Skip to content

Ένα ταξίδι στον «αμαρτωλό» κόσμο του The Garden of Sin.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Πάει καιρός από το τότε που το κέντρο της Θεσσαλονίκης σταμάτησε να είναι η πρώτη μας σκέψη σε κάθε αναζήτηση για έξοδο. Οι λόγοι είναι πλέον πολλοί και ένας απ’ αυτούς είναι εδώ και καιρό το The Garden of Sin. Ένα bar φτιαγμένο από μια παρέα ανθρώπων που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν για πρώτη φορά σε άλλα μαγαζιά της πόλης στο παρελθόν και στη συνέχεια αποφάσισαν πως ήρθε η στιγμή να κάνουν το δικό τους βήμα.

Από αριστερά, Αρμάνης Οβσεπιάν, Νίκος Μπαζούκας (Bar Manager), Νίκος Μιχαϊλίδης και Άρης Θεοδωρίδης. Την ομάδα συμπληρώνουν οι Κοσμάς Καγκάνης και Αντώνης Τορτσιάν.

Η αρχή έγινε τον Φλεβάρη του 2020 όπου το The Garden of Sin άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ανακτορίου 13 στις 40 Εκκλησιές, ένα σημείο τόσο κοντά στο κέντρο τη πόλης που το καθιστά ιδανική επιλογή για έξοδο. Προσεγμένος χώρος, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην μεγάλη αυλή του, που φτιάχτηκε μετά από πολύ προσωπική δουλειά, με σκοπό δημιουργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον. Λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00, ενώ παρέχει στους πελάτες του γευστικά ροφήματα και καφέδες, απολαυστικά cocktail μέσα από τη δική τους signature λίστα -και όχι μόνο, καθώς και brunch ή άλλα πιάτα, καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι. Όσον αφορά το φαγητό, στον κατάλογο θα βρείτε ένα πλήρες μενού που έχει επιμεληθεί ο Σωτήρης Αραμπίδης, chef του εστιατορίου που στεγάζεται στον χώρο του ξενοδοχείου Daios. Όπως προείπαμε, το μενού έχει επιλογές για κάθε γούστο και περίσταση.

Από το πρωινό ή το brunch, μέχρι τις πιο comfort επιλογές, στον κατάλογο θα βρείτε από πίτσες, ζυμαρικά, χειροποίητα tacos, μέχρι και burgers ή άλλα sandwiches. Πιάτα που μπορούν να καλύψουν από τα snacks στη μέση του τραπεζιού, μέχρι κι ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Εμείς, ξεχωρίσαμε το Flancksteak Sandwich με μοσχαρίσια ταλιάτα πάνω σε τραγανή focaccia.

Ανοίγοντας τη νέα cocktail list που έχει επιμεληθεί ο -γνωστός πλέον- Νίκος Μπαζούκας, θα βρείτε έναν νέο concept βασισμένο στα χρώματα. 7 διαφορετικά χρώματα, άρα και 7 cocktail με ποικίλες ύλες, βάσεις και μεθόδους παρασκευής, που παρουσιάστηκαν πριν από μερικές ημέρες και θα είναι διαθέσιμα για όλη τη χειμερινή περίοδο.

7 clarified cocktails, με διαφορετικούς αλκοολικούς βαθμούς που καλύπτουν κάθε προτίμηση. Συνταγές βασισμένες στις τάσεις της εποχής και φτιαγμένα με σύγχρονες μεθόδους, όπου η προετοιμασία τους γίνεται καθημερινά στον χώρο του μαγαζιού και είναι διαθέσιμα όλες τις ώρες. Η συνεργασία του Νίκου με The Garden of Sin ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, όταν ο ίδιος επιμελήθηκε αυτό το κομμάτι με περισσή δημιουργικότητα, πράγμα που έγινε μέρος της φιλοσοφίας του μαγαζιού.

Αυτά τα Χριστούγεννα, θα υπάρχουν διαθέσιμα από την παραμονή των Χριστουγέννων και τρία νέα cocktail με έναν πιο γιορτινό χαρακτήρα και γεύση. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εορτών, το The Garden of Sin θα φιλοξενήσει κάποια guest dj sets, την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα έχει ένα μεγάλο BBQ party από τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ φέτος -για πρώτη φορά- θα είναι ανοιχτό και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Κάπως έτσι, μπορούμε να σου υποσχεθούμε πως μια βόλτα εκτός κέντρου την επόμενη φορά που θ’ αναρωτηθείς που θα βρεις ένα «καλό ποτό» για ν’ απολαύσεις, αξίζει και με το παραπάνω. Το The Garden of Sin θα σε περιμένει.

______________________

The Garden of Sin

Ανακτωρίου 13, 40 Εκκλησιές
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 231 024 9165

Ακολουθήστε το The Garden of Sin στο Instagram ή βρείτε το στο Facebook.

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Ας μιλήσουμε για τα αφρώδη κρασιά.
Χριστούγεννά γεμάτα γεύση στην Έπαυλη Μαρόκκου.