Skip to content

Ταινίες, μουσική και Sol: Το απόλυτο τρίπτυχο της απόλαυσης.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Η ιστορία της μπύρας SOL πάει πολλά χρόνια πίσω. Ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα, σε μια χώρα, όπου ακόμα γιόρταζε την ανεξαρτησία της. Μια ανεξαρτησία, που κατακτήθηκε από τους εμβληματικούς Hidalgo, Allende, Guerrero και Morelos. Στο Μεξικό, λοιπόν, γεννήθηκε μια μπύρα, που έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία. Όπως οι Μεξικανοί, έτσι και η SOL πάντα ακολουθούσε το δικό της ξεχωριστό δρόμο. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να ακολουθήσει το δρόμο που είχαν χαράξει άλλοι, γιατί πάντα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να χαράζεις τις δικές σου προσωπικές διαδρομές.

Μια από τις βασικές αρχές της SOL, είναι πως αν κάτι δεν είναι χαλασμένο, δε χρειάζεται να το φτιάξεις. Γι’ αυτό το λόγο, η συνταγή της μπίρας παραμένει αναλλοίωτη από τότε που οι άνθρωποι μάχονταν για την ανεξαρτησία τους, το 1899. Μέσα στα χρόνια, η SOL έδωσε τις δικές της μάχες, για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και την ικανότητά της να αντιπροσωπεύει την ελευθερία.

IMG_1029H SOL, όπως και το Μεξικό, έχει μερικές ατέλειες. Ατέλειες, για τις οποίες είναι περήφανη, γιατί οι ατέλειες είναι που δίνουν αυτό τον ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι σημαντικό να μην παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ σοβαρά και η SOL πιστεύει πως πάντα υπάρχει ελευθερία σε αυτό. Αυτή η απουσία της τελειότητας είναι που δίνει το περιθώριο για βελτίωση και την ώθηση για την αισιοδοξία, στις διαδρομές της ζωής. Μια «ευκολόπιοτη» lager μπίρα, η οποία περνάει και στον χώρο των cocktails , ακριβώς γιατί η γεύση της δεν είναι απαιτητική

Το «In-Edit», το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης, πριν από τρία χρόνια. Έκτοτε, έχει διανύσει χιλιάδες μουσικά χιλιόμετρα μέσω των ντοκιμαντέρ του, κάνοντας στάσεις σε διάφορες πόλεις του κόσμου και έχοντας κάθε φορά και έναν διαφορετικό οδηγό. Μπορεί οι οδηγοί να αλλάζουν συνεχώς, για να ανταποκρίνονται στα εκάστοτε μουσικά είδη, όμως ο συνοδοιπόρος σε αυτό το αέναο ταξίδι, παραμένει ο ίδιος. Η μπίρα SOL είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη συντροφιά γι’ αυτήν την περιπλάνηση, καθώς μαζί της, η μουσική και το σινεμά γίνονται πιο συναρπαστικά.

IMG_0184Η ιδεολογία του «In-Edit» είναι συμβατή με αυτή της SOL και γι’ αυτόν το λόγο η μεταξύ τους συνεργασία είναι τόσο οργανική. Ταινίες, μουσική και SOL, είναι το απόλυτο τρίπτυχο της απόλαυσης.

Εσύ, λοιπόν, που είσαι φαν της καλής μπύρας και των εξαιρετικών μουσικών ντοκιμαντέρ, μπορείς να παραγγείλεις μια SOL, σε ένα από τα 7 σημεία που συμμετέχουν στην ενέργεια, και να κερδίσεις αυτόματα μια πρόσκληση για το «In-Edit». Παρακολούθησε την προβολή, κράτησε το απόκομμα του εισιτηρίου, επισκέψου ξανά ένα από τα 7 σημεία, παρήγγειλε μια SOL και απόλαυσε άλλη μια, κερασμένη!

Rover Bar, Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα
Cocktail Bar, Πολυτεχνέιου 17α
Muzik,  Π. Π. Γερμανού 21
L’Autre Cafe, Γρηγορίου Παλαμά 8
Hemingway, Αλεξάνδρου Σβώλου 19
Μυστιλλη, Φράγκων 2-4
Art House, Βεροίας 3

http://www.sol.com/


In-Edit Greece 2016 – Thessaloniki Edition
7-13 Απριλίου
Κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΟΝ (Πλατεία Αριστοτέλους)

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του «In-Edit Greece», στην επίσημη ιστοσελίδα και:
Facebook page
Instagram
Twitter

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Ο Dedy Dread γουστάρει τη μουσική, τη φωτογραφία και το surfing!
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932!