Skip to content

Οι Χορευτές του Βορρά παρουσιάζουν το αξεπέραστο έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το αξεπέραστο έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» είναι η νέα παραγωγή των Χορευτών του Βορρά, που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο παραστάσεις στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο του κύκλου «Αγάπης έργα». Με μόνα μέσα τη μουσική και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, η γνωστή ομάδα σύγχρονου χορού μεταφέρει το αρχετυπικό αυτό δράμα στην εποχή μας σχολιάζοντας τα προβλήματα του δικού μας κόσμου.

Η παράσταση διαδραματίζεται στην αίθουσα συσκέψεων μιας πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας, στελεχωμένης με φιλόδοξους τεχνοκράτες, αδυσώπητους ορθολογιστές που υπαγορεύουν τις κινήσεις της διεθνούς αγοράς και ορίζουν τι τρώμε, τι πίνουμε, πώς αναπνέουμε, πώς ντυνόμαστε, πώς διασκεδάζουμε. Η υποταγή-υπακοή στις αξίες της εταιρείας είναι η υπέρτατη αξία. Η κύρια ώθηση σ’ αυτόν τον κόσμο δεν είναι η απαγορευμένη αγάπη, αλλά ο «άρρωστος» ανταγωνισμός, ο αθέμιτος αγώνας για επικράτηση, η φιλοδοξία που συνθλίβει. Το μίσος σκοτώνει τα πάντα και κυρίως τον έρωτα.

Και αν ξαφνικά κάποιος αισθανθεί; Αν νιώσει, σε έναν κόσμο που κανείς δεν επιτρέπεται να νιώθει; Τότε τον περιμένει η καταστροφή. Η αιώνια μάχη του Ορθού Λόγου και του Συναισθήματος θέτει τους όρους της παράστασης. Όταν το συναίσθημα δεν δονείται, θα έρθει κάποια στιγμή, απροσδόκητη στιγμή, που θα εκδικηθεί. Η άρνηση του συναισθήματος είναι ύβρις. Αυτό συμβαίνει στον Ρωμαίο και στην Ιουλιέτα. Είναι τα παιδιά της λογικής που καταστρέφονται μη μπορώντας να διαχειριστούν τα ακατέργαστα, πρωτοϊδωμένα συναισθήματά τους.

Η ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές του Βορρά ιδρύθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη από την Τατιάνα Παπαδοπούλου και από τότε έχει παρουσιάσει πολυάριθμα έργα. Βασικοί σταθμοί στην καλλιτεχνική πορεία της ομάδας είναι η επιλογή της από καλλιτεχνικούς διευθυντές διεθνών φεστιβάλ του εξωτερικού για να εμφανιστεί στην 4η & 5η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι αλλεπάλληλες συμμετοχές της στα Δημήτρια Θεσσαλονίκης, στο 1o Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ, στο Sani Festival, Βalkan Arts Market, η συνεργασία της με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η εμφάνισή της στην 11η Biennale Ευρώπης & Μεσογείου αλλά και η ανελλιπής παρουσία της στα φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Η τελευταία παραγωγή της ομάδας ήταν το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ, που παρουσιάστηκε σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2018.


Χορευτές του Βορρά
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τατιάνα Παπαδοπούλου
Υπεύθυνη ομάδας: Αρετή Κουτσικοπούλου

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»
Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, σε συνεργασία με τους χορευτές
Σύνθεση μουσικής & Μουσική επιμέλεια: Τηλέμαχος Μούσας
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς
Βίντεο: Μάριος Σπύρογλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοκία Μιμιλίδη
Σχεδιασμός φώτων: Tρύφων Κεχαγιάς
Χορευτές: Γιώργος Βασιλόπουλος, Γαλήνη Γυρτάτου, Δέσποινα Λαγουδάκη, Ηρώ Κόντη, Δημήτρης Μαργαρίτης, Ηλίας Μπαγεώργος, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου

Στην παράσταση συμμετέχει σε video ο Λεωνίδας Κακούρης

Φωτογραφίες: Μάριος Σπύρογλου

Η ομάδα χορού Χορευτές του Βορρά επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού για την περίοδο 2019-2020

Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κτίριο Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Έναρξη: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€, 8€ (μειωμένο)

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Η οπτική ταυτότητα του 22ου ΦΝΘ και το σκεπτικό της!
Οι Fundracar και οι Zoro & Buzz δηλώνουν «Ακατάλληλοι»!