Skip to content

Nikkei κουζίνα, φρέκο ψάρι και αυθεντικό sushi μέσα στην αγορά Μοδιάνο!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Τρία καταστήματα καταφέρνουν να ενωθούν κάτω από μία κοινή ταυτότητα. Ένας κλασικός πάγκος του ψαρά με πραμάτεια πρώτης διαλογής, συνεχίζεται σε ένα sushi bar, με τα ψάρια να πηγαίνουν κυριολεκτικά από την παραγωγή στην κατανάλωση. Εδώ, μπορείς να διαλέξεις το ψάρι και την κοπή που επιθυμείς πέρα από τις κλασικές επιλογές σε sushi.

Απέναντι, συναντάς μια cevicheria, που περιστρέφεται ουσιαστικά γύρω από ένα μεγάλο μπαρ και ανοιχτή κουζίνα. Με chefs που έχουν προϋπηρεσία σε γνωστά εστιατόρια, παρουσιάζεται μια Nikkei κουζίνα, ένας συνδυασμός ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας, αποτέλεσμα των επιρροών που δέχτηκαν Ιάπωνες ειδικοί της γαστρονομίας στην πατρίδας τους, όταν μετανάστευσαν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Στη Cevicheria το ωμό ψάρι συνδυάζεται με τροπικά φρούτα και λαχανικά, συνδυασμοί που ξεχωρίζουν για την οξύτητα των φρέσκων εσπεριδοειδών, τον έντονο αρωματικό χαρακτήρα των μπαχαρικών και τη λεπτή γεύση του φρέσκου, ωμού ψαριού.

Πέρα από το ceviche και τα υπόλοιπα ωμά, ψήνονται anticuchos και ψαρικά σε μία Robata, ενώ το μενού περιλαμβάνει επίσης gyoza και σαλάτες με noodles. Στην κουζίνα ηγείται ο Αλέξανδρος Ζιγούρης, που ξεκίνησε την καριέρα του από εστιατόρια της Αθήνας, μεταξύ των οποίων τα Balthazar, Rock & Roll, Egomio Ache κ.ά., ενώ μυήθηκε στην περουβιανή κουζίνα κατά την πολυετή συνεργασία ως Sous chef στο αθηναϊκό Nikkei.

Κεντρικό σημείο στη Cevicheria αποτελεί το μπαρ. Τα cocktail επιμελήθηκε ο χαρισματικός Bartender Αστέριος Ψαρράς, κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου Nikka Perfect Serve, ο οποίος έχει εντρυφήσει στην ιαπωνική φιλοσοφία ζωής Ichi-go Ichi-e. Τέλος, την ομάδα στην κουζίνα συμπληρώνουν ο Φάνης Θεόδωρου και ο Δημήτρης Μπαντέας, Chefs με εμπειρία στην ιαπωνική αλλά και στην ευρωπαϊκή κουζίνα.

Στην Pescaderia φιλετάρονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών τα φρέσκα ψάρια, διασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης. Αργότερα, κατά τις μεσημεριανές ώρες, o πάγκος του ιχθυοπωλείου, γεμίζει στρείδια και μετατρέπεται σε ένα Conchas bar.

Στη Susheria, το τρίτο κατάστημα της ομάδας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα παρασκευάζονται sushi και άλλες ωμές κοπές εμπνευσμένες από παραδοσιακά Περουβιανά πιάτα (ceviche, tiradito) δημιουργώντας σύγχρονες συνταγές με κοινό παρονομαστή την εποχικότητα και την υψηλή ποιότητα.

Τρία project, που είναι δημιούργημα τριών φίλων από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι εμπνεύστηκαν ένα σύμπλεγμα καταστημάτων μέσα στις στοές της Αγοράς. Ο Χρήστος Αρναούτογλου, μαιευτήρας- γυναικολόγος με μεράκι για το καλό φαγητό, ο Βαλάντης Κεϊβανίδης, επιχειρηματίας στον κλάδο της ενέργειας και των κατασκευών που αναγνώρισε νωρίς τη δυναμική της Νέας Αγοράς Μοδιάνο, και ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, δεύτερης γενιάς ιχθυοπώλης με γνώση και εμπειρία, ιδιοκτήτης επίσης της Pescaderia, ενός σύγχρονου ψαράδικου με αναφορές στην παλιά αγορά Μοδιάνο.

______________________

Cevicheria – Pescaderia – Susheria

Αγορά Μοδιάνο

Επικοινωνία: [email protected] | +30 698 1863820

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το πιο επικό Angostura Tiki Week έρχεται σε όλη την Ελλάδα!
Η Εξέλιξη του Κρασιού στη Φιάλη: Ένα masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW.