Skip to content

Η πρώτη έκθεση φυσικών κρασιών έγινε και «Φυσικά» ήμασταν εκεί!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη βρήκε τους Θεσσαλονικείς φίλους του κρασιού στο ιστορικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ., όπου για πρώτη φορά διεξήχθη μία έκθεση κρασιών ελάχιστης παρέμβασης. Ο τίτλος της, Φυσικά Fysika!

Μία ημέρα, 38 παραγωγοί και περισσότερες από 80 ετικέτες κρασιών ήταν διαθέσιμες από τις 13:00 το μεσημέρι στο κοινό, με τους πρώτους επισκέπτες να περιμένουν ήδη στην ουρά λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες. Περισσότεροι από 700 επισκέπτες πήραν το «μαγικό» χαρτάκι που τους εξασφάλισε την πρόσβαση στην έκθεση, μαζί με το δικό τους γυάλινο ποτήρι και πέρασαν την πόρτα του γηπέδου μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. για να περιηγηθούν ανάμεσα στους πάγκους των παραγωγών.

Ο χώρος μεταμορφώθηκε εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της έκθεσης, κρατώντας τον χαρακτήρα και την αισθητική του, ενώ αποδείχτηκε σωστή επιλογή από τους διοργανωτές δίνοντας κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες.

Παράλληλα, ο χώρος της έκθεσης φιλοτεχνήθηκε με φωτογραφίες του Νίκου Κατσαρού, εμπνευσμένες από τους πάγκους των λαϊκών αγορών, ορόσημο για τις τοπικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα και μέρος κοινωνικής συνεύρεσης και σημείο επαφής μεταξύ των καταναλωτών και των παραγωγών. Όλοι οι πάγκοι είχα το ίδιο στήσιμο, απογυμνωμένοι από διακοσμητικά στοιχεία, με το κρασί να είναι στο επίκεντρο. Ο εξοπλισμός της έκθεσης ήταν ειδικά σχεδιασμένος για επαναχρησιμοποίηση και κατασκευασμένος με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αποκλείοντας τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ τοποθετήθηκαν κάδοι διαλογής, ώστε Ειδικοί κάδοι χωριστής διαλογής θα τοποθετηθούν εντός και εκτός της έκθεσης ώστε όλα τα υπολείμματα να επαναχρησιμοποιηθούν, ανακυκλωθούν ή κομποστοποιηθούν, συντελώντας σε μια πιο βιώσιμη διοργάνωση.

Τέλος, οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Μάρκος Χαϊδεμένος ανέλαβαν να «ντύσουν» μουσικά την έκθεση με ένα πιάνο που στήθηκε στον χώρο. Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ετοίμασε μερικά πλατό με ποικιλία τυριών και λαχανικών, ενώ το Blé ανέλαβε τα αρτοποιήματα που συνόδευαν το κάθε επιλογή κρασιού.

Πίσω από την έκθεση κρασιών ελάχιστης παρέμβασης -που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, κρύβονται το αθηναϊκό wine bar Τανίνη Αγάπη μου, καθώς και η ομάδα οινικών ξεναγήσεων Oenosophy Wine Tours, στήνοντας μια διοργάνωση που απέδειξε από την πρώτη κιόλας φορά διεξαγωγής πως ήρθε για να μείνει. Όσο αναμένουμε τη διεξαγωγή της αθηναϊκής εκδοχής του Φυσικά Fysika, ο Beater.gr σας μεταφέρει όλα όσα είδε μέσα από 39 φωτογραφίες.

______________________

Φυσικά Fysika

Έκθεση Κρασιών Ελαχίστων ή Μηδενικών Παρεμβάσεων

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το fysikafysika.gr και το @fysikafysika

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» δίπλα στα παιδικά χωριά SOS!
Η πιο νόστιμη «διαδήλωση» που έγινε ποτέ!