Skip to content

Street Outdoors, η ομάδα που άλλαξε τα δεδομένα των mobile parties!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Σωτήρης Μαδίτσης

Καλοκαίρι… και τα πάρτι της ομάδας των Street Outdoors έχουν την τιμητική τους. Ύστερα από το δεύτερο συνεχόμενο φεστιβάλ στο Maori Beach Bar, σειρά έχει ο Γλαρόκαβος, με καλεσμένους τους Larry SKG και Tall F. Μια ομάδα που έχει ακουστεί όσο λίγες στα μουσικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, με τα μέλη της συνεχώς να σκαρώνουν ιδέες, να προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες και -σίγουρα- καλοδιαλεγμένη μουσική, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη. Με αφορμή, λοιπόν, την επόμενη διοργάνωση. μιλήσαμε μαζί τους, προσπαθώντας να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό, αλλά και για όλα όσα ετοιμάζουν.

 

Ξεκινώντας με την ιδέα της διεξαγωγής απογευματινών parties, στην πόλη της Θεσσαλονικης, ώστε ο κόσμος να έρθει σε επαφή με τις -εκτός συνόρων- μουσικές τάσεις, πιστεύετε πώς ο αρχικός αυτός στόχος έχει επιτευχθεί ή χρειάστηκε κάποιου είδους προσαρμογή στα τοπικά δεδομένα;
Θεωρούμε ως μεγαλύτερη «επιτυχία» το γεγονός πως επιλέξαμε να είναι οι Έλληνες DJ που πρωταγωνιστούν στα party μας και μέσω αυτών, να έρθει το κοινό σε επαφή με τις σύγχρονες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Μουσικά, αλλά και διοργανωτικά δεν επιλέξαμε την «εύκολη» οδό και νομίζουμε πως αυτό έγινε σε μια περίοδο που ο κόσμος το έψαχνε.

Με την παρουσίαση των επικρατέστερων μουσικών τάσεων του εξωτερικού, είναι βέβαιο πως τα Street Outdoors Events εξελίσσονται. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη βήματα που θα θέλατε να πραγματοποιηθούν;
Ασφαλώς. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλουμε να παρουσιάσουμε και αρκετά βήματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Από την άλλη, λειτουργούμε αβίαστα, και τελικά πολλές φορές υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα όταν ακολουθείς μια φυσική εξέλιξη.

L5nj2ljQ

Ύστερα από 6 ενεργά και γεμάτα χρόνια, ποιες είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές που παρατηρήσατε από άποψη κοινού και μουσικής;
Το κοινό που διασκεδάζει με την ηλεκτρονική μουσική αυξήθηκε και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο, από τη μία η παρουσία του internet και από την άλλη η ύπαρξη αρκετών νέων parties ή άλλων events, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Mε το internet, ο κόσμος πλέον είναι πιο έτοιμος για “νέα” ακούσματα, ταυτόχρονα όμως είναι και πιο απαιτητικός και προετοιμασμένος. Το internet επίσης, έχει γίνει μια πλατφόρμα προβολής συγκεκριμένων μουσικών τάσεων, καλλιτεχνών κ.λπ., είτε συμφωνούμε με τα trends, είτε όχι, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως αυτό ευθύνεται για την ριζική αλλαγή στην πορεία της μουσικής.

Έπειτα, η ύπαρξη νέων parties και ανάλογων events βοήθησε στην παρουσίαση των νέων ήχων και τάσεων.

Έχοντας παρουσία και στην Αθήνα, ποιο ήταν το στοιχείο που οδήγησε στην διεξαγωγή των Street Outdoor parties εκεί; Υπήρχε το ανάλογο feedback για το ξεκίνημα, κάποια συνεργασία, ή αποτέλεσε ένα ρίσκο που πέτυχε;
Η Αθήνα ήρθε σαν φυσική συνέχεια των parties της Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας του Street Outdoors ζουν στην Αθήνα, οπότε ήταν κάτι που ήρθε φυσικά, λίγους μήνες μετά την Θεσσαλονίκη. Το feedback είναι εξαιρετικό και σίγουρα θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερους θεσσαλονικείς να ταξιδεύουν μαζί μας στα party της Αθήνας.

zA4gpI6A

Ποια είναι η πιο απίθανη και παράλληλα δύσκολη ιδέα που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε; Θεωρείτε πως θα μπορέσει να γίνει στην Ελλάδα ή θα πρέπει να στραφεί το βλέμμα στο εξωτερικό;
Πολλές ιδέες μας είναι απίθανες ή εξαιρετικά δύσκολα πραγματοποιήσιμες, αλλά σίγουρα το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Ελλάδα. Πιθανότατα το 2019, κάποιες από αυτές τις ιδέες να γίνουν πραγματικότητα.

Κατά τη γνώμη και το όραμά σας, ποιο μέρος και σε συνδυασμό με ποιο μουσικό είδος θα δημιουργούσε ένα κορυφαίο Street Outdoors party;
Δεκάδες μέρη έρχονται στο μυαλό μας και σαν ομάδα διαφωνούμε συχνά για τα τις τοποθεσίες που επιλέγουμε, ποτέ όμως δεν διαφωνούμε για την μουσική. Σίγουρα το κορυφαίο party πρέπει να είναι μουσικά πολύπλευρο, σε ένα βαθμό πειραματικό και 100% διασκεδαστικό. Τους επόμενους μήνες θα πρέπει να περιμένετε από εμάς ένα line-up με πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στα μουσικά είδη.


[icon name=”info-circle” class=”fa-2x” unprefixed_class=””]

Το Street Outdoors, παρουσιάζει ένα μοναδικό party στο Glarokavos Beach Bar στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, με καλεσμένους τους Larry SKG και Tall F. Μαζί τους και οι δικοί μας Street Outdoors Soundystem.

Σάββατο 21 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 14.00

Είσοδος Ελεύθερη

Glarokavos Βeach Bar
Πευκοχώρι Χαλκιδικής, 63085
Τηλέφωνο κρατήσεων: 694 907 5300

Find Street Outdoors on:
Facebook: www.facebook.com/StreetOutdoors
Instagram: www.instagram.com/street.outdoors

Find Glarokavos Beach Bar on:
Facebook: www.facebook.com/Glarokavos/

36969135_1553708591406362_5991849501021700096_n

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
«Θεσμοφοριάζουσες» στο θέατρο Δάσους | Κερδίστε Προσκλήσεις
5 σύντομες ερωτήσεις στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο!