Skip to content

REVOLT! Record Store Selections #2: Οι προτάσεις του μήνα!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι εξερευνήσεις στο δισκοπωλείο της REVOLT! στην Αθήνα συνεχίζονται στην καρδιά του καλοκαιριού. Έτσι, δέκα ακόμα κυκλοφορίες επιλέγονται από ένα ευρύ φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής οι οποίες, φυσικά, είναι διαθέσιμες για αγορά από το κατάστημα. Παρακάτω, λοιπόν, οι συλλέκτες θα βρουν τις απολαυστικές επιλογές της δεύτερης -κατά σειρά- λίστας, σύγχρονων, ευχάριστα ανεβαστικών αλλά και old-school ήχων.

Antoine Bourachot – Soundtrack Of A Space Expedition (Chapelle XIV Music)

Είδος: House, Downtempo
Τύπος: 12″ βινύλιο

To Chapelle XIV Music γεννήθηκε από τον ισχυρό δεσμό που έχει η γκαλερί τέχνης Chapelle XIV και η δισκογραφική εταιρεία Yoyaku. Μακριά από τη μουσική του κλαμπ, οι ήχοι του Chapelle XIV Music προορίζονται για μια προσεκτική ακρόαση και περιλαμβάνουν περισσότερους pop τόνους, με ένα πολύ ευρύ ηλεκτρονικό φάσμα που πηγαίνει από το IDM στο ambient, έχοντας επιρροές από τη jazz και τη deep house μουσική.

Όργανα: Fender Rhodes piano, Arp Odyssey, Minimoog, Korg Trident, Roland Juno-60, Oberheim Matrix 6, Korg Delta, electric bass, flute, congas, percussions & Johnny’s drumkit.

______________________

Jack Michael, Inner Zone – Drenched Volume Ep (Orbital London)

Είδος: UK Garage 
Τύπος: 12″ βινύλιο

Μια δυνατή κυκλοφορία από το αφεντικό της Orbital London, Jack Michael και τον ειδικό στο μπάσο, Inner Zone. Ravey breaks και garage ενέργεια σε ένα σύγχρονο track που ζωντανεύει το dancefloor. 

______________________

Kosh – The World Inside (Convergence)

Είδος: Techno, House 
Τύπος: 12″ βινύλιο

Τέσσερα δυνατά και γρήγορα club κομμάτια, όλα «σφραγισμένα» με τον μοναδικό ήχο σήμα κατατεθέν του Μαροκινού Kosh.

______________________

Various – Occupants v2 (Science Cult)

Είδος: Electro
Τύπος: 2 x 12″ βινύλιο

Δεύτερη συλλογή Occupants από το στρατόπεδο της Science Cult, πρεσαρισμένο σε διπλό μπλε βινύλιο. Το Occupants V2 περιλαμβάνει έναν πιο σκοτεινό και πιο πειραματικό ήχο από καλλιτέχνες όπως οι Dez Williams, Fleck ESC, Ben Pest, Rise Black και άλλοι. 

______________________

Pocket Club – Short Picture Stories (Pocket Club)

Είδος: Broken Beat, House
Τύπος: 12″ βινύλιο

Το Pocket Club είναι το νέο έργο του Alex Troubetzkoy, ένα label που στοχεύει στην εξερεύνηση χωρίς όρια ήχου και υφής. Το “Short Picture Stories” είναι η πρώτη κυκλοφορία βινυλίου του project με 4 πολύ προσωπικές συνθέσεις που συνδυάζουν πολλές από τις επιρροές του Alex σε μουσικά ταξίδια που κατά κάποιο τρόπο συμπληρώνουν το ένα το άλλο, διασχίζοντας τους κόσμους της ακουστικής και της ηλεκτρονικής. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά μηχανήματα, διάφορα όργανα και διαφορετικούς τρόπους ηχογράφησης, ο Alex προσπαθεί να φτάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλομορφία στην υφή μέσα από το παρελθόν και το παρόν. Καλώς ήρθατε στο Pocket Club!

______________________

Babes Of Enola Grey – Anfang Vom Ende (Crave Tapes)

Είδος: Post-Punk, Synth-pop
Τύπος: Κασέτα

Επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από το σκοτεινό post punk, το άλμπουμ προσφέρει έναν ήχο εμπνευσμένο από τη μουσική της δεκαετίας του ογδόντα, αλλά και μια ιδρωμένη, χαμένη αίσθηση χορού, μια απογοητευμένη χωρίς μέλλον στάση, και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

______________________

Anthony Teasdale – Decades of Deep (Euphoric State)

Είδος: Deep House 
Τύπος: 12″ βινύλιο

Όταν κυκλοφόρησε το 1996, το «Deep In NW5» του Anthony Teasdale θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς δίσκους της βρετανικής deep house σκηνής. Από τότε, έχει γίνει ένα αναγνωρισμένος classic δίσκος του MC Projects label. Τώρα επιστρέφει – ως μέρος ενός EP πέντε κομματιών deep house και electro μουσικής – που δείχνει ότι η ικανότητα του Teasdale στη μελωδία και την κομψότητα στο dancefloor είναι τόσο δυνατή όσο ποτέ.

______________________

COLOGNe – Deep Talk EP (SAISEI)

Είδος: IDM, Techno 
Τύπος: 12″ βινύλιο

Το “Deep Talk EP” περιλαμβάνει 6 κομμάτια που εμφανίστηκαν αρχικά στο Cologne – Deep Talk το 1999. Όλα τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν μεταξύ 1994-1999 στην Οσάκα, Ιαπωνία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτή η μουσική διατίθεται σε μορφή βινυλίου. Ένας δίσκος με κομμάτια που εξυψώνουν την ψυχή και εφευρετικούς ήχους. Χαλαρές, παιχνιδιάρικες, σκοτεινές και μεθυστικές μελωδίες. 

______________________

Ellende ‎– Unintentional Consequences (Smeerlappen)

Είδος: Ambient 
Τύπος: 10″ βινύλιο

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2020 στο Κέιπ Τάουν, στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο Τόκιο και στο Λονδίνο. Η έκδοση περιέχει ένα βιβλιαράκι δώδεκα σελίδων με έργα τέχνης του Richard Hart. Το αυτοβιογραφικό κείμενο στα Αγγλικά και τα Αφρικάανς (αφρικανολλανδικά) είναι ένα ταξίδι που έγινε στο Κέιπ Τάουν στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όπου δύο έφηβοι ξαδέρφια έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της κοινής οικογενειακής τους ιστορίας. Η μουσική μπορεί να περιγραφεί ως ambient. οι ήχοι είναι πολυεπίπεδοι, συχνά λίγο σκονισμένοι και αργοί.

______________________

Leven Signs ‎– Hemp Is Here (Futura Resistenza)

Είδος: Tribal, Post-Punk, Folk
Τύπος: Βινύλιο, LP, περιορισμένη κυκλοφορία 150 αντιτύπων

Κυκλοφόρησε αρχικά σε κασέτα από την Unlikely Records (UT90) στο Felixstowe, Suffolk, UK, 1985, και έπειτα σε βινύλιο (300 αντίτυπα) από την Cordelia Records (ERICAT 006) στο Leicester, UK, 1985.

______________________

Περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο της REVOLT!.

Επικοινωνία και ραντεβού: [email protected]
Διεύθυνση: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα, Τ.Κ. 10561

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Dare to feel alive: 8 Χρόνια Φεστιβάλ Γαλάτιστας.
Beater Essentials #75: Τα τραγούδια της εβδομάδας!