Skip to content

Ο Θοδωρής Παπανικολάου μαγειρέυει ιταλικό street food στο Surfer Maya!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Surfer Maya αγαπάει τα pop-up events κι έχει ανοίξει ήδη ένα διάλογο με νέους μάγειρες, τόσο εντός όσο κι εκτός Θεσσαλονίκης.

Στον πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας του, έχουν περάσει από τη κουζίνα του η ομάδα του ψαροφαγικού εστιατόριου Τριζόνι, οι Nomade et Sauvage με τις ανοιχτές φωτιές τους και τα αντικριστά αρνιά στον πεζόδρομο της οδού Αγάπης, ο Γιάννης Λουκάκης, (Μούργα, +τροφή), ο Βασίλης Χαμάμ, η Αφροδίτη Γεωργιάδη με δημιουργική ποντιακή κουζίνα και πρόσφατα ο διάσημος Λονδρέζος sandwich maestro Max Halley.

Σε συνέχεια όλων αυτών, το Surfer Maya ετοιμάζεται αυτή την Παρασκευή 21/10 να υποδεχτεί φοβερό παιδί της ελληνικής κουζίνας Θοδωρή Παπανικολάου. Ένας καταξιωμένος μάγειρας με εμπειρία ετών που έχει εργαστεί στο παρελθόν στο εστιατόριο Ora d’ Aria στη Φλωρεντία με ένα αστέρι Michelin, στην εμβληματική Σελήνη στη Σαντορίνη, όπως και το εστιατόριο Parla στην Κηφισιά, με δημιουργική Ιταλική κουζίνα. Αυτή τη φορά ετοιμάζει ειδικά για το Surfer Maya ένα ιδιότυπο ιταλικό street food με ιδιαίτερη τεχνική και τα υλικά άριστης ποιότητας, όπως δηλαδή μαγειρεύει πάντα ο Θοδωρής Παπανικολάου.

Μαζί του και πίσω από το bar θα βρίσκεται ο Άρης Θεοδωρίδης που έχει ετοιμάσει αντίστοιχα ένα cocktail pairing, ενώ τη μουσική θα αναλάβει ο φοβερός και τρομερός Στέφανος Τσιτσόπουλος.

Το μενού θα περιλαμβάνει:

  • Porchetta: Focaccia, γουρουνόπουλο, truffle mayo, salsa verde
  • Τσιζμπουργκερ: Φιλέτο μοσχάρι, τυρί πεκορίνο, ψωμί brioche, μουστάρδα αχλάδι, καπνιστή πανσέτα
  • Πιτόγυρο: Καπνιστή σελινόριζα, χειροποίητη πίτα, ketchup πιπεριάς Φλωρίνης, τζατζίκι
  • Lemon haze tart: κρέμα λεμόνι με κάναβη, τσάι μάτσα, λευκή σοκολάτα

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Ο ρόλος του κρέατος στη διατροφική αλυσίδα.
Ανακαλύψτε τα καλύτερα bar του κόσμου για το 2022!