάνο – Εξώστης
Είσοδος: Ερμού 24, Θεσσαλονίκη

Ωράριο-Ροή: 1η 18:00-20:00 και 2η 20:00-22:00.

Είσοδος: 10€ (συμπεριλαμβάνει δώρο το ποτήρι οινογευσίας)
Εισιτήρια μέσω του more.com

Κόστος εισόδου
Το εισιτήριο για την είσοδο των επισκεπτών στα ΒορΟινά διατίθεται μόνο μέσω της πλατφόρμας Viva, στην τιμή των 10,00€.  Η δυνατότητα για αγορά μέσω Viva ισχύει μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης και προτείνουμε την έγκαιρη αγορά του.

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού της εκδήλωσης όπου οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδό τους.

Τα “ΒορΟινά” διοργανώνονται από το γραφείο της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, για τη συμμετοχή των μελών της αποκλειστικά.

Πληροφορίες για την ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” (ΕΝΟΑΒΕ), το προφίλ, τους στόχους, τα μέλη και τις δράσεις της (εκδηλώσεις, οινοτουρισμός, εκπαιδευτικά σεμινάρια, το “The Wine Hub” και άλλα), μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr όπως και στις σελίδες winemakersofnorthgreece στο facebook και στο instagram.

Το hashtag (#) της εκδήλωσης ΒορΟινά για τις αναρτήσεις σας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι #voroinamodianο.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Μια γιορτή αφιερωμένη στο «φυσικό» κρασί στο Πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οκτώβριος, ιδανική περίοδος για ένα οινικό διήμερο στην εξοχή!