Skip to content

Το GrEatings καλωσορίζει το εστιατόριο «Ίωνος» στον επάνω όροφο της Στοάς Δραγούμη!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Το GrEatings Στοά Δραγούμη, είναι ένας καινούριος πολυχώρος στην πόλη, που εστιάζει στη γαστρονομία. Περιλαμβάνει παντοπωλείο, ζαχαροπλαστείο, αρτοποιείο, καφέ-μπαρ, μεζεδοπωλείο και πλέον, κι ένα νέο εστιατόριο στον επάνω όροφο, που μας περιμένει να δοκιμάσουμε τις επιλεγμένες του γεύσεις. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, που θυμίζει γειτονιά βγαλμένη από ελληνική ταινία, μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, αλλά και να απολαύετε ένα σύντομο διάλειμμα από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης.

Το καινοτόμο αυτό γαστρονομικό εγχείρημα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2014, όταν τα αδέλφια Σιδηρόπουλου αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κανάλι προώθησης των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας.

img_8493

«Αρχικά το πλάνο ήταν να γίνει η προσπάθεια στο εξωτερικό, αλλά στη συνέχεια αποφασίσαμε να παραμείνουμε στην Ελλάδα. Η έμπνευσή μας ήταν η ελληνική κουζίνα, βασισμένη στα αγαθά της ελληνικής γης, και η διαχρονικότητα της», υπογράμμισε ο Κοσμάς Σιδηρόπουλος.

Πλέον, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα, τη γνωστή σε όλους Στοά Δραγούμη, το GrEatings προσφέρει στην πόλη μια νέα επιλογή στο κομμάτι της εστίασης, σύγχρονη, αλλά ταυτόχρονα πιστή στις παραδόσεις και στο πνεύμα της ελληνικής γαστρονομίας. Για τον κόσμο που κινείται στο κέντρο, αποτελεί ένα χώρο συνάντησης, χαλάρωσης ή διασκέδασης, ανάλογα με την ώρα της ημέρας, που καλύπτει όλες τις ανάγκες. Επαγγελματικά ραντεβού το πρωί, γευστικά διαλείμματα τα μεσημέρια ή χαλαρωτικό κρασί τα βράδια, ανάλογα με τη διάθεση του επισκέπτη.

untitled-28

«Αυτή ακριβώς η ευελιξία και ποικιλομορφία είναι που κάνει το χώρο τόσο διαφορετικό και πρωτότυπο», επισημαίνει.

Φυσικά, η Θεσσαλονίκη έχει παράδοση ως γαστρονομική μητρόπολη. Έτσι, οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται το GrEatings είναι όλοι οι καλοφαγάδες της πόλης. Δηλαδή, οι άνθρωποι του κέντρου της πόλης, μικροί και μεγάλοι, επαγγελματίες ή επισκέπτες, Θεσσαλονικείς ή μη. Σίγουρα πάντως, το κοινό όλων τους είναι η αγάπη για ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και γαστρονομικές δημιουργίες, που συνεχίζουν τη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας στην εστίαση.

Έχοντας ήδη από νωρίς κερδίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου, η ομάδα του GrEatings στοχεύει ψηλά, με ένα νέο εγχείρημα. Το «Ίωνος», ένα κομψό εστιατόριο υψηλής αισθητικής στον επάνω όροφο της Στοάς Δραγούμη , που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του για να μας συστήσει σε ένα διαφορετικό γαστρονομικό πολιτισμό. Από το μπαλκόνι του εστιατορίου, απολαμβάνεις τη μαγευτική θέα του Θερμαϊκού, ενώ γεύεσαι όλη τη Θεσσαλονίκη στο πιάτο σου. Από νωρίς για καφέ και συνέχεια, με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις και μοναδικά cocktails, στην Ίωνος Δραγούμη 3.

img_8499

«Το “Ίωνος” έρχεται για να αποτελέσει τον πλέον ολοκληρωμένο γαστριμαργικό προορισμό στο κέντρο της πόλης!», τόνισε ο Κοσμάς Σιδηρόπουλος.

Ειδικά αυτές τις εορταστικές ημέρες, το « Ίωνος», μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό γευστικό και μουσικό ταξίδι, παρουσιάζοντας ξεχωριστές μουσικές βραδιές με εκλεκτούς καλλιτέχνες και θεματικές βραδιές που σκοπό έχουν να μας μεταφέρουν μέχρι και τις εποχές των 60s.

Το «GrEatings Στοά Δραγούμη» αποτελεί ένα λαμπερό παράδειγμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ένα Σαλονικιώτικο success story, που επιβεβαιώνει πως το μεράκι, η παράδοση και η οικογένεια είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Greatings | Στοά Δραγούμη – Ιωνός
Ίωνος Δραγούμη 3
Τηλ.: 231 051 4545

Βρείτε το Greatings στο Facebook!
Βρείτε το Ιωνός στο Facebook!

 

AUTHOR

Ελίνα-Σοφία Χασίδου

Ανήκει στη γενιά, που γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ιδανικά ήθελε, όταν μεγαλώσει, να γίνει πρέσβυρα και να ταξιδέψει, μέσω της διπλωματικής οδού, σε όλον τον κόσμο.

Loading...
Μερικοί λόγοι για να περάσεις μια βόλτα από τα TOMS Flagship Store μέσα στο Νοέμβρη!
Ο χειμώνας έφτασε, η Aνεμόεσσα σε περιμένει!