Skip to content
Loading...

Η Στέλλα Παππά διαδίδει την ελληνική μουσική σε κάθε γωνιά του κόσμου!

Γνωρίστε την καλλιτέχνιδα που θέλησε να γυρίσει την υφήλιο, να γράψει και να ηχογραφήσει ένα τουλάχιστον τραγούδι για κάθε χώρα που επισκέπτεται, με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η πανδημία όμως την καθήλωσε στο Μεξικό και τώρα ζητάει τη στήριξη όλων μας.

Βρισκόμαστε σε μια σκοτεινή μπουάτ στην Αβάνα, όπου η Στέλλα ανεβασμένη στη σκηνή παίζει και τραγουδάει την αγαπημένη της Αρλέτας. Στο τελευταίο ρεφρέν, η Στέλλα σηκώνει το κεφάλι και αντιλαμβάνεται το αδιανόητο. Όλοι οι Κουβανοί θαμώνες τραγουδούσαν μαζί της το ρεφρέν “Batida, batida, batida, batida de Coco”. Με συγκίνηση, συνειδητοποιεί πως το κοινό, θέλοντας να συνδεθεί μαζί της, τραγουδούσε τις μόνες λέξεις που ήταν στη γλώσσα τους. Λίγες λέξεις και όμως τόσο σημαντικές.

Ταξιδιώτισσα με πυξίδα της τους απέραντους μουσικούς ορίζοντες, καθώς υλοποιεί το όραμα της για το δίσκο «Όλα τα σουαρέ του κόσμου» με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Στο πέρασμα της από χώρα σε χώρα γνωρίζει μουσικούς από όλη την υφήλιο, τους ακούει να παίζουν, συνεργάζονται και ανταλλάσσουν τις πολιτιστικές τους κληρονομιές που κουβαλάει ο καθένας από τον τόπο του. Έως τώρα, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και ηχογραφήσεις στη Νάπολη της Ιταλίας, σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, στην Ανδαλουσία, στην Αβάνα και στη Μπαρακόα της Κούβας, στις Γαλλικές Αντίλλες.

Stella Pappa – Tengo más videoclip

Η Στέλλα Παππά σπούδασε μουσική, κλασική κιθάρα και κλασικό τραγούδι στο Ηράκλειο Κρήτης απ’ όπου κατάγεται. Στα 18 της πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Μετά από μία στάση στο Βερολίνο, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αθήνα. Παράλληλα με τη φυσική ασχολήθηκε εντατικά με το θέατρο και τη μουσική. Η ίδια θέλησε χαράξει το δικό της δρόμο και να καταρρίψει τα όρια της μουσικής βιομηχανίας.

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβρη του 2017 όταν ο φίλος της Παναγιώτης Κρέμης, αποφάσισε να ταξιδέψει με ένα ιστιοπλοϊκό από το Ηράκλειο Κρήτης στην Καραϊβική. «Έλα να με βρεις σε σαράντα ημέρες στη Μαρτινίκα» της είπε. Και αυτό το «Έλα», εμπεριείχε μία υπέρβαση, η οποία τριγύριζε στο μυαλό της Στέλλας καιρό. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβε πως πρέπει να ξεκινήσει το ταξίδι.

Ερχόμενοι στο παρόν, η Στέλλα έχει εγκλωβιστεί τους τελευταίους τρεις μήνες στο Tepoztlán, μία κωμόπολη στο κεντρικό Μεξικό. Η συγκεκριμένη χώρα πλήττεται βάναυσα από τον ιό καθώς μετράει ήδη 40.000 θύματα και το lockdown παραμένει. Λόγω αυτών των συνθηκών η Στέλλα δεν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις ζωντανές εμφανίσεις, τα studio και το ταξίδι, οπότε αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια των φίλων και ακροατών της, για να καταφέρει αυτό το εξαιρετικό βίωμα να το μετατρέψει σε έναν υπέροχο δίσκο, και να τον παρουσιάσει στην Ελλάδα, όταν με το καλό επιστρέψει.

Support project “Toutes les soirées du monde”

 

Το project της το ονόμασε «Όλα τα Σουαρέ του Κόσμου». Το όνομα είναι παράφραση του τίτλου της αγαπημένης της ταινίας “«όλα τα πρωινά του κόσμου». Σουαρέ στα γαλλικά σημαίνει «βράδυ», αλλά οι Γάλλοι το χρησιμοποιούν σαν λέξη και για την έννοια της βεγγέρας, της βραδινής μάζωξης σε κάποιο σπίτι με σκοπό την διασκέδαση. Όπως μας λέει η ίδια: «Για κάποια χρόνια συνήθιζα να οργανώνω σουαρέ στο σπίτι μου κάθε Δευτέρα. Σε αυτά ερχόντουσαν πολλοί μουσικοί και συνήθως η βραδιά εξελίσσονταν σε μουσικά jam πάνω σε διαφορετικά μουσικά στυλ ανάλογα με τους καλεσμένους. Πολλές ωραίες συνεργασίες προέκυψαν από αυτές τις βραδιές. Όταν άρχισα να ταξιδεύω στην αρχή μου έλειψαν και τα σουαρέ και οι μουσικές συνεργασίες. Σύντομα όμως συνειδητοποίησα πως το ταξίδι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μουσική συν-δημιουργία.»

Πρόκειται για ένα project που θα περιέχει ηχογραφήσεις και παρτιτούρες, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό από τους προορισμούς της. Οκτώ κομμάτια, καθένα εμπνευσμένο / ηχογραφημένο σε διαφορετική χώρα. Στο τέλος του ταξιδιού, ο δίσκος αυτός θα παρουσιαστεί σε όλο του το εύρος, σε μία μεγάλη εκδήλωση στην Ελλάδα. Για να γίνει όμως αυτό το έργο πραγματικότητα, χρειάζεται τη βοήθεια σας. Η Στέλλα θέλει να συνεχίσει να ταξιδεύει και να έχει τη δυνατότητα να πληρώνει όλους όσους συντελούν στο “Όλα τα Σουαρέ του Κόσμου” όπως τους αξίζει. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να ηχογραφεί σε αξιοπρεπή studio έτσι ώστε να αποδοθεί η μουσική της περιπέτεια με ακρίβεια.

Το link για το Crowdfunding είναι εδώ:
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Stella-Pappa-Souare

Ακολουθήστε τη Στέλλα στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι τις ενδιαφέρουσες ιστορίες της:

Facebook: Στέλλα-Παππά| Instagram: stellapapa4 | Youtube: estelpapa

Loading...