Skip to content

Sugar Hill & Wasabi: Οι καλύτερες στιγμές ενός dj set είναι τα χαμόγελα που λαμβάνουμε από τον κόσμο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Γνωρίστηκαν στα τέλη του 2012 και κατάλαβαν ότι έχουν πολλές ιδέες και ακούσματα που θα ήθελαν να μοιραστούν. Ο Έλληνας Wasabi και ο Βραζιλιάνος Sugar Hill γράφουν μουσική μαζί τα τελευταία 5 χρόνια. Έχουν παίξει σε πολλές χώρες και θα ήθελαν να συνεχίσουν να μεταδίδουν τη μουσική και την ενέργειά τους σε ακόμα περισσότερες. Τα κομμάτια τους τα συναντάς σχεδόν πάντα σε κάποιο από τα top 10 του Beatport, στις κατηγορίες Nu Disco και Deep House. Είναι νέοι, με όρεξη και πολύ αγάπη για τη μουσική και ανυπομονούν να ξεκινήσουν την επόμενη τους περιοδεία!

 

Πως γνωριστήκατε και πως προέκυψε η συνεργασία σας;

Ήταν τέλη του 2012, όταν ένας φίλος μου από την Βραζιλία, μέσω του οποίου έγινε το booking για να παίξω σε ένα φεστιβάλ εκεί, μου έστειλε ένα demo από τον Sugar Hill. Ήταν ένα μίγμα από Disco, Deep και House! Μετά απ’ αυτό, του είπα ότι θέλω να γνωρίσω τον παραγωγό και να συνεργαστούμε σε κάτι που ετοίμαζα. Κάπως έτσι άρχισαν όλα.

Πότε είχατε την πρώτη σας επαφή με τη μουσική και τι ήταν αυτό που σας τράβηξε περισσότερο να ασχοληθείτε με αυτό το είδος;

Το καλό είναι ότι με το που άρχισε το ρεύμα της ηλεκτρονικής σκηνής, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και στη Θεσσαλονίκη, άρχισα και εγώ να συλλέγω 12’ βινύλια! Η τρέλα του βινυλίου είχε άμεση επίδραση, με αποτέλεσμα να γίνει σκοπός ζωής! Η μουσική συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει μορφές, οπότε από τα πρώτα 12’ του Moby και του Laurent Garnier, φτάσαμε στους μοντέρνους ρυθμούς της House, Nu Disco, Tech House και Techno.

Συναντάμε συνεχώς τα κομμάτια σας στα charts του Beatport και μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις. Πως αισθάνεστε για αυτό;

Ο Ανταγωνισμός είναι τεράστιος και σε συνεχή βάση! Το να καταφέρεις να πουλάς την μουσική σου σε παγκόσμιο επίπεδο και σε σταθερή βάση, είναι κάτι το οποίο σίγουρα σε κάνει υπερήφανο και χαρούμενο! Το θέμα είναι ότι δεν προλαβαίνεις να το χαρείς και πολύ, γιατί πρέπει να παράγεις το επόμενο single, έχοντας την αγωνία αν θα αρέσει στον κόσμο!

Sugar Hill photo

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο;

Σίγουρα οι ρίζες της Ηλεκτρονικής Μουσικής βασίζονται στη Funk, Disco, Blues και Reggae! Οι πηγές έμπνευσης είναι ένα μίγμα των τάσεων της εποχής, αλλά και κλασικών παλιών ακουσμάτων! Ο στόχος πάντως είναι να δημιουργείς μουσική με ταυτότητα και χαρακτήρα

Τι σας αρέσει να βλέπετε από τον κόσμο στα dj set σας;

Η καλύτερη στιγμή είναι όταν το κοινό χαμογελά και επικοινωνεί με τα μάτια και τα χέρια! Σε κάθε πάρτι, ανυπομονούμε για τη στιγμή που κατεβαίνεις και ο κόσμος θέλει να σε γνωρίσει και να μιλήσει μαζί σου, για να εξωτερικεύσει την ικανοποίηση του γι’ αυτό που άκουσε!

Αναφέρετε μερικές από τις χώρες στις οποίες σας αρέσει να παίζετε περισσότερο και γιατί.

Κάποια από τα μέρη που έχουν μείνει στην μνήμη μας είναι το San Francisco και το Los Angeles όπου το κοινό ήταν απίστευτο και μοναδικό! Επίσης, σίγουρα, το Βερολίνο και το Λονδίνο μαζί με το Ρίο Ντε Τζανέιρο αποτελούν φοβεροί σταθμοί!

Κάποιοι καλλιτέχνες που θα θέλατε πολύ να συνεργαστείτε.

Οι καλλιτέχνες είναι αρκετοί! Έχουμε συνεργαστεί με τον Purple Disco Machine αφού μας έκανε ένα απίστευτο remix στην Toolroom, αλλά σίγουρα θα θέλαμε συνεργασία με τον Claptone, τον Rene Amesz και Tube & Berger.

unnamed

Πως αισθάνεστε που θα παίξετε μαζί στην Ελλάδα για πρώτη φορά;

Πραγματικά το να παίζεις στην χώρα σου μαζί με ένα κορυφαίο καλλιτέχνη είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί! Είναι εκεί που ξεπερνιούνται τα σύνορα των χωρών και η μουσική ενώνει τους ανθρώπους.

Μερικά λόγια για τους Έλληνες fan σας;

Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη που εισπράττουμε σε καθημερινή βάση! Σίγουρα οι Έλληνες ξέρουν να ακούνε μουσική και να αγκαλιάζουν καλλιτέχνες που έχουν κάτι να δώσουν με την ενέργεια τους και την πίστη σε αυτό που κάνουν.

Δείτε περισσότερα:

www.eraserecords.com
www.facebook.com/EraseRecords
soundcloud.com/eraserecords
www.deejay.de/ERASE_LIMITED__L23386
instagram.com/wasabi_erase
twitter.com/EraseRec

Οι κοινές εμφανίσεις των Sugar Hill & Wasabi είναι: 
4/6 – Ocean Beach Club – Ibiza
7/6 – Β12 Gallery – Ibiza
10/6 – Stardust – Καστοριά
18/6 – Paraty – Chalkidiki

AUTHOR

Βίβιαν Γεωργιάδου

Της αρέσει να την παινεύουν για τις μουσικές της επιλογές, προτιμά τον χειμώνα και απεχθάνεται τις τηγανητές πατάτες!

Loading...
Οι δρόμοι της πόλης ξεχυλίζουν μόδα και είμαστε όλοι καλεσμένοι!
Beater Tapes | Kissing Strangers