Skip to content

Σου αποκαλύπτουμε τα μυστικά του πρώτου ορόφου της Έπαυλης Μαρόκκου!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Το Νοέμβριο του 2018 η Έπαυλη Μαρόκκου άνοιξε τις πόρτες της στην περιοχή της Ανάληψης. Από την πρώτη στιγμή το μαγαζί αγαπήθηκε και έγινε στέκι. Οι «μαγικές» αυλές της ήταν πάντα γεμάτες τους μήνες του καλοκαιριού, με τα κοκτέιλ να ρέουν άφθονα και τα νόστιμα πιάτα να γεμίζουν μέχρι και τα πιο απαιτητικά στομάχια! Ένα χρόνο ακριβώς μετά την έναρξη του μαγαζιού, η Έπαυλη εγκαινίασε το νέο της όροφο. Φήμες από τα παλιά χρόνια, θέλουν το πνεύμα της Μαρίας Τερέζας, κόρη του Ιωάννη Μαρόκκου, να κατοικεί εκεί, μιας και η ιστορία μας λέει ότι δολοφονήθηκε από τον εραστή της την ημέρα του γάμου της.


Στην πραγματικότητα, ο νέος όροφος κρύβει πολλές εκπλήξεις, κάθε άλλο από πνεύματα και ιστορίες του παρελθόντος. Εκεί θα δεις τα φώτα να χαμηλώνουν, την ένταση της μουσικής να ανεβαίνει, θα δοκιμάσεις τα νέα signature cocktails και θα γνωρίσεις τη Salumeria!

Η Salumeria είναι η νέα μικρή κουζίνα του χώρου η οποία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από τυροκομικά και αλλαντικά. Από μαστέλο Χίου και γραβιέρες διαφόρων ειδών, μέχρι  αυθεντικό Ιταλικό προσούτο και μοσχαρίσιο παστράμι με πιπεριά. Στο νέο κατάλογο, μπορείς να σημειώσεις αυτά που θέλεις να δοκιμάσεις και αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις, οι σεφ  θα σου προτείνουν ποικιλίες 2 και 4 ατόμων με διάφορα τυριά και αλλαντικά που θα σε κάνουν να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!

Ο αγαπημένος κατάλογος της Έπαυλης Μαρόκκου μεγάλωσε με τα νέα entries λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών από οινοποιία της της βόρειας Ελλάδας που αξίζει να δοκιμάσεις! Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερο από το κρασί με τυριά και αλλαντικά, πόσο μάλλον όταν εσύ μπορείς να διαλέξεις το συνδυασμό που θέλεις να κάνεις.

Στα νέα signature cocktails, από την άλλη, θα συναντήσεις το Infinity Stone Negroni, ένα παλαιωμένο νεγκρόνι 3μηνης ωρίμανσης σε δρύινο βαρέλι, το Drogon’s Breeze με βότκα, chili και χειροποίητο σιρόπι από φρέσκα dragon fruit, το Veder Paloma με τεκίλα ανώτερης ποιότητας σε ποτήρι ριμαρισμένο με κόκκινο αλάτι, το all time classic Red Skull σερβιρισμένο σε παγωμένα κομμάτια φρούτων, το Kingsman’s Mule με ουίσκι από το Kentucky και τέλος το Back Pearl βασισμένο σε ρούμι με αρώματα καπνού, σοκολάτας, μπανάνας και ανανά. Όλα αυτά, συνοδεύονται από tacos τροπικών φρούτων γλασαρισμένα με σιρόπι από grapefruit.

Μυστικά, ιστορίες και μύθοι από το παρελθόν σε προσκαλούν να επισκεφθείς το νέο όροφο και σε προκαλούν να δοκιμάσεις σπάνιες ποικιλίες από φαγητό και ποτό που θα σου μείνουν αξέχαστες!

Μην ξεχνάς, τα απογεύματα της Κυριακής η εμπειρία στην «Έπαυλη Μαρόκκου» ολοκληρώνεται με τις μουσικές επιλογές από τους παραγωγούς του Beater.gr, ενώ την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου αποχαιρετούμε τη νέα χρονιά με ένα Tropical Party και καλεσμένο στα decks τον BNC!

See you there!

Έπαυλη Μαρόκκου
Βασιλήσης Όλγας 133, Ανάληψη
Τηλ.: 231 083 6233

Δείτε περισσότερα:
www.facebook.com/epavlimarokkou
www.instagram.com/epavlimarokkou

AUTHOR

Βίβιαν Γεωργιάδου

DJ και ενίοτε ραδιοφωνικός παραγωγός, της αρέσει να την παινεύουν για τις μουσικές της επιλογές και προτιμά το χειμώνα! Η αγάπη της για τη μουσική υπήρχε από πάντα και εξελίχθηκε με σπουδές σε ηχοληψία και μουσική τεχνολογία. Θα την βρεις πίσω από πολλά bar της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο, να μιξάρει γκρουβάτες μουσικές!

Loading...
Τα φετινά Χριστούγεννα έχουν γεύση Pax Burgers!
Concept: Το πιο cozy στέκι της πόλης σε περιμένει!