Skip to content

Τι το θες το προφυλακτικό;

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ακολουθεί υποθετικό σενάριο…

Γνωρίζεις αγόρι του γούστου σου, βγαίνετε, σου αρέσει και αποφασίζετε να το προχωρήσετε. Εκεί που έχουν ανάψει τα αίματα και είσαι έτοιμη να αφεθείς γίνεται ο εξής διάλογος

– Ε συγγνώμη, τι κάνεις;
– Τι, άλλαξες γνώμη;
– Όχι, αλλά το προφυλακτικό που είναι;
– Έλα μωρέ, τι το θέλεις το προφυλακτικό;
– Ε;
– Έλα μην φοβάσαι, έχω κάνει πρόσφατα εξετάσεις.

Αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ στην δυσάρεστη θέση να κάνεις αυτόν τον διάλογο τότε είσαι μια από τις τυχερές. Ακούγοντας ιστορίες από φίλες είτε από δικές μου εμπειρίες έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες πολύ συχνά πρέπει να ζητήσουν από τον σύντροφο τους την χρήση προφυλακτικού ενώ θα περίμενε κανείς ότι το ζήτημα θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και από τις δυο πλευρές.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι αυτοί οι άντρες αδιαφορούν για την αντισύλληψη και τα ΣΜΝ, θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία σου όσο και την υγεία τους αλλά κυρίως ότι προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν έτσι ώστε να γίνει το δικό τους. Πραγματικά εκπλήσσομαι από τα επιχειρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας άντρας προκειμένου να μην φορέσει προφυλακτικό. Το «έχω κάνει εξετάσεις» μπορεί άνετα να γίνει «το σεξ δεν είναι ίδιο με προφυλακτικό άρα δεν φοράω» ή «αν φορέσω θα μου πέσει και δεν θέλεις να γίνει αυτό».

 Εσύ από την άλλη έχεις δυο επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να επιμείνεις, να εξηγήσεις όσο πιο ήρεμα γίνεται ότι ένα και ένα κάνουν δύο και ποτέ δεν θα κάνουν τρια. Μπορείς να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στις διαπραγματεύσεις και ίσως καταφέρεις να του αλλάξεις γνώμη και να το βάλει τα αναθεματισμένο. Η δεύτερη επιλογή είναι να σηκωθείς και να φύγεις, να φορέσεις τα όμορφα ρουχαλάκια σου, να τρέξεις σαν τον άνεμο και να μην κοιτάξεις πίσω. Η σκληρή αλήθεια είναι πως και στις δυο περιπτώσεις έχεις φάει γκολ από τα αποδυτήρια, κοινώς, έχεις χάσει προτού καν παίξεις. Στην πρώτη περίπτωση, πως νιώθεις που έπρεπε να εξηγήσεις τα αυτονόητα και να ακούσεις όλες αυτές τις δίχως νόημα δικαιολογίες; Ξενέρωμα νομίζω το λένε άσε που αλλά πλέον νομίζει ότι ο γιακουμής του είναι πολύτιμος και για αυτό επέμενες τόσο. Στην δεύτερη περίπτωση, χάνεις το αγόρι και γίνεσαι για ακόμα μια φορά η περίεργη της παρέας που δεν το κυνήγησε όσο έπρεπε και έψαχνε να βρει κουσούρι και σε αυτόν.

Για να μιλήσουμε όμως και σοβαρά, όταν θέλεις να έρθεις πολύ κοντά με κάποιον, η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί. Μπορείς να κάνεις την συζήτηση από την αρχή γιατί όταν ανάψουν τα αίματα ίσως δεν έχεις το καθαρό μυαλό που χρειάζεται. Μην φοβάσαι ότι θα γίνεις ρεζίλι, ή ότι θα φανείς ξενέρωτη, αν στα αλήθεια σου αρέσει το αγόρι και θέλεις να προχωρήσετε, πρέπει να επιμείνεις και να μην κάνεις βήμα πίσω. Όσο πιο απόλυτη είσαι από την αρχή τόσο το καλύτερο – είτε με προφυλακτικό είτε καθόλου.

AUTHOR

The Abstract Girl

H Εύα Κώττα σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστων στο ΑΠΘ. Στην συνέχεια μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην καραντίνα δημιούργησε το The Abstract Girl ένα blog με σκοπό να στεγάσει τις απόψεις της, τα πράγματα που την εμπνέουν και όλα αυτά που την προβληματίζουν καθημερινά. Τα αγαπημένα της θέματα αφορούν την ισότητα, την αλληλοϋποστήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών.
Γιατί όμως The Abstract Girl? Γιατί οραματίζεται κορίτσια αφηρημένα, που δεν χωράνε σε καλούπια, δεν φέρουν ταμπέλες και δεν περιορίζονται στα στενά όρια που η πατριαρχία τους επιβάλλει, αντίθετα εκτείνονται από το μηδέν εώς το άπειρο, δημιουργούν, ονειρεύονται και ζουν με τους δικούς τους κανόνες.

Loading...
Found Not Lost: Ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από το αρχείο του Elliott Erwitt!
Μαργαρίτα Ζαχαριάδου: Η μεταφράστρια πίσω από το βιβλίο της χρονιάς!