Skip to content

Στα καταστήματα Espressonist ο καφές είναι τέχνη!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Άννα Θεοδωρίδου

Το νέο κίνημα, η νέα τάση, το νέο δόγμα ή νέα σχολή στον πραγματικά καλό καφέ, ακούει στο όνομα Εσπρεσσιονισμός! Τον ασπάζονται οι απανταχού coffee lovers και οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν πως ο καλός καφές είναι τέχνη και οι καλοί baristas καλλιτέχνες. Αν ένας Εξπρεσιονιστής επιθυμεί πάνω από όλα να εκφράσει τον εαυτό του, τότε ένας Εσπρεσσιονιστής επιθυμεί πάνω από όλα να απολαύσει τον καφέ του. Φυσικά, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, σύμβολο και σημείο κατατεθέν του Εσπρεσσιονισμού είναι η αλυσίδα καταστημάτων καφεστίασης The Espressonist Coffee Company. 

Με βασικές αρχές τη δεξιοτεχνία, το πάθος, τις γνώσεις και το μεράκι η Espressonist Coffee Company, γίνεται αμέσως αγαπημένη. Οι πρώτες συστάσεις με το κοινό έγιναν πίσω στο 2011, όταν η Espressonist Coffee Company ξεκίνησε να καλομαθαίνει τους κατοίκους της Ξάνθης. Με το μοναδικό του χαρμάνι, που είναι αποτέλεσμα ανάμειξης διάφορων ποικιλιών καφέ όπως Βραζιλία – Natural Arabica, Ουγκάντα – Natural Arabica, Ινδία – Washed Robusta, Βιετνάμ – Natural Robusta και δημιουργείται αποκλειστικά από την έμπειρη ομάδα δοκιμαστών της εταιρείας, η Espressonist Coffee Company κατάφερε να βάλει τη δική της υπογραφή στην κουλτούρα του καφέ. Η ειδοποιός διαφορά του ιδιαίτερου αυτού χαρμανιού, έγκειται στην παραγωγή του τελικού μείγματος που γίνεται αποκλειστικά από τα δύο πρόσωπα και εμπνευστές της αλυσίδας και όχι από τρίτους. Γιατί σε όλα τα καταστήματα Espressonist, η προετοιμασία, η παρασκευή και η απόλαυση του καφέ είναι προσωπική υπόθεση. 

Από το 2011 στο 2019 η Espressonist Coffee Company συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται σε διάφορες πόλεις στη Β. Ελλάδα και φυσικά στη Θεσσαλονίκη με ολοένα και αυξανόμενο αριθμό καταστημάτων. Χώροι σύγχρονης αισθητικής, με τη δική τους χαρακτηριστική παλέτα χρωμάτων, γεμίζουν την πόλη μας με αρώματα και γεύσεις που γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Καφέδες κάθε είδους, μπάρες ενέργειας (δημητριακών, βρώμης, κορμού, μπισκότου), muffins, κρουασάν, υγιεινά snacks, κρύα σάντουιτς και οργανικοί χυμοί μεταξύ άλλων συνθέτουν τον πιο απολαυστικό κατάλογο της πόλης. Οι Θεσσαλονικείς, δεινεί εσπρεσσιονιστές, επιλέγουν διαχρονικά τα καλύτερα και ήδη δίνουν ραντεβού στις πιο αρωματικές γωνιές της πόλης! 

Η Espressonist Coffee Company είναι μία αλυσίδα καφέ με ξεκάθαρο όραμα και αξίες. Σταθερή ποιότητα, ομαδικότητα και συνέπεια. Δεν είναι απλά ένα μέρος στο οποίο μπορεί ο καθένας να απολαύσει ποιοτικό καφέ και άριστη εξυπηρέτηση. Είναι μια κυψέλη ιδεών και καινοτομίας, ένα στέκι όπου ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει και να απολαύσει τα προϊόντα του καταλόγου ξέροντας πως έχουν φτιαχτεί από εκλεκτά υλικά, αγάπη και γνώση. Επενδύει διαρκώς στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια -σε δικό τους εκπαιδευτήριο- με στόχο την ολοένα και αρτιότερη παρασκευή του καφέ αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Για πρωινό, απογευματινό ή και βραδινό καφέ, λαχταριστές γεύσεις και μια δόση τέχνης, ο προορισμός σου είναι ένα από τα καταστήματα Espressonist.

Καταστήματα:

  • Δελφών 138, Ανατολικά
  • Αλ. Παπαναστασίου 50-52
  • M. Αλεξάνδρου 126, Εύοσμος (Opening: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου)

Δείτε περισσότερα: www.theespressonist.gr

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Τρεις συντάκτες δοκίμασαν το νέο Brunch Menu του TGI Fridays στην Αριστοτέλους!
Fika The Swedish Konditori: Αυτή την απόλαυση την έχεις ανακαλύψει;