Skip to content

Τα «Μπακαλιαράκια στο λιμάνι» σερβίρονται στη λαδόκολλα και είναι πεντανόστιμα!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Γιώτα Κοροβίνη

Η κ. Αθανασία Κυριακίδου τιμά το έθιμο που θέλει να τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου και μας συστήνει την οικογενειακή επιχείρησή της, που έχει στήσει με τον σύζυγο της, Νίκο, κρατώντας την παράδοση της γεύσης και το μυστικό της συνταγής εδώ και 35 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά πριν από πολύ καιρό, όταν η κ. Αθανασία κι ο σύζυγος της γνωρίστηκαν στην Σουηδία και πήραν την κοινή απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα. Με τον ερχομό τους στη Θεσσαλονίκη, σε ένα στενάκι στα Λαδάδικα απέναντι από το λιμάνι, ανακάλυψαν ένα μικρό, άδειο μαγαζάκι. Κι από εκεί άρχισαν όλα.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο λιθόστρωτος δρόμος μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο φημισμένα ψαροστενάκια της πόλης και «Τα Μπακαλιαράκια στο Λιμάνι» έγινε σημείο αναφοράς, όπου ουρές από κόσμο περιμένουν ώρες ατελείωτες, προκειμένου να γευτούν το έδεσμα του τηγανιτού μπακαλιάρου.

Ας μιλήσουμε ειδικότερα για την 25η Μαρτίου όπου ο μπακαλιάρος είναι πρωταγωνιστής…

Η 25η Μαρτίου θέλει παραδοσιακά τον μπακαλιάρο της κι έτσι δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε σε αυτό. «Τα Μπακαλιαράκια στο Λιμάνι» στάθηκαν αφορμή για να δοκιμάσουμε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο που έχω φάει ποτέ μου.

Στον κατάλογο δεν θα συναντήσεις πολλές επιλογές -και δεν τις χρειάζεσαι άλλωστε. Μπακαλιάρος τηγανητός, τραγανός από έξω τρυφερός από μέσα, τηγανιτές πατάτες κομμένες σε ροδέλες και μια ελαφριά χειροποίητη σκορδαλιά θα έρθουν μπροστά σου, σερβιρισμένα στη λαδόκολλα, έτοιμα να τα γευτείς.

Οι μερίδες είναι μεγάλες και ικανοποιητικές και οι τιμές του μαγαζιού προσιτές. Ο βακαλάος, όπως τον συστήνει η κ. Αθανασία, τηρώντας την προέλευση του ονόματος, ή αλλιώς μπακαλιάρος, όπως είναι και πιο γνωστός ονομαστικά, είναι Νορβηγικής εισαγωγής και το κουρκούτι βγαίνει τραγανό και πεντανόστιμο. Φυσικά, το μυστικό αυτής της πετυχημένης συνταγής είναι επτασφράγιστο.

Το φαγοπότι, όπως και η συζήτηση με την κ. Αθανασία, πήρε επικές διαστάσεις. Από την μια ο τραγανιστός μπακαλιάρος, από την άλλη οι όμορφες και νοσταλγικές διηγήσεις για την ιστορία του μαγαζιού, σκέφτεσαι ότι, τελικά, δεν χρειάζεσαι πολλά για να είσαι ευτυχισμένος.

Το καλύτερο ελληνικό fish & chips θα το βρεις, εδώ, στην Θεσσαλονίκη. Κι όσοι δεν έχετε επισκεφθεί ακόμη το μαγαζί, μπορείτε να το κάνετε όταν η ζωή επιστρέψει στην κανονική της ροή. Για την ώρα, τα μπακαλιαράκια και οι πατατούλες στην λαδόκολλα έρχονται στην πόρτα σας μ’ ένα τηλέφωνο.


«Τα Μπακαλιαράκια στο Λιμάνι»

Φασιανού 1-2, Λαδάδικα,
Θεσσαλονίκη 546 25

Τηλ.: 2310 512 600, 2310 510 210

www.mpakaliarakiastolimani.gr

AUTHOR

Ζέτα Μπέρσου

Αγαπάει το γράψιμο και τα ψυχολογικά θρίλερ. Τα απογεύματα, της αρέσει να πίνει με τους φιίλους της μαργαρίτες και, καμιά φορά, ξεπορτίζει μόνη της, παρέα με περιοδικά μόδας.

Loading...
H Giulietta σου δίνει τα cocktail «στο χέρι»!
Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια, σύμφωνα με τους Χρυσούς Σκούφους 2020!