Skip to content

Προστατέψτε την περιουσία σας | Ανάκτηση δεδομένων από κάμερες ασφαλείας.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Κάθε καλοκαίρι με την έναρξη των διακοπών, πολλοί επαγγελματίες καταστημάτων, αλλά  και ιδιοκτήτες κατοικιών αντιμετωπίζουν το ίδιο άγχος. – “Θα είναι ασφαλής ο χώρος μου, τώρα που θα λείπω τόσο καιρό;

Και η αλήθεια είναι πως μια τέτοια ανησυχία δεν είναι τόσο παράλογη, καθώς πολλοί άνθρωποι εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, βρίσκουν ευκαιρίες να εισβάλλουν στους χώρους και να προκαλέσουν ζημιές, φθορές ή ακόμα και να κλέψουν αντικείμενα.

Στην περίπτωση που υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα καμερών ασφαλείας, τότε το πιο πιθανό είναι να υπάρχει το υλικό που θα βοηθήσει την αστυνομία να μαζέψει τις απαραίτητες πληροφορίες. Όμως τι γίνεται στην περίπτωση που τα καταγραφικά παρουσιάσουν κάποια δυσλειτουργία; Πόσο πιθανό είναι να ανακτηθούν τα δεδομένα που έχουν καταγράψει, ώστε να βοηθήσουν στην αναγνώριση και τη σύλληψη των εγκληματιών;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε ποιες λύσεις υπάρχουν!

Τι είναι τα καταγραφικά και που χρησιμεύουν;

Τα καταγραφικά DVR (Digital Video Recorders) είναι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται ευρέως για την καταγραφή, αποθήκευση και αναπαραγωγή βίντεο ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, τα DVR αποθηκεύουν σημαντικά δεδομένα που περιλαμβάνουν εγγραφές από κάμερες ασφαλείας και άλλες πληροφορίες σχετικά με συμβάντα που έχουν συμβεί σε έναν χώρο. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτά τα δεδομένα μπορεί να χαθούν ή να καταστραφούν λόγω διαφόρων αιτιών.

Ποιες είναι οι κυριότερες Αιτίες Απώλειας Δεδομένων από Καταγραφικά DVR

1. Βλάβη του σκληρού δίσκου

Η πρώτη και ίσως πιο συχνή περίπτωση είναι ο σκληρός δίσκος του DVR να υποστεί βλάβη λόγω φυσικών αιτίων, π.χ. αποτυχία εξοπλισμού ή κακή μεταχείριση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μη αναγνώσιμα ή κατεστραμμένα δεδομένα.

2. Πρόβλημα με το λογισμικό

Μερικές φορές, το λογισμικό που ελέγχει το DVR μπορεί να αποτύχει, είτε λόγω σφαλμάτων προγραμματισμού, είτε λόγω ανεπαρκούς συντήρησης ή ενημερώσεων, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε αδυναμία πρόσβασης ή απώλειας δεδομένων.

3. Ανθρώπινο λάθος

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι ανθρώπινες ενέργειες, όπως η κατά λάθος διαγραφή αρχείων ή η μη τήρηση αποτελεσμάτων αντιγράφων ασφαλείας, αποτελούν επίσης ένα μεγάλο ποσοστό των αιτιών της απώλειας δεδομένων.

Τεχνικές Ανάκτησης Δεδομένων

Ανάκτηση από φυσική βλάβη του σκληρού δίσκου

Σε περιπτώσεις όπου ο σκληρός δίσκος του DVR έχει υποστεί φυσική ζημιά, είναι απαραίτητη η ανάκτηση δεδομένων από επαγγελματίες, καθώς διαθέτουν εξειδικευμένα εργαστήρια και χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές για να αποκαταστήσουν τα αρχεία από φθαρμένους σκληρούς δίσκους και να τα μεταφέρουν σε νέους.

Ανάκτηση μέσω λογισμικού

Σε περιπτώσεις μη φυσικής ζημιάς του σκληρού δίσκου, η ανάκτηση μπορεί να επιτευχθεί και μέσω εξειδικευμένου λογισμικού ανάκτησης δεδομένων. Αυτό το λογισμικό επιτρέπει τον εντοπισμό και την επαναφορά των διαγραμμένων ή χαμένων αρχείων από τον σκληρό δίσκο του DVR.

Αποκατάσταση από αντίγραφα ασφαλείας

Αν έχετε δημιουργήσει τις κατάλληλες διαδικασίες αντιγράφων ασφαλείας, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, καθώς μπορείτε να αποκαταστήσετε τα δεδομένα από τα αντίγραφα ασφαλείας που έχετε δημιουργήσει. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να τηρείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο της απώλειας δεδομένων.

Πόση σημαντική είναι η συγκεκριμένη διαδικασία;

Η ανάκτηση δεδομένων από δυσλειτουργικά καταγραφικά DVR μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την απόκτηση σημαντικών πληροφοριών σε περιπτώσεις, όπως κλοπές ή διαρρήξεις από ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Ειδικά στην περίπτωση που δεν υπάρχουν εναλλακτικές πηγές καταγραφής που βοηθούν στην διαλεύκανση των υποθέσεων, τότε το να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία αποτελεί μονόδρομος για την επαναφορά αυτών των πολύτιμων πληροφοριών.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Tic Tac για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το μεγαλύτερο Fashion Room Service, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!
Οι Καλύτεροι Προορισμοί για Χριστούγεννα.