Skip to content

Trolley vs Trolley: Μια ξεχωριστή fine drinking μάχη στο Cin Cin!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Κι όμως η Τετάρτη πλέον δεν είναι απλά μια βαρετή ημέρα της εβδομάδας. Είναι η μέρα που το αγαπημένο Cin Cin μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, γίνεται το κέντρο της Θεσσαλονικιώτικης μπαρ σκηνής και υποδέχεται bartenders από κάθε σημείο της Ελλάδος -και όχι μόνο. Bartenders που είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με τον αντίπαλό τους και να βγουν «νικητές» ώστε να σου προσφέρουν μερικά από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα cocktails.

Trolley vs Trolley, ένα event που ξεκίνησε το 2018 και μετά από 2 καραντίνες και όλα όσα έχουμε περάσει, επέστρεψε. Το Cin Cin, ένα «bar χωρίς μπάρα» όπως χαρακτηρίζεται, που ακολουθεί εξαρχής τη φιλοσοφία πως ο bartender δεν είναι απλά ο άνθρωπως που θα σου φτιάξει το ποτό που θα πιες, αλλά αυτός που θα έρθει σε άμεση επαφή μαζί σου, ώστε να σε καθοδηγήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Έτσι, το Cin Cin, θέλοντας να προτείνει στους θαμώνες του κάτι νέο, φιλοξενεί σε εβδομαδιαία βάση έναν ή και παραπάνω εκπροσώπους από διάφορα bars, οι οποίοι αφήνουν για λίγο τη μπάρα και πιάνουν τα trolley για μία -εκτός έδρας- αναμέτρηση. Κάθε φιλοξενούμενος ή ομάδα έχει το ελεύθερο να σου παρουσιάσει τρία cocktail από τη signature list του εκάστοτε μαγαζιού που εκπροσωπεί. Από την άλλη, οι bartenders του Cin Cin με βάση αυτά, θα προτείνουν κάθε εβδομάδα άλλες τρεις νέες επιλογές, που έρχονται να συμπληρώσουν τη γευστική παλέτα, καλύπτοντας έτσι κάθε γούστο.

Η ιδέα ξεκίνησε θέλοντας ο πελάτης που θα επιλέξει να βρεθεί εκεί, να έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κάθε εβδομάδα κάτι διαφορετικό. Να δει, ν’ ακούσει, να μάθει και να γευτεί όλες αυτές τις επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες, από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες -και όχι μόνο- bartenders. Έτσι, παρουσιάζεται μία νέα οπτική γωνία στο πως ο κόσμος μπορεί να διασκεδάσει και να επικοινωνήσει σε άλλο επίπεδο με τους bartenders, μαθαίνοντας και εκτιμώντας όλη αυτή τη δουλειά που έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι που συναντάμε καθημερινά πίσω από τη μπάρα.

Αν λοιπόν βρεθείς εκεί μία από τις επόμενες Τετάρτες, θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Οι bartenders θα έρθουν με τα trolleys μπροστά στο τραπέζι σου, θα σου παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και θα ετοιμάσουν το cocktail που θα επιλέξεις. 

Εμείς, στην τελευταία μας επίσκεψη συναντήσαμε τους ανθρώπους του αθηναϊκού Barro Negro, ένα Tequila and Mezcal bar όπως χαρακτηρίζεται που πρόσφατα κατέκτησε την 74η θέση στη λίστα με τα 100 καλύτερα bars του κόσμου. Ναι, καλά άκουσες, αλλά μην ανησυχείς, γιατί η λίστα είναι μεγάλη και συμπεριλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα bar που μπορείς να επισκεφθείς και έχεις μια ευκαιρία να δεις τη δουλειά του καθενός, να συζητήσεις με τους guest bartenders και να μάθεις όλα όσα ήθελες.

Φυσικά, μια επίσκεψή στο Cin Cin δεν σταματάει μόνο εκεί. Αυτή τη σεζόν έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις καθημερινά τη νέα cocktail list με τον ιαπωνικό τίτλο Shibui 渋い of Aesthesis ή αλλιώς την ιδιαίτερη «τέχνη και αίσθηση της απλής και διακριτικής ομορφιάς». Μία φιλοσοφία που ακολουθεί γενικότερα ο ιαπωνικός λαός. Ένα project που αφορά την αντίληψη μέσω των αισθήσεων και συγκεκριμένα της όρασης.

Η λίστα συμπεριλαμβάνει cocktail συνοδευόμενα από κάποια illustrations που θα βρεις ανοίγοντας τον κατάλογο του μαγαζιού, όπου ανάλογα με αυτό που βλέπεις δημιουργείς στο μυαλό σου το γευστικό προφίλ που σου προσφέρουν, μπορείς να επιλέξεις πολύ πιο στοχευμένα τι θα επιλέξεις να πιείς. Επτά signature cocktails, μία μικρή λίστα με aperitifs και δύο επιλογές χωρίς αλκοόλ σε μια ιδεά που εμπνεύστηκε ο Θοδωρής Σταματίου, Bar Manager του Cin Cin και υλοποίησε σε συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα του μαγαζιού.

Παράλληλα, το Cic Cin προσφέρει δεκάδες επιλογές μέσα από μια λίστα με premium spirits που ανανεώθηκε πρόσφατα, καθώς και ένα μενού φαγητού που έχει επιμεληθεί ο Ανδρέας Κλαυδιανός για κάθε στιγμή της ημέρας.

Κάνε την επιλογή της αρεσκεία σου και μην ξεχάσεις να αναφωνήσεις «Cin Cin» πριν την πρώτη γουλιά!
______________________

Cin Cin

Ικτίνου 22, Κέντρο
Θεσσαλονίκη, 54622
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2310 223350

Trolley vs Trolley Schedule

  • 15/12 – Athénée (Αθήνα)
  • 5/1 – Τhe Clumsies (Αθήνα)
  • 12/1 – Bar Américain (Λονδίνο)
  • 19/1 – Apallou (Θεσσαλονίκη)
  • 26/1 – Γορίλας (Θεσσαλονίκη)
  • 2/2 – Βερμούτ (Θεσσαλονίκη)
  • 9/2 – Xalavro Open Bar (Ηράκλειο)
  • 16/2 – Odori Vermuteria – Αθήνα
  • 23/2 – Casablanca Bar (Θεσσαλονίκη)
  • 2/2 – TBA

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Η Έπαυλη Μαρόκου κι ένα ταξίδι στην ασιατική κουζίνα.
Αυτά είναι τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2021.