Skip to content

O Silot ζει στον δικό του «μπλε» κόσμο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι πρώτες συστάσεις με τον Silot έγιναν μέσα από το τραγούδι του «Ο κόσμος μου». Μια βουτιά στις σκέψεις του, στον εσωτερικό του κόσμο, στο συνειδητό και στο υποσυνείδητό του. Με μια διαφορετική ποπ προσέγγιση και με έναν πολύ προσωπικό τρόπο αποτύπωσης των συναισθημάτων του, το πρώτο του single εγκαινίασε τη νέα δημιουργική εποχή του Silot, μια εποχή γεμάτη ήχους, σκέψεις, λέξεις και ίσως… χριστουγεννιάτικη διάθεση! Ο Silot φόρεσε τα γιορτινά του, διάλεξε το κλασικό “Blue Christmas” του Elvis Presley και προσέγγισε τα Χριστούγεννα από την άλλη πλευρά, αυτή της μελαγχολίας. Με αφορμή λοιπόν, την γιορτινή κυκλοφορία του, μιλήσαμε μαζί του για τη σχέση του με τη μουσική, τις μεγαλύτερες επιρροές του, τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ στο τέλος μας έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα διλήμματα!

 

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Πάντα έγραφα στίχους, από μικρός. Γενικά η μουσική ήταν πάντα πρωταγωνίστρια στη ζωή μου. Αλλά η ολοκληρωμένη δημιουργία ξεκίνησε κάπου στο 2013 σαν ανάγκη. Και κάπως μόνης της με οδήγησε στον να ερμηνεύω κιόλας αυτά που γράφω.

Θυμάσαι τον πρώτο δίσκο που αγόρασες;

Ε είναι αστείο. Αν θυμάμαι καλά ήταν σε ένα πανηγύρι και αγόρασα σε μορφή κασέτας Ημισκούμπρια «Μαγική Τσατσάρα» και πήγα κατευθείαν στο αυτοκίνητο του πατέρα μου να την ακούσω, ενώ όλοι βρισκόντουσαν στις ταβέρνες. Σουρεάλ.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σου και ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για εσένα;

Τον ήχο μου, τον έχουν επηρεάσει κυρίως νέοι ξένοι καλλιτέχνες, όπως ο Woodkid, Black Atlass, The Weeknd. Όσον αφορά την μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης είναι η θλίψη, τότε γράφω κυρίως τραγούδια.

Πώς προέκυψε ο Silot, το μουσικό alter ego σου;

Ο Silot δημιουργήθηκε όταν ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω την μουσική μου. Κάπως περίεργα. Νιώθω μια ασφάλεια στο να «μεταμορφώνομαι» σε κάποιον άλλον. Αλλά στην ουσία είναι ο εσωτερικός μου κόσμος ο Silot.

Κεφάλαιο «Ο κόσμος μου». Πρόκειται για το τραγούδι με το οποίο μας συστήθηκες. Τί αντιπροσωπεύει για εσένα αυτό το κομμάτι και τι σηματοδοτεί;

Είναι ένα intro στον κόσμο μου, το πρώτο  μου single. Γράφτηκε σε μια πολύ περίεργη περίοδο στην ζωή μου, που με κυριεύαν οι κρίσεις πανικού και πολλά αλλά ωραία πράγματα (#not). Αντιπροσωπεύει την ανάγκη μου για βουτιά στο υποσυνείδητο. Και ήθελα να συστήσω την ποπ, αλλιώς.

Ποιος είναι ο ρόλος της μουσικής στη ζωή σου; Είναι μια μορφή πηγαίας έκφρασης, είναι ανάγκη;

Είναι και πηγαία έκφραση και ανάγκη. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου χωρίς μουσική. Είναι και ψυχοθεραπεία μέσα σε όλα τα άλλα.

Μίλησέ μας για τη συμμετοχή σου στο “GrecospectivaXmas” με το τραγούδι Blue Christmas! Πως έγινε η επιλογή του τραγουδιού;

Όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα από τον Eliot, ο οποίος με βρήκε μέσω της Lou. Ο Eliot έχει την επιμέλεια αυτής της συλλογής και μου πρότεινε να συμμετάσχω με οποία διασκευή επιθυμούσα. Ήθελα να προσεγγίσω τα Χριστούγεννα από την άλλη πλευρά. Από εκείνη της μελαγχολίας. Γιατί θεωρώ ότι για πολλούς ανθρώπους οι γιορτές βγάζουν αυτό το συναίσθημα. Μου άρεσε πολύ σαν διαδικασία να πάρω ένα τραγούδι τόσο κλασικό, που έχει ερμηνεύσει ο Elvis Presley, και να το φέρω στα μέτρα μου.

Ποια είναι δική σου αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ανάμνηση;

Χριστούγεννα στο πατρικό μου, τζάκι και άνοιγμα δώρων με ρόφημα ζέστης σοκολάτας. Παραμονή. Κάπου 10 χρόνων. Επιτραπέζια μέχρι το βράδυ και Disney Club με το που ξυπνήσεις τρώγοντας δημητριακά με γάλα, ανήμερα.

Τί περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα την ηχογράφηση του δεύτερου μου Single «Χαρτομάντιλα στη Καρδιά» με τον παραγωγό μου, τον Beyond και τώρα ξεκινήσαμε το τρίτο single «Νέα Εποχή». Έπειτα ο στόχος είναι να επιλέξω τα τραγούδια για το πρώτο μου ολοκληρωμένο album.

Μια ευχή για το 2020!

Η ευχή μου είναι να μπορούμε όλοι να καταφέρουμε να είμαστε ο εαυτός μας! Είναι η μεγαλύτερη ελευθερία.

Με αφορμή το Blue Christmas έχουμε ετοιμάσει ένα χριστουγεννιάτικο κουίζ:

Last Christmas ή All I Want for Christmas is you;

Last Christmas, γιατί δεν μου αρέσει καθόλου η Mariah Carey!

Κουραμπιές ή μελομακάρονο;

Κουραμπιές γιατί μου θυμίζουν cookies με αμύγδαλο και είναι και «χιονισμένα»!

Πρωτοχρονιά στο σπίτι ή έξω;

Στο σπίτι γιατί καλείς μόνο αυτούς που θες και είναι και πιο cosy!

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες ή χριστουγεννιάτικο πουλόβερ;

Κάλτσες για να αλλάζω τα σχέδια κάθε μέρα!

Μόνος στο σπίτι ή The Grinch;

Μόνος στο σπίτι γιατί όλοι θέλαμε να ζήσουμε μια τέτοια περιπέτεια μικροί!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή καράβι;

Το καράβι μου θυμίζει καλοκαίρι και δεν μπορείς να βάλεις στολίδια. Δέντρο δαγκωτό!

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Το βιβλίο που μας υπενθύμισε ότι δεν έχουν όλες οι Χριστουγεννιατικές ιστορίες αίσιο τέλος.
Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιο βιβλίο να του πάρεις δώρο!