Skip to content

Το project του SSFR έχει κάτι να σου πει τις Παρασκευές!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

To  SSFR_Weekly είναι μια προσπάθεια του SSFR να βοηθήσει στο να διατηρηθεί η ενέργεια και η ζωντάνια μέσα στην παγκόσμια κατάσταση της οποίας είμαστε μέρος. Εξερευνούν τον ήχο του σήμερα όπως αυτός διαμορφώνεται υπό την πίεση του περιβάλλοντος μας και ενώνουν δυνάμεις με άλλες χώρες, για να ανταλλάξουν τα συναισθήματα του τώρα. Μια ομάδα ανθρώπων που γράφει μουσική, στήνει πάρτι, κινηματογραφεί και κινείται στον χώρο της ηλεκτρονικής κυρίως μουσικής. Ήρθε στην ζωή το 2012 από τον Hevi (γνωστός πρωτύτερα ως Vaibone) και τον Eazy με τη μορφή ενός DJing διδύμου. Μετά από πολλά πάρτι σε venues της Αθήνας με δυνατό -φυσικά- μπάσο, συνεργασίες με τοπικές ομάδες και ξένους guests, η ανάγκη εξέλιξης οδήγησε το SSFR στο να πάρει την σημερινή του μορφή λίγο πριν το τέλος του 2019.

Ζητήθηκε από τα μέλη και τους καλλιτέχνες που είναι φιλικά προσκείμενοι στην ομάδα, να στείλουν ένα κομμάτι που έγραψαν μέσα στην καραντίνα, B-side ή ακυκλοφόρητο, για να συμμετάσχουν σε ένα κοινό project. Από Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, ενωμένοι όλοι κάτω από την σκέπη του underground ήχου και χωρίς ιδιαίτερη έμφαση σε mixing καί mastering λόγω των συνθηκών, δημιουργήθηκε ένα αρκετά raw υλικό που αντανακλά την κατάσταση και τα συναισθήματα που βιώνουμε γύρω μας. Κομμάτια τα οποία αντιπροσωπεύουν διάφορα μουσικά είδη όπως Trap, Hip Hop, Bass, Grime, Electro, Dark Wave, Synth, Dance, Breakbeats, Experimental θα βγαίνουν σε όλα τα streaming services και στο Youtube κάθε Παρασκευή!

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν ενεργά μέχρι στιγμής, από τον δικό τους χώρο και με τα δικά του μέσα, είναι οι: Your dead disco dancer, Blakaut, Vaibone, FRO, Sardos97 (Slide 2 the Side), Ghetto Rock, Deezy, Turboflow 3000, Billy Nochill, Sworr., Infekkted, Eazy86, Alexandros Dienis, Pulls, Kafash, Nineight, ELZ, Digital Riot, Tade (Amphibia)

Έτσι, το νέο και προγραμματισμένο για τις 8 Μαΐου κομμάτι μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα media της ομάδας δωρεάν. Παράλληλα μπορείτε να το κατεβάσετε από το Bandcamp, ενώ με ένα name your price donate να προσφέρετε την στήριξή σας. Ας δούμε όμως τι έχει δημοσιευθεί μέχρι στιγμής, αλλά και τι έρχεται σύντομα!

  • Ξεκινώντας δυναμικά με πρώτη κυκλοφορία από την αρχαία πόλη των Αθηνών, μια συνεργασία σε παραγωγή του Sardos97 (Slide to the Side) και Billy NoChill στα φωνητικά. Με vocals ηχογραφημένα από κλήση στο κινητό, διαβολικό synth, kicks που σε χτυπάνε στο στήθος, 808 μπάσο και άρωμα κατευθείαν από το Memphis!
  • Στη συνέχεια ο Ghetto Rock συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με τον Vaibone, δίνοντας ενα ακυκλοφόρητο underground classic γνωστό μόνο από πάρτι και lives, με την χημεία των δύο αποκλειστικά για το SSFR weekly! Τα ραπ και τα μελωδικά φωνητικά γίνονται ένα με το δυνατό μπάσο και το εξαιρετικό flip σε ένα κλασσικό ελληνικό sample, σαν συνέχεια του εμβληματικού πλέον “Υes Ι“. Ένα από τα κρυφά διαμάντια που γράφουν μαζί από το 2009  μέχρι σήμερα, που μόνο εκείνοι ξέρουν αν και πότε θα κυκλοφορήσουν, κάτι σαν Αθηναϊκή version του DOOM και του Madlib. Εόναι γραμμένο στο μακρινό 2015 αλλά φαίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι από το project Mama Mediterraneo και ανήκει στον γνωστό φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δουλεύει πάνω στο μεταναστευτικό και τις διεθνείς κρίσεις.
  • Στο τρίτο κατά σειρά SSFR weekly έχουμε τον Billy NoChill με το σόλο του ερώτημα “Who The F RU“, διερωτώμενος για την συνέχεια της μουσικής σκηνής μέσω των στίχων του και των δικών του beats. Mας στέλνει την δική του ενέργεια με ένα κομμάτι γραμμένο κατά την διάρκεια της καραντίνας, στο προσωπικό του studio, πάντα με αγγλικό στίχο.

______________________

Περισσότερα: www.ssfr.eu

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
«Είμαστε μεσοπόλεμος, σου λέω…», το ποίημα της Παρασκευής.
Δείτε το νέο βίντεο του Jamie xx!