Skip to content

Το Thessaloniki Wine Show μας συστήνει το ελληνικό κρασί.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μια από τις σημαντικότερες οινικές εκθέσεις της Θεσσαλονίκης επιστρέφει στην άνοιξη και μάς προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι, μέσα στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού!

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO. Για δύο ημέρες συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και όλες οι νέες τάσεις στη βιομηχανία του κρασιού! Ένα μοναδικό show που φέτος θα υποδεχθεί πολύ περισσότερους εκθέτες, καθώς και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα.

Στο Thessaloniki Wine Show 2022 πρωταγωνιστούν:

Πάνω από 120 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με ελληνικά κρασιά.

Kαινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων εδώ.

Main Stage

Οινοποιεία μεγάλου και μεσαίου μεγέθους και δίκτυα διανομής με εισαγόμενα και ελληνικά κρασιά.

Boutique Stage

Μικρά οινοποιεία (Boutique Wineries) που η παραγωγή τους δεν ξεπερνά τις 80 χιλιάδες φιάλες.

Eclectic Selection Products/Επιλεγμένα Εκλεκτά Προϊόντα

Παράλληλη παρουσίαση επιλεγμένων προιόντων/παραγωγών, όπου ο κάθε ένας είναι μοναδικός και ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα των προιόντων που παράγει.

Το κάθε είδος θα αντιπροσωπεύεται και θα εκτίθεται μόνο από έναν παραγωγό.

Κατηγορίες

  1. Αποστάγματα
  2. Μικροζυθοποιία
  3. Τυρί
  4. Λάδι/Ελιά
  5. Είδη ψωμιού/φούρνος
  6. Αναψυκτικό
  7. Αλλαντικά
  8. Καφές

Alternative Wine Bar

Ήπιας Παρέμβασης, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Σε ειδικά διαμορφωμένο bar θα παρουσιάζονται αποκλειστικά Φυσικά, Βιοδυναμικά, Βιολογικά και Vegan κρασιά από όλη την Ελλάδα.

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν οι δύο καλύτεροι έλληνες sommeliers του 2017, Αλέξανδρος Μπουζίκας και Θεολόγης Πλακόπουλος.

Μαζί τους, πίσω από το bar, θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί, μιλώντας για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παραγωγής ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

Best Of the Best

Τα κορυφαία κρασιά του 2023
Ο Άρης Σκλαβενίτης, καλύτερος Έλληνας Sommelier για τρίτη φορά στον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει τα κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο την τελευταία χρονιά. Η λίστα με τα κορυφαία κρασιά θα δημοσιευτεί σε μεγάλο αριθμό περιοδικών και στα Social Media μετά το πέρας του THESSALONIKI WINE SHOW 2023.

Cocktail Bar

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί.

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist; Οκτώ επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails εμπνευσμένα και βασισμένα σε ελληνικές ποικιλίες.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στην Κύρια Αίθουσα / Main Stage, mixologists από τα 8 επιλεγμένα bar θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά. Τα 16 cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.

Click here to download Wine Cocktails List

Συμμετέχουν: U BAR PROJECT, Casablanca Social Club, Cin Cin, Tribeca Food & Cocktail Bar, Pelosof, Apallou

Masterclasses

Μια άλλη οπτική μέσα και έξω από το κρασί

Τα masterclasses του Thessaloniki Wine Show θα προσπαθήσουν να δώσουν στο κοινό και στους επαγγελματίες μια διαφορετική οπτική και αισθητική προσέγγιση στο ελληνικό κρασί.

Ρωτηστε Τον Ειδικό | Ask The Expert
Mία διαδραστική συζήτηση μεταξύ του κοινού και ενός πάνελ που θα απαρτίζεται από πέντε ανθρώπους του κρασιού εκ των οποίων  ο καθένας εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο τομέα (Αμπελουργία, Οινολογία, Βιοδυναμική καλλιέργεια, Marketing, Οινοτουρισμός) την Κυριακή 29 Μαρτίου στην κινηματογραφική αίθουσα “Φρίντα Λιάπα” της Αποθήκης Δ’

Κλιματική Αλλαγή Και Συνέπειες Στον Ελληνικό Αμπελώνα
Mία διαδραστική συζήτηση μεταξύ του κοινού και ενός πάνελ που θα απαρτίζεται από πέντε ανθρώπους του κρασιού εκ των οποίων  ο καθένας εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο τομέα (Αμπελουργία, Οινολογία, Βιοδυναμική καλλιέργεια, Marketing, Οινοτουρισμός) την Κυριακή 29 Μαρτίου στην κινηματογραφική αίθουσα “Φρίντα Λιάπα” της Αποθήκης Δ’

Η τέχνη του σερβιρίσματος 
Επίδειξη σερβιρίσματος από διακεκριμένους sommeliers.

Food and Wine Experience
Απαραίτητο συστατικό του Thessaloniki Wine Show θα είναι και πάλι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show!

______________________

Thessaloniki Wine Show 2023

Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου

Περίπτερο των Εθνών (6), Helexpo

Ώρες: 12:00-20:00

Γενική είσοδος: Προπώληση στο viva.gr 10€, Φοιτητικό 7€ | Ταμείο 12€, Φοιτητικό 10€

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το 50 Great Greek Wines επιστρέφει ανανεωμένο για ακόμη μία χρονιά.
Η ζωή του Βασίλη Χαμάμ θα μπορούσε να είναι η νέα δημοφιλής σειρά του Netflix.