Skip to content

Ένα masterclass για το ελληνικό ρύζι.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

To 1o masterclass για το ελληνικό ρύζι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στον εξαιρετικό χώρο CWC PRO (Cooking Workshop Consulting), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία με τον διακριτικό τίτλο EU RICE. Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Εκεί, η Rice Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα Ντίνα Νικολάου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού μέσα από τη δημιουργία τριών μοναδικών συνταγών:

  • Τερίνα Λάχανου με Ρύζι
  • Κολοκύθα γεμιστή με Ρύζι και Λουκάνικο
  • Ρυζόγαλο με Κραμπλ Φουντουκιού

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά, στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του. Οι καλεσμένοι, επαγγελματίες chef, δημοσιογράφοι και διατροφολόγοι ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή. Τέλος, απόλαυσαν τις δημιουργίες της Ντίνας Νικολάου και της φιλόξενης ομάδας του CWC PRO.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία NOVACERT, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος, και την εταιρία Chef Stories, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Το περιεχόμενο της παρούσας εκστρατείας προώθησης εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις της συντάκτριας, η οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν έγγραφο.

Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EURICE στο www.europeanrice.eu

*Η εκστρατεία λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Loading...
Δύο νέα αστέρια Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας!
Το speakeasy floor θέλει να παίξει με το μυαλό σου!