Βγήκαμε στις αγορές: Στο Καπάνι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Μποτζώρη
Στο βάθος χαλβάς.
Δοσοληψίες.
Φάτε μάτια, ψάρια.
Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει.
Ξεφόρτωσέ τη την ελιά, να σε γεμίσει λάδι.
Βρείτε με τι είναι δεμένα τα λαχανικά τουρσί και κερδίστε 1 κιλό χαλβά!
Αλοιφές (Αθηναίοι, να τις λέτε σως και σάλτσες. Εμείς εδώ, κατέχουμε την αλήθεια!).
Στάση στο καφενείο του Μήτσου για ντοματοκεφτέδες.
Και φυσικά, το περίφημο μοναστηριακό ψαρολουκάνικο. Ψιλοκομμένα χταπόδι, γαρίδα, καλαμάρι, τυλιγμένα σε μεμβράνη και ψημένα στα κάρβουνα, δίνουν το θεσπέσιο τούτο πιάτο.