Skip to content

Πού θα πιεις το καλύτερο cocktail της πόλης;

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Κείμενο/Φωτογραφίες: Kint & Eli

Τείνει να γίνει συνήθεια, πλέον, το κάθε bar-εστιατόριο-μπουγατσατζίδικο που ανοίγει στην Θεσσαλονίκη, να τοποθετεί στον τιμοκατάλογο του και μια λίστα με cocktail. Από τότε που ο όρος «mixology» έχει μπει στα bars, έχουμε δει και έχουμε γευτεί πολλά. Καταλάβαμε ότι όλο αυτό δε θα έμενε μόνο στα αυθεντικά bars, αλλά θα πήγαινε και παρακάτω.

Είμαστε η Eli και ο Kint και γνωρίζουμε, εκ των προτέρων, πως υπάρχουν μερικά μέρη, που δύσκολα μπορούν να συναγωνιστούν τα υπόλοιπα, όταν μιλάμε για cocktail. Κάναμε, λοιπόν, μια βόλτα σε αυτά, μιας και η επιθυμία μας για cocktail δεν πάυει να υπάρχει, ούτε το χειμώνα, με σκοπό να εκλέξουμε το καλύτερο. Η Eli έψαχνε την ιδανική Margarita, ενώ ο Kint το πιο αυθεντικό Negroni.

vogatsikou3

Η Eli μπήκε στο «Vogatsikou 3», με διάθεση και προσδοκίες υψηλές. Σαββατόβραδο, νωρίς, βρήκε μια γωνιά στο πολύβουο μπαρ και περίμενε τον Kint. Η Margarita που παρήγγειλε, ήρθε λίγο πριν από αυτόν, καταρρίπτωντας όλους τους χρόνους εξυπηρέτησης. Δυστυχώς, όμως, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Σερβιρισμένη στο κατάλληλο ποτήρι και με το απαραίτητο χοντρό αλάτι στο χείλος του ποτηριού, όμως κάτι έλειπε στο εσωτερικό. Σαν πάρτι, που δεν σ’αφήνουν να ανοίξεις τα δώρα. Αλλά μένεις στο πάρτι, γιατί το «Vogatsikou 3» δημιουργήθηκε μέσα στο χώρο του αξεπέραστου «Bel Air»  και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ένα μαγαζί, στο οποίο δεν καπνίζει κανείς, είναι κάτι, που σπάνια συναντάει κανείς στην πόλη, πλέον. Ο Kint έφτασε αργοπορημένος και έκανε νόημα για ένα Negroni.  Ακούγοντας την, σχεδόν πάντα, καλή μουσική που παίζει, κράτησε στα χέρια του ένα μέτριο σε γεύση Negroni, με μία αρκετά καλή εμφάνιση, κάτι που o Kint ξεπέρασε γρήγορα, ειδικά όταν είδε πως η απόδειξη έγραψε στο σύνολο 17,5€.

Negroni: 3.9/5*
Margarita: 3.4/5*

3rdwave

Από εκεί, ο δρόμος μας έβγαλε σε ένα ένα νέο cocktail bar του κέντρου, στον πεζόδρομο της Ρογκότη. «Third Wave». Τα ποτά μας έφτασαν αρκετά γρήγορα, ενώ η μυρωδιά και η γεύση από ένα καλό Negroni, έκαναν τα πράγματα σχετικά απλά για τον Kint. Η μουσική ταίριαζε αρκετά στο μέρος, (“θα μπορούσε, όμως, και καλύτερα”, γκρίνιαξε η Eli). Η Margarita έφτασε, με την συνοδεία ποπ-κορν με γεύση πάπρικα, τα οποία, σε καμία περίπτωση, δεν σερβιρίστηκαν για να “καλοπιάσουν” το στομάχι. Ιδανική οξύτητα, ένταση στην μυρωδιά και μια υποψία πράσινου τσαγιού, έβαλαν αυτήν την Margarita ψηλά στην λίστα. Η απόδειξη έγραψε 14€.

Negroni: 4/5*
Margarita: 4.4/5*

bluecup

Συνεχίσαμε, περνώντας από το «The Blue Cup», στα Λαδάδικα. Ένα μαγαζί, που ο Kint και η Eli επισκέπτονταν για πρώτη φορά. Μετά από περιπλάνηση στον αχανή χώρο, οι παραγγελίες δόθηκαν μετά βασάνων και οι πρώτες γουλιές έφτασαν στους αντίστοιχους ουρανίσκους, 20 λεπτά μετά. Ένα λίγο καλύτερο από το αντίστοιχο του «Vogatsikou 3», σε γεύση Negroni, με μέτριο άρωμα και εμφάνιση, που τα 20 λεπτά αναμονής, δε βοήθησαν τον Kint να το απολαύσει. H Margarita της Eli δεν εμφάνισε ουσιαστική διαφορά, από ένα ποτήρι νερό και αντίστοιχα την αντιμετώπισε. H απόδειξη, αυτή τη φορά, έγραψε 15€

Negroni: 3/5*
Margarita: 3/5*

cocktailbar

Εκεί κοντά, επί της οδού πολυτεχνείου, υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια το «Cocktail Bar», με την κόκκινη φωτεινή ένδειξη, να το υπενθυμίζει. Εξασφαλίσαμε, εύκολα και γρήγορα, μία θέση στο βιομηχανικού σχεδιασμού bar και αυτό ήταν… Bingo! Hallelujah! Φτερωτά αγγελάκια κατέβηκαν και άφησαν, έναν έναν, τους κόκκους αλατιού, στο ποτήρι της Eli. Ιδανικές αναλογίες, μετρημένες στη λεπτομέρεια. Το χαμόγελο του Kint επιβεβαίωνε το αυτονόητο. Ένα πολύ καλό Negroni, με ένα επίσης πολύ καλό άρωμα. Η καλή μουσική και το ψηλοτάβανο κτίριο, που στεγάζει το συγκεκριμένο bar, είναι απλά bonus στις μοναδικές παρασκευές των cocktail. Το όνομα δεν είναι τυχαίο. Η απόδειξη έγραψε επίσης 14€ και θα μπορούσαμε, απλά, να τα παρατήσουμε και να δεχτούμε ότι είχαμε φτάσει στον Παράδεισο. Αλλά όχι…

Negroni: 4.4/5*
Margarita: 4.8/5*

bordeleau

Συνεχίσαμε σε ένα μπαρ, που είναι καλά κρυμμένο, σε μια από τις στοές της Εγνατίας. Το όνομα αυτού, «Bor de l’eau». Η μουσική μας οδήγησε, για την ακρίβεια, ενώ ο δίσκος, με ένα βαθυκόκκινο Negroni, με πρωτογενές άρωμα και μία κλασική, αλλά ταυτόχρονα δυναμική Margarita, οδήγησαν την βαθμολογική κλίμακα στα ύψη. Να σημειωθεί και ο ασύλληπτος χρόνος εξυπηρέτησης. Η ατμόσφαιρα λίγο σκοτεινή, αλλά πάντα “ιδιαίτερα” όμορφη. Η απόδειξη έγραψε 14€!

Negroni: 4.3/5*
Margarita: 4.3/5*

ladoze

Η γωνία του bar στο «La Doze» της Βαλαωρίτου, περίμενε τους απαιτητικούς, για το τελευταίο ποτό της ημέρας. Ένα γευστικότατο, αλλά κάπως φτωχό σε άρωμα, Negroni για τον Kint και μία αρκετά καλή και πλούσια σε άρωμα, Margarita. Funky μουσική, ευγενικοί άνθρωποι και η απόδειξη έγραψε 16€!

Negroni: 4/5*
Margarita: 4/5*

11026611_10205170493397269_68872717_n

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
To «Cocktail Bar» είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του!