Skip to content

Synthetic: 1 Year Celebration!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

**please scroll down for english**

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου. Το Synthetic σβήνει το πρώτο του κεράκι. Γιορτάζει μια γεμάτη χρονιά κατά την οποία φιλοξένησε και παρουσίασε 17 διεθνείς και πάνω από 20 Έλληνες καλλιτέχνες σε 6 διαφορετικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.
Επόμενη στάση το Club του ιστορικού Μύλου στα Σφαγεία. Κυρίως καλεσμένοι είναι οι Juan Atkins και Legowelt. Ο υπέρτατος θρύλος και πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, επιστρέφει δυνατός και ενθουσιασμένος με έντονες τις αναμνήσεις από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Μαζί του έρχεται και ο Ολλανδός μαέστρος των Synthesizers, Danny Wolfers. Ο ακατάπαυστα παραγωγικός καλλιτέχνης εμφανίζεται για ένα από τα πολύ επιλεκτικά του πλέον live set. Μαζί τους ο Echonomist και οι resident DJs του Synthetic. Στα visuals η ESC που ‘έντυσε’ οπτικά τα περισσότερα φετινά μας parties!

Line up:
Juan Atkins (Metroplex/US)
Legowelt-live ((L.I.E.S. , Crème Organization/NL)
Echonomist (Rotary Cocktail/GR)
Thomas Numan & G. Kouros
Visuals : ESC

Ώρα έναρξης: 23:30
Μύλος Club , Μύλος – Art & Culture Venues,
Ανδρέα Γεωργίου 56, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη, 54627
Λεωφορείο ΟΑΣΘ Νο 31 (Βούλγαρη-ΚΤΕΛ)), στάση ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ.

Jbbuan-AtkinsJuan Atkins (Metroplex / Detroit, US)
Ο ‘magic’ Juan θεωρείται από πολλούς ο δημιουργός της Τechno μουσικής. Για αυτόν ακριβώς το λόγο αναφέρεται συχνά ως ‘originator’. Μαζί με τους Derrick May και Kevin Saunderson (The Belleville Three) ήταν οι πρωτοστάτες της σκηνής στην κοιτίδα της ηλεκτρονικής μουσικής, Detroit. Σταθερά ενεργός στη δισκογραφία από to 1981 (Alleys of your mind) μέχρι και σήμερα, κάτω από το πραγματικό του όνομα, σαν Infiniti αλλά και ως μέλος των ιστορικών electro outfits Cybotron και Model 500, αποτελεί επιρροή και σημείο αναφοράς για γενιές από djs και αμέτρητους clubbers.

Οι μεταγενέστεροί του Carl Craig, Dave Clarke, Richie Hawtin και Miss Kittin τον έχουν μνημονεύσει ως λόγο για τον οποίο ‘μπήκαν’ στην ηλεκτρονική μουσική. Οι κυκλοφορίες του σε εταιρείες όπως οι Tresor και R&S αποτελούν classics αλλά ταυτόχρονα παραμένουν επίκαιρες. Η δε δισκογραφική του εταιρεία Metroplex είναι από τις πιο influential στο στερέωμα της ηλεκτρονική μουσικής, με back catalogue από το 1985 έως και σήμερα από καλλιτέχνες όπως οι Octave One, Eddie ‘Flashin’ Fowlkes, Terrence Dixon, Aaron Carl, Anthony ‘Shake’ Shakir και φυσικά του ιδίου.

Το στυλ του ως dj έχει χαρακτηριστεί ως ένα genre από μόνο του: Electro μπασογραμμές, μελωδικοί και ατμοσφαιρικοί ήχοι του Detroit σε συνδυασμό με Ευρωπαϊκά ακούσματα από ολόκληρο το φάσμα της Techno και της House.
Στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το νέο solo album του με τίτλο ‘Digital Solutions’, ως Model 500.

http://www.discogs.com/artist/1102-Juan-Atkins
http://www.metroplexrecordings.com/
https://www.facebook.com/MagicJuanAtkins
http://www.residentadvisor.net/dj/juanatkins

legoweltstudioPRESSpicLegowelt (L.I.E.S., Crème Organization, Clone/The Hague, NL)
O Legowelt, κατά κόσμον Danny Wolfers, είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης. Πραγματικά αδύνατον να κατηγοριοποιηθεί,καθώς η αχανής δισκογραφία του ενσωματώνει πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ. Αποτελώντας από την εμφάνισή του στις αρχές των 90ies ένα από τα βασικά μέλη της επ’ονομαζόμενης σκηνής της ‘Δυτικής όχθης της Ολλανδίας’ και της οικογένειας της Bunker, είναι πλέον στον πυρήνα της ομάδας που πήρε έμπνευση από τους πρωτοπόρους του Detroit και του Chicago. Για αυτό άλλωστε είναι ενθουσιασμένος που θα εμφανιστεί στο πλευρό ενός ανθρώπου που απoτελεί και για τον ίδιο μουσικό είδωλο, τον Juan Atkins.

Η μακροχρόνια λατρεία του για τα ‘μηχανήματα που παράγουν θόρυβο’ και τις sci-fi ταινίες έχουν επηρρεάσει πολύπλευρα την οπτική του ως προς τη δημιουργία της μουσικής. Ανατρέχοντας κανείς στις κυκλοφορίες του θα συναντήσει ένα ασύλληπτο εύρος που κινείται από deep house, vintage electro σε pumping techno δια μέσου της old school acid. Βεβαιότατα, ο αναλογικός ήχος και οι ‘κλασσικές του αξίες’ είναι εμφανή στοιχεία σε κάθε κομμάτι του.

Ο Danny Wolfers ως Legowelt δεν είναι ένας μουσικός που ακολουθεί τη μόδα. Πρόκειται για έναν παραγωγό που πλαισιώνει το ξεχωριστό του humour και τη διάθεσή του για πειραματισμό χωρίς συμβιβασμούς, με την τεχνική του αρτιότητα και τον ατέλειωτη συλλογή από synthesizers και μηχανήματα που διαθέτει. Το αποτέλεσμα είναι κάθε δουλειά του να διατηρεί υψηλά επίπεδο ποιότητας. Αναπόφευκτο ήταν λοιπόν, αυτή να κυκλοφορεί στις κορυφαίες ετικέτες Clone, L.I.E.S., and Crème Organization σε μυριάδες EPs και albums. Κάπως έτσι λοιπόν ένας καλλιτέχνης σταματάει να ακολουθεί τις εξελίξεις και γίνεται ο ίδιος μόδα, όποιο μουσικό trend και να ανακύψει…

Αν και ηχογραφεί με πολλά ψευδώνυμα (κάπου 32 καταφέραμε να εντοπίσουμε), το Legowelt είναι το πιο καθιερωμένο του. Αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη μεγάλη επιτυχία που τον έβαλε δυνατά στον χάρτη το 2002, το ‘Disco Rout’. Το συγκεκριμένο track που ‘κόσμησε’ τον κατάλογο της Ghostly International και μετέπειτα της Cocoon, αποτέλεσε εμβληματικό κομμάτι του comeback της electro μουσικής και πιθανώς το πιο πολυπαιγμένο εκείνης της εποχής (640.000 views μόνο στο youtube κανάλι της Ghostly!). Φυσικό επακόλουθο της ακατάπαυστης πορείας του έκτοτε, ήταν να μεγαλώνει διαρκώς η ζήτηση για τα live performances του. Αυτά έχουν γίνει σαφέστατα πιο επιλεκτικά, καθώς τον τελευταίο χρόνο ο Danny εμφανίζεται αρκετά συχνά και για DJ sets. Εμείς διαλέξαμε το live του, γιατί η γοητεία και η αίσθηση του να ακούς και να χορεύεις στην μουσική από τον άνθρωπο που τη δημιούργησε, είναι ασύγκριτη. Το set αναμένεται πολυσύνθετο, ξεσηκωτικό και αδυσώπητα χορευτικό!

http://www.discogs.com/artist/12828-Legowelt
http://www.legowelt.com/
https://www.facebook.com/LegoweltMusic
http://www.residentadvisor.net/dj/legowelt
Legowelt live at Dimensions Festival – INSIDE | Resident Advisor:
https://www.youtube.com/watch?v=NJ2zLsLF_70

12015207_10153199028752219_4136655211143531200_oEchonomist (Rotary Cocktail, Memento/ Thessaloniki, GR)
Συνήθως δεν είναι εύκολη η αρμονική συνύπαρξη της δημιουργικότητας με την ακατάπαυστη παραγωγικότητα. Αυτή είναι η κυρίως πρόκληση για τον Πέτρο Μαγγανάρη ή αλλιώς Echonomist. Αυτός είναι σταθερά ενεργός από τα τέλη των 90ies χρησιμοποιώντας διαφορετικά προσωνύμια και αποτελώντας μέλος διαφορετικών projects. Οι δουλείες του ποικίλουν από πιο ηλεκτρονικές και dance, σε πιο abstract και πειραματικές. Eκ του αποτελέσματος, τον κατατάσουν μέσα στους πιο επιτυχημένους Έλληνες καλλιτέχνες του χώρου.
Οι παραγωγές του αποτέλεσαν παρακαταθήκη για μια διαρκώς γεμάτη ατζέντα από gigs και διαβατήριο για διεθνή καρίερα. Τα DJ sets του εναρμονίζονται απόλυτα στην εκάστοτε περίσταση, γι ‘αυτό άλλωστε είναι και τόσο αποτελεσματικά. Ο ίδιος δηλώνει πλήρη αφοσίωση στον ήχο και στη διαρκή αναζήτηση του χορευτικού groove. Εμείς τον παρακολουθούμε εδώ και χρόνια και ψάχναμε την καλύτερη ευκαιρία για να τον προσκαλέσουμε.

http://www.discogs.com/artist/292718-Echonomist
http://www.discogs.com/label/817195-High-Strings
https://www.facebook.com/EchonomistMusic
http://www.residentadvisor.net/dj/echonomist
https://www.youtube.com/watch?v=-EHdYaSg-Bc

Live Visuals: ESC.
Γνωστή παλαιότερα και ώς Croma, πρόκειται για Visual Jockey με βάση τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να ασχολείται με την προβολή video το 2006. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε χώρους όπως τα Zennit, Biotexnia, Spitimou groundfloor, Coo, Art House, Block 33, Cantina Tropicana, Principal Club μεταξύ άλλων. Το στύλ της είναι πάντα real time και πλήρως εναρμονισμένο με το ύφος της κάθε εκδήλωσης, προσθέτοντάς της πάντα μια extra διάσταση. Η θεματολογία των Visual Projections κινείται μεταξύ tribal, abstract, retro, space, dance, animation, ενώ καινούριες ιδέες μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή.
Εμείς σίγουρα ανυπομονούμε να ξαναδούμε τη δουλεία της, γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των μεγαλύτερών μας parties!

Synthetic info:
https://www.youtube.com/channel/UCyamNmWwqxiHLGDZYlSCOkQ
https://i.instagram.com/synthetic_skg/
https://twitter.com/SyntheticSKG

Running season guests:
Makam, Moomin-live, Miltiades, Simoncino, Snuffo-live, Juan Atkins, Robert Hood, Vakula, Florian Kupfer, Tama Sumo, DVS1, Delano Smith, XDB, Steffi, Borrowed Identity, Kassem Mosse-live, Helena Hauff

————————–————————–————————–—————

Synthetic will be celebrating its first year anniversary on Saturday the 12th of December 2015. A busy year, which has seen more than 30 ‘Synthetic’ events that have hosted 17 notable international artists and more than 20 locals, at 6 different spaces/venues in Thessaloniki.
Our ‘next stop’ is the Club of the historic Mylos multiplex. Our main guests will be the legendary Detroit techno and electro pioneer Juan Atkins and the synthesizer guru Legowelt, who will be playing of his nowadays selective live sets.
Supporting acts on the night will be the Echonomist and the Synthetic resident DJs.

Line up:
Juan Atkins (Metroplex/US)
Legowelt-live ((L.I.E.S., Crème Organization/NL)
Echonomist (Rotary Cocktail/GR)
Thomas Numan & G. Kouros

Start time: 23:30
Mylos Club, Μύλος – Art & Culture Venues,
Andrea Georgiou 56, Thessaloniki, 54627

Juan Atkins (Metroplex / Detroit, US)
‘Magic’ Juan is regarded by many the creator of Techno music, so he is often called ‘the Originator’. Together with Derrick May and Kevin Saunderson (The Belleville Three), were the cornerstones at the birthplace of Techno, Detroit. He has been active in discography since 1981 under his own name, different aliases and in music outfits such as Model 500 and Cybotron. His own label, and one of the most influential within the Techno spectrum is 30 years old.
Later djs such as Carl Craig, Dave Clarke, Richie Hawtin and Miss Kittin have repeatedly referred him as one of the reasons that got them in electronic music. His DJ sets are renowned for their versatility and crossover, blending techno house, sounds from Detroit with European ones.
2105 is set to be particularly busy with the release of his new Model 500 album called ‘Digital Solutions’ and with a tour celebrating his 35 years in DJing.

http://www.discogs.com/artist/1102-Juan-Atkins
http://www.metroplexrecordings.com/
https://www.facebook.com/MagicJuanAtkins
http://www.residentadvisor.net/dj/juanatkins

Legowelt (L.I.E.S., Crème Organization, Clone/The Hague, NL)
There is no one like Legowelt. His vast musical output spans many different worlds – some real, some imagined – and does so in a unique and captivating fashion that keeps listeners enthralled. Since first emerging in the early nineties as a key part of the Dutch West Coast scene and Bunker family, he has become a core member of that crew who takes inspiration from Detroit and Chicago pioneers but also fantasy films and sci-fi culture, and is nowadays a modern day techno pin-up in his own rite.
Perennially fascinated by old and battered noise-making machines, his dizzying output is defined by analogue textures and classic values as well as an ever-roaming sense of sonic investigation that veers from techno to freaky house deepness via old school acid. A producer with a rare sense of humor, Legowelt’s productions come thick and fast but always retain high levels of quality assurance. They land on labels like Clone, L.I.E.S., and Crème Organization in the form of myriad EPs but also well received full lengths like The Paranormal Soul and Crystal Cult 2080.
Of course, Danny Wolfers records under myriad aliases but Legowelt is his most celebrated ever since he hit the charts with 2002’s ‘Disco Rout’, a track that really put him on the map. The ensuing years have seen him forever tweaking his mystical, misty and mystic forest techno sounds and have seen him grow in demand as a live performer. When playing in clubs around the world he creates captivating sound tracks on the fly, soundtracks that force listeners to play imaginary films in their heads and dance non stop. Legowelt, then, is a true performer, creator and innovator with a fierce work rate that puts the rest of the world to shame.

http://www.discogs.com/artist/12828-Legowelt
http://www.legowelt.com/
https://www.facebook.com/LegoweltMusic
http://www.residentadvisor.net/dj/legowelt
Legowelt live at Dimensions Festival – INSIDE | Resident Advisor:
https://www.youtube.com/watch?v=NJ2zLsLF_70

Echonomist (Rotary Cocktail, Memento/ Thessaloniki, GR)
It is not easy for an artist to stay creative while keeping productive. This is the main focus for Petros Manganaris (aka Echonomist) who is active since late 90’s under numerous aliases. His diverse musical styles place him amongst the most prolific producers whether electronic, dance or abstract. His elaborate per- formances cover the whole dance spectrum meeting international acclaim and the reception for his dj sets is often welcomed with excitement. It is all about devotion to the sound and a restless quest for the groove that will make you move.

http://www.discogs.com/artist/292718-Echonomist
http://www.discogs.com/label/817195-High-Strings
https://www.facebook.com/EchonomistMusic
http://www.residentadvisor.net/dj/echonomist
https://www.youtube.com/watch?v=-EHdYaSg-Bc

Synthetic info:
https://www.youtube.com/channel/UCyamNmWwqxiHLGDZYlSCOkQ
https://i.instagram.com/synthetic_skg/
https://twitter.com/SyntheticSKG

Running season guests:
Makam, Moomin-live, Miltiades, Simoncino, Snuffo-live, Juan Atkins, Robert Hood, Vakula, Florian Kupfer, Tama Sumo, DVS1, Delano Smith, XDB, Steffi, Borrowed Identity, Kassem Mosse-live, Helena Hauff

Loading...
Το Goethe-Institut Thessaloniki κλείνει τα 60 του χρόνια και το γιορτάζει!
“Game of Thrones” – Δείτε την πρώτη αφίσα του επόμενου κύκλου!