Skip to content

Tο νέο εστιατόριο Grec αποθεώνει δημιουργικά τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η ελληνική κουζίνα είναι φημισμένη για τις πλούσιες γεύσεις και συνταγές της. Ίσως είναι μάλιστα μία από τις πιο γευστικές κουζίνες στον κόσμο. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που σίγουρα εκτιμούμε το καλό, ποιοτικό φαγητό, βρήκαμε ένα μέρος όπου η παράδοση συναντά τη γαστρονομική ευρηματικότητα, και μαζί μας έδωσαν τις πιο δημιουργικές ελληνικές γεύσεις! Τί θα έλεγες λοιπόν, αν σου προτείναμε να ξεφύγεις λίγο από τα κλασικά ελληνικά πιάτα και να κλείσεις τραπέζι στο Grec;

Κάπου ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια στα Λαδάδικα και συγκεκριμένα στην Αιγύπτου 21 στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο, διατηρητέο κτήριο το Grec. Αυτό το νέο εστιατόριο ήρθε για να παρουσιάσει την ελληνική κουζίνα με μια δημιουργική ματιά, σε ένα κοινό που ολοένα και περισσότερο γίνεται πιο απαιτητικό – όπως εμείς κι εσύ δηλαδή. Δημιουργικά και νόστιμα πιάτα σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο συνθέτουν το κατάλληλο περιβάλλον για ξεχωριστές στιγμές και, γιατί όχι, για το νέο γευστικό στέκι της πόλης. Στο γεμάτο φρεσκάδα μενού του, που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νίκος Ηλιάδης, θα βρεις διαφορετικές επιλογές από πιάτα της κλασικής, παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Μέσω σύγχρονων γαστρονομικών τεχνικών και με την βοήθεια της έμπειρης και νεανικής ματιά του, ο σεφ του Grec δημιούργησε λαχταριστά πιάτα με βάσεις και υλικά που πατάνε γερά στην ελληνική παράδοση, με μικρές παραλλαγές και απογειωτικές προσθήκες.

Όπως κατάλαβες ήδη, πρόκειται για ένα εστιατόριο που επιθυμεί να εδραιώσει την ταυτότητά του ως ένα μέρος όπου θα απολαύσεις δημιουργική κουζίνα με εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες. Το όνομά του άλλωστε σε προϊδεάζει για τον άρρηκτα συνδεδεμένο σύγχρονο ελληνικό χαρακτήρα του. Η επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με ευλάβεια, καθώς οι άνθρωποι του Grec στοχεύουν στην ανεύρεση της καλύτερης ποιότητας με την ελληνική σφραγίδα. Έτσι, η ομάδα του μαγαζιού έχει ανακαλύψει για εμάς ελληνικές οικοτεχνίες και φάρμες, που παράγουν εκλεκτά προϊόντα, ενώ επιλέγει λεπτομερώς τις προτάσεις του σε τυριά και κρασιά ΠΟΠ.

Από το μενού, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τα κρασάτα μανιτάρια Γρεβενών με θυμάρι, καραμελωμένη σάλτσα γκρέιβυ και κεφαλοτύρι Ηπείρου. Όπως επίσης και τα ακαταμάχητα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα χαρουπιού και το ταξιδιάρικο αιγαιοπελαγίτικο Καραβιδάκι στο τηγάνι με σάλτσα από κρόκο Κοζάνης. Γεύσεις καθαρές και στιβαρές! Μιας και το καλό πιάτο συνοδεύεται απαραιτήτως από παρέα και καλό κρασί, η κάβα του Grec είναι αξιοσέβαστα επιλεκτική, τόσο σε χύμα ντόπιο κρασί όσο και σε ελληνικές ετικέτες κρασιών, τίμια τιμολογημένες.

Για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο σεφ Νίκος Ηλιάδης και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει το πιο φίνο εορταστικό μενού που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου. Εμείς λιγουρευόμαστε ήδη τη σούπα βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας και το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρασιού Vinsanto Σαντορίνης και αποξηραμένων φρούτων, σερβιρισμένο με κρέμα κάστανο. Μια πανδαισία γεύσεων στον ουρανίσκο σου!

Grec
Αιγύπτου 21, Λαδάδικα Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 231 601 0490
Facebook: @grecrestaurant | Instagram: @grec_skg

AUTHOR

Κατερίνα Τσιουρή

Μαγικός ρεαλισμός. Έχει γάτο μουστακάτο. Χρειάζεται καφέ, πολύ καφέ. Νησιώτισσα που έχει πάρει τα βουνά. Ψυχαναγκαστική από κούνια.

Loading...
Jazz in jazz: Από τη Νέα Ορλεάνη στην Αθήνα, ένα γνήσιο jazz bar με ιστορία 42 χρόνων!
Χριστούγεννα στην πόλη: Πού θα πιεις τα εορταστικά σου ποτά φέτος;