Skip to content

SKG’s Dub Alliance: Το τρίδυμο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

untitled-1Κείμενο: Δήμητρα Σαμσάκη | Φωτογραφίες: Άννα Θεοδωρίδου

LoRrd, Digital Monk και Big Shine. Τρία άτομα που απαρτίζουν τους SKG’s Dub Alliance, ένα από τα πιο δυνάτα soundsystem του χώρου. Αυτό που τους ενώνει, είναι η αγάπη τους για την bass κουλτούρα και κάπως έτσι, έφτασαν στο σημείο να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους προσωπικό ολοκληρωμένο album, όπου με αφορμή αυτό, μιλάμε και στον Beater.gr. Αν κοιτάξεις πίσω τους, θα βρεις συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Dub Pistols, High Tone, Mad Proffessor, Dub Fx, Radikal Guru, Amit, Zion Train, Groundation, Alborosie, Dub Inc και άλλοι, ενώ η επίσημη παρουσίαση του δίσκου τους, αναμένεται να είναι μοναδική.

SKG’s Dub Alliance. Για τι ακριβώς πρόκειται;

Η συμμαχία προέκυψε σαν φυσική εξέλιξη μετά από πολλά back to back dj set μεταξύ μας. Πρόκειται για μια ομάδα τριών ατόμων, απ’ την ίδια πόλη, με αγάπη για την soundsystem και την bass κουλτούρα, με σκοπό την εξάπλωση της σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πως κινείται η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης και η απήχηση της μουσικής σας στην Σαλονικιώτικη πιάτσα;

Υπάρχει μια νωθρότητα στην διοργάνωση των events στην πόλη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και διαφόρων αυτόνομων πρωτοβουλιών από διάφορες ομάδες, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίσει να συσπειρώνεται και να στηρίζει ολοένα και περισσότερο την προσπάθεια αυτή. Όσον αφορά τη συμμαχία, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε ολοένα και παραπάνω κόσμο να αγκαλιάζει αυτό που κάνουμε και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Η dub μουσική εν έτη 2017. Θεωρείτε ότι είναι είδος που πλέον υποσιτίζεται και ότι το κοινό ψάχνει και στρέφεται σε νέα πράγματα και ήχους που προέρχονται από ψηφιακά συστήματα;

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η dub, ανέκαθεν, είχε έναν πυρήνα πιστών ακολούθων και ποτέ δεν υποσιτίστηκε, αντιθέτως μεγαλώνει σε μέγεθος αργά και σταθερά. Ίσως η φύση της μουσικής αυτής, σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορεί να αναπαραχθεί σωστά από όλα τα ηχοσυστήματα, να έδωσε την εντύπωση στο κοινό ότι είναι ένα είδος περιορισμένης απήχησης. Η dub, έχει δώσει τις βάσεις για πολλά είδη ηλεκτρονικής μουσικής, με αποτέλεσμα να υφίσταται σαν γερό θεμέλιο, ανεξάρτητα από το είδος αυτό.

Είναι η δισκογραφία σημαντικός παράγοντας επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας μιας μπάντας;

Είναι το αυτονόητο, από την στιγμή που προσπαθείς να διαμορφώσεις μια προσωπική και συγκροτηματιακή ταυτότητα.

Το ¨Elephant Bass¨. Τι το γέννησε, τι το ξεχωρίζει από άλλες δουλείες σας και τι επιδιώκει να κοινοποιήσει;

Το Elephant Bass είναι το πρώτο ολοκληρωμένο μας album και κυκλοφορεί σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το “The Alliance EP”, το οποίο μας σύστησε δισκογραφικά στο κοινό. Το LP γεννήθηκε από την ανάγκη μας για μια πιο ολοκληρωμένη και συμπαγή δουλειά. Ο δίσκος ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες, διότι είχαμε όσο χρόνο χρειαζόμασταν για να κάνουμε τον τίτλο του πραγματικότητα και να περάσει στον κόσμο το πώς αντιλαμβανόμαστε την dub και την stepper μουσική.

untitled-8

Αν δεν ήταν η dub, τι θα ήταν;

Πιθανότατα μια διαφορετικότερη από το dub προσέγγιση στον urban ήχο.

“Delivering Bass Culture”. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος αυτός και ποια τα εμπόδιά του;

Είναι αντάξια ανταγωνισμού η ελληνική μουσική βιομηχανία; Η ελληνική μουσική βιομηχανία, προς το παρών και όσον αφορά τον ήχο μας, είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρώπους οι οποίοι χρειάστηκε να βγουν εκτός συνόρων για να εκτιμηθούν. Σίγουρα, ο στόχος είναι δύσκολος αλλά όχι και ανέφικτος. Τα εμπόδια είναι κυρίως κοινωνικής και οικονομικής φύσεως, αλλά ευτυχώς, με τον καιρό αποδεικνύεται πως ο κόσμος τα προσπερνά στηρίζοντας και διαδίδοντας σε «νέα αυτιά» αυτό που ονομάζουμε “Delivering Bass Culture”.

Υπάρχουν «τάσεις» στην μουσική; (αν ναι που οφείλονται ανά καιρούς και ποιες είναι)

Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν νέες «τάσεις» στη μουσική. Στην εποχή της υπερπληροφόρησης είναι λογικό επακόλουθο αυτές να αλλάζουν και να διαμορφώνονται με ταχείς ρυθμούς.

untitled-7

Εκείνες οι ώρες της πλήξης. Ποιες είναι, πότε έρχονται και πώς αντιμετωπίζονται;

Σίγουρα υπάρχουν τέτοιες ώρες οι οποίες προέρχονται μετά από κάποιο tour ή μετά από ένα 12ωρο στο Studio. Αντιμετωπίζονται με καλή διάθεση και χαλάρωση, η οποία προέρχεται από την όρεξή μας για νέα πράγματα και μουσικές.

Ποια ήταν η πιο ξεχωριστή συνεργασία σας;

Κάθε συνεργασία μας είναι το ίδιο ξεχωριστή και πολύτιμη για εμάς, με πιο πρόσφατη αυτήν με τον Skarra Mucci, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το “Elephant Bass LP”.

Είναι η reggae πολύ μακριά από την ελληνική ιδιοσυγκρασία;

Θεσσαλονίκη – Jamaica είναι δύο λεπτά μακρυά, έχει σημασία το πως θα το δεις τελικά…

untitled-12

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει πλέον μια μπάντα ανάμεσα σε τόσες και στους ποικίλους ήχους που μεταδίδονται; Τι ξεχώρισε εσάς;

Αυτό είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να απαντηθεί από το κοινό και όχι από εμάς. Σίγουρα η διαδραστικότητα του live act είναι ένα από τα πράγματα που θεωρούμε ότι έκανε εντύπωση στον κόσμο, αλλά και πάλι δεν είμαστε οι αρμόδιοι για μια τέτοια απάντηση.

Πώς θα θέλατε να δείτε τους SKG’s Dub Alliance;

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι θέλουμε να εξελισσόμαστε συνεχώς και έχουμε ήδη στο πλάνο μας την προσθήκη live drums, συνδυασμένα με το turntablism, τα κρουστά, το live dub mix και τα vocals/toasting. Το moto μας, όπως έχουμε πει, είναι το “Delivering Bass Culture” και κάπως έτσι θα θέλαμε να δούμε τη συμμαχία – να μεταδίσει τον ήχο μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.


[icon name=”info-circle” class=”fa-2x unprefixed_class=””]

https://soundcloud.com/skgduballiance
https://www.youtube.com/channel/UCqD6YEwaJLpbmw1VgMtJGZA

Loading...
Οι iLLBiLLY HiTEC και Skg’s Dub Alliance στον Πολυχώρο WE | Κερδίστε Προσκλήσεις
H Deborah De Luca επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για το επόμενο NON Aesthetics Party!