Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στο Blé Vin θα έχει Xinomavro & Prosciutto!
Το Blé Vin γιορτάζει σήμερα 1η Νοέμβριου την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου, φιλοξενόντας 15 οινοποιεία της εμβληματικής ερυθρής ποικιλίας, μερικούς από τους σημαντικότερους οινοποιούς και τα κρασιά τους, ενώ θα τα συνοδεύσει με τα εξαιρετικά προσούτο του μαγαζιού!
Τα αμπελοτόπια του ξινόμαυρου ανταμώνουν με την Πάρμα, το Σαν Ντανιέλε και το Ζιμπέλο. Ξινόμαυρο σε όλες του τις εκφάνσεις παντρεύεται με παλαιωμένα Prosciutto, Coppa και Culatta.
Αυτές τις πολύπτυχες μορφές του εμβληματικού ελληνικού κρασιού θα παρουσιάσει σε ένα ειδικό σεμινάριο στο κελάρι του Blé Vin o Οινοκριτικός και Σύμβουλος Οίνου Παύλος Γκέκας (περιορισμένες θέσεις – απαραίτητη κράτηση), σε συνεργασία με το The Winehouse.
Παράλληλα, για όλο το Νοέμβριο μία ειδικά σχεδιασμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες των οινοποιών αποκλειστικά από Ξινόμαυρα, θα είναι διαθέσιμη να την πιεις (και) στο ποτήρι!
______________________
Xinomavro & Prosciutto
Blé Vin
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14, τηλ. 2310 231201
Τετάρτη 01 Νοέμβρη 2023, 19:30-23:30
Μία βραδιά αφιερωμένη στο Ξινόμαυρο και το Prosciuttο.
Εισιτήρια: 12€ (περιλαμβάνει 3,00€ για αγορά φιάλης κρασιού)
Σεμινάριο: 20€ (απαραίτητη προκράτηση / περιλαμβάνει και το εισιτήριο του event)