Skip to content

Support your Local Filmmakers! 9o Local Short Film Festival

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

5b3023a5-e08f-4b1b-8070-25cda2bc58f5

61 ταινίες, 5.000 θεατές, 8 κινηματογραφικές νύχτες και φτάσαμε αισίως στο 9ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι σκηνοθέτες της Θεσσαλονίκης και οι σινεφίλ της πόλης δίνουν ραντεβού στο σημείο συνάντησης τους, τον Πολυχώρο WE και δημιουργούν τις δικές τους κινηματογραφικές νύχτες.

6 νέοι κινηματογραφιστές της πόλης παρουσιάζουν στο κοινό τις -μικρού μήκους- ταινίες τους. Προβολές, συζήτηση με τους δημιουργούς και τέλος το βραβείο κοινού που θα αναδείξει την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ.

#Film Lovers, #Support your Local Filmmakers

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

ΠΕΤΑ (Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – 5’)

Ένα κόκκινο χαρτί έχει όνειρο να πετάξει. Θα τα καταφέρει; Μία παραγωγή της Δευτέρας Λυκείου του τμήματος Θεάτρου-Κινηματογράφου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα που αφορούν τις συγκεκριμένες τέχνες, όπως υποκριτική, στοιχεία σκηνοθεσίας, ιστορία θεάτρου και κινηματογράφου, αλλά και βασικές αρχές κινηματογράφου. Η Δευτέρα Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2017-18 αποτελεί τάξη με δράσεις και απόπειρες σε διάφορα καλλιτεχνικά πεδία, με παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους, καθώς και το σποτ διαμαρτυρίας του σχολείου. Η ταινία «ΠΕΤΑ» δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες και αποτρεπτικές συνθήκες, που όμως δεν πτόησαν τους μαθητές, οι οποίοι με πολύ κέφι και μεράκι προσπάθησαν για την παραγωγή της.


Alice (Χριστίνα Τσακμακα – 6’)

Η Αλίκη, μια νεαρή κοπέλα που σπουδάζει μουσική και ζει στην πόλη, θα προτειμούσε να είχε γεννηθεί σε μια άλλη δεκαετία που η ζωή των ανθρώπων ήταν διαφορετική. Η σημερινή δεκαετία δεν της αρέσει και δεν την εμπνέει. Πόσο εύκολο είναι να εμπνευστεί κανείς από ένα περιβάλλον που απέχει πολύ από τις προτιμήσεις του;

Η Χριστίνα Τσακμακά γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημείου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 ταινίες ως παραγωγός, βοηθός σκηνοθέτης και βοηθός παραγωγής, εντός και εκτός της σχολής της. Έχει σκηνοθετήσει μια ταινία μικρού μήκους («Αλίκη», 2017) και δύο video clips («Memoria», 2016 & «Πισωγυρίσματα», 2017).


Cordelia (Στεφανία Γεωργακοπούλου, Σωτηρία Παπαντωνίου – 7’)

Η Cordelia από τη σκοτεινή αίθουσα ενός σινεμά, καθώς παρακολουθεί σκηνές από το Persona, μεταφέρεται σε ένα σκοτεινό σύμπαν και περιφέρεται σε έναν εφιαλτικό κόσμο. Θα κατορθώσει να ξεφύγει;

Η Σωτηρία Παπαντωνίου και η Στεφανία Γεωργακοπούλου είναι φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. και έχουν δουλέψει σε ταινίες μικρού μήκους. Η Σωτηρία ασχολείται με τη στατική φωτογραφία, γράφει στον Εξώστη από τον Φεβρουάριο του 2015, έχει γράψει κριτικές στο site του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής Νέων στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Η Στεφανία ξεκίνησε να σπουδάζει στο Φυσικό του Α.Π.Θ., όμως, σύντομα την κέρδισε το ενδιαφέρον της για το σινεμά. Υπήρξε φωτογράφος σε ιστολόγιο μόδας και τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται με το τραγούδι και τη στατική φωτογραφία.


Τρούφα (Απόστολος Καρούλας – 15’)

Ο Μάκης, μεγαλομανάβης, έχει πουλήσει τα πάντα κι έχει χρεωθεί, για να επενδύσει στην καλλιέργεια τρούφας προσδοκώντας μια πιο “άνετη” ζωή γι’ αυτόν και τη γυναίκα του. Μετά από χρόνια αναμονής η τρούφα δεν έχει ακόμη εμφανιστεί και η κατάσταση εντός κι εκτός σπιτιού είναι οριακή. Το όνειρο και φιλοδοξία μπλέκονται με την εμμονή και τη ματαιοδοξία.

Ο Απόστολος Καρουλάς ασχολείται ενεργά με τον κινηματογράφο από το 2009 ως σκηνοθέτης, δ. φωτογραφίας και editor σε παραγωγές ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, video clips και trailers. Σενάριο, φωτογραφία και σκηνοθεσία διδάχθηκε στη σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, ενώ υπήρξε σπουδαστής σεμιναρίων ιστορίας, αισθητικής και σκηνοθεσίας κινηματογράφου στον εναλλακτικό χώρο τέχνης του «Μικρού Πολυτεχνείου» (Αθήνα). Από το 2012 δραστηριοποιείται ως κεντρικός εισηγητής σε σεμινάρια σεναρίου, σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, μοντάζ και οργάνωσης παραγωγής στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου Κινηματογράφου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 στο KONTACT Contemporary Art Club ενώ από τον Οκτώβριο του 2014 εδρεύει στο πολυχώρο τέχνης SourLiBooM μέχρι και σήμερα. Από το Δεκέμβριο του 2014 είναι σπουδαστής του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μέλος της ΚοινΣΕπ Studio Eleven. Παράλληλα, είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός MSc με σπουδές στο ΑΠΘ και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Candy Shop (Ασημίνα Λυδία Διονυσοπούλου, Δανάη Ξυλογιάννη Γκόντρια και Kriss Apsenieks – 3’)

Δύο τύποι μπαίνουν σε ένα μαγαζί με ζαχαρωτά. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά, όμως σύντομα ανακαλύπτουν πως ο περίεργος ιδιοκτήτης και τα “ζαχαρωτά” του είναι πιο περίεργα από ότι περιμένανε.

Την ταινία συν-σκηνοθετούν οι δημιουργοί Ασημίνα Λυδία Διονυσοπούλου, Δανάη Ξυλογιάννη Γκόντρια και Kriss Apsenieks.

Η Ασημίνα Λυδία Διονυσοπούλου ζει και σπουδάζει κινηματογράφο στην Θεσσαλονίκη. Είναι διευθύντρια φωτογραφίας και έχει δουλέψει σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, τηλεταινίες, διαφήμιση, video clip και mini series.

Η Δανάη Ξυλογιάννη Γκόντρια ζει και σπουδάζει κινηματογράφο στην Θεσσαλονίκη. Είναι μοντέρ και σεναριογράφος και έχει δουλέψει σε ταινίες μικρού μήκους, διαφήμιση, video clip και mini series.

Ο Kriss Apsenieks ζει και σπουδάζει κινηματογράφο στην Ρήγα, Λετονία. Είναι freelancer φωτογράφος και έχει δουλέψει στη διαφήμιση και σε ταινίες μικρού μήκους.


Hurting a Pigeon (Φάνης Τοψαχαλίδης, 12’)

Η διαδρομή ενός κηροποιού ανάμεσα στον ορθολογισμό και το παράδοξο. Επιβιώνοντας μέσα σε ένα ακατανόητο σύμπαν όπου ή ανθρώπινη μοίρα παίρνει για τον καθένα το δικό της νόημα. Η εκδίκηση δεν λησμονεί και η λύτρωση πάντα έχει κόστος.

O Φάνης Τοψαχαλίδης γεννήθηκε και ζει στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε Ηλεκτρονικός(Α.Τ.Ε.Ι.Θ), Σκηνοθεσία (QMU-AMC) και μεταπτυχιακές σπουδές New Media Production (JMU Liverpool). Έχει δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους, θεατρικά σποτ, διαφημιστικά, μουσικά video clip, ενώ έχει συμμετάσχει σε ταινίες άλλων δημιουργών κάνοντας το μοντάζ, διεύθυνση φωτογραφίας, κάμερα και color correction. Οι ταινίες του έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Guest Movie: Η Ρουτίνα / The Routine.


[icon name=”info-circle” class=”” unprefixed_class=”fa-2x”]

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018
WE: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00
Είσοδος: 2 ευρώ

Τις προβολές τις συνοδεύουμε με παγωμένες Fischer Beer.
Posters: Στέφανος Μιχαηλίδης

Facebook Event

35x50cm_26_04_2018-01

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Μικροί μάγειρες είστε έτοιμοι;
Ο έρωτας πάνω από την τέχνη ή η τέχνη πάνω από τον έρωτα;