Skip to content

Το Plisskën Festιval​ είναι ό,τι καλύτερο θα έχει η Θεσσαλονίκη μέσα στον Ιούνιο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

“Πλισκενίτες” και “Πλισκενίτισες”,  οι μήνες πέρασαν, η θερμοκρασία ανέβηκε και η αναμονή κορυφώνεται, αφού βρισκόμαστε μόλις μια ανάσα πριν από τον Ιούνιο. Και όπως όλοι ξέρουμε, Ιούνιος=Plisskën !, 5-6 Ιουνίου, ένα διήμερο μεστό σε πολυφασματικές μελωδίες, δημιουργικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα γαστρονομικά ταξίδια. Το «Plisskën» Festival, φέτος, θα κάνει δύο στάσεις, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη, γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη και το κοινό αδηφάγο για συναυλιακές περιπλανήσεις. Ο Beater.gr μελέτησε το line up του φεστιβάλ, που εκθειάζουν ακόμα και τα ξένα μέσα, τις δραστηριότητες και όλα τα παρελκόμενα, και σας παρουσιάζει έναν πλήρη οδηγό, για ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της χρονιάς.

Το πρώτο «Plisskën» έλαβε χώρα σε αθηναϊκό έδαφος, το 2010. Έκτοτε, έχει φιλοξενήσει στις σκηνές του, περισσότερους από 130 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, που φέρνει στο προσκήνιο πρωτοποριακές μουσικές, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και διατηρώντας παράλληλα, μια άκρως περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη φιλοσοφία. Σέβεται απόλυτα, με λίγα λόγια, τους παρευρισκόμενους, τους διοργανωτές, όλους όσους συμβάλλουν σε αυτή την ομαδική προσπάθεια, αλλά και το περιβάλλον, στο οποίο διοργανώνεται. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του, συγκριτικά με τα υπόλοιπα φεστιβάλ (βλέπε The Lab).

METZTHEBAND

«You’ve been Plisskened» – Θεσσαλονικιώτικη εκδοχή

To 2014, η Θεσσαλονίκη ανακάλυψε το τι σημαίνει «Plisskën». Την πρώτη αυτή γνωριμία, συνόδευσε το αίσθημα του ενθουσιασμού για ένα εγχώριο φεστιβάλ, που όμως διαθέτει διεθνείς προδιαγραφές. Και αφού η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη, το κοινό της απόλαυσε το «Plisskën» και στη χειμερινή του εκδοχή. Το καλοκαίρι έφτασε και το φεστιβάλ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας την εμβέλειά του, για ένα πολυσυλλεκτικό και συνάμα εκλεκτικό διήμερο. Στις 5-6 Ιουνίου, το Block 33 φιλοξενεί το «Plissken», στις δύο ειδικά διαμορφωμένες σκηνές που διαθέτει.

Στις  5 Ιουνίου, την έναρξη του φεστιβάλ εμπλουτίζουν τέσσερις Έλληνες, ο Ison, η Μaria S, o George ADI και οι «Undertone» και ένας Ιταλός, ο Sam Paganini.

Την επόμενη ημέρα, το line up διαθέτει μια ιδιαίτερη ποικιλομορφία, που οφείλεται στους καλλιτέχνες. Έχουμε και λέμε, Austra, Gonjasufi, The Coathangers, Happa, Metz, Beardyman, Gioumourtzina, apanemic,  Mononome, ο Αμερικανός παραγωγός και πρωτοπόρος της Detroit Techno, Kevin Saunderson, και πολλοί άλλοι, διαμορφώνουν το Θεσσαλονικιώτικο line up.

Πάρτε εδώ μια γεύση απ’όλα αυτά που πρόκειται να δούμε στη Θεσσαλονίκη!

«You’ve been Plisskened» – Αθηναϊκή εκδοχή.

Ως σημείο συνάντησης για τον εορτασμό του πολυαναμενόμενου «Plissken», έχει οριστεί το κτήριο 56 (είσοδος Γ), στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 4 stages υποδέχονται το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας, το οποίο, μέσα σε δύο ημέρες, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 65 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες.  Η λίστα των καλλιτεχνών διακρίνεται τόσο από την ποικιλομορφία της, όσο και από τη μεγάλη της έκταση. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, καταλαμβάνουν οι Βρετανοί Horrors,  οι Savages και ο Tony Allen, στο Main Stage. Η ανερχόμενη μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής, Austra, στη σκηνή Republic, οι δικοί μας Beatmakers, Apanemic  και Mononome,  και οι Gus & Bonso, στο Tunnel Stage, ενώ οι Soul Clap και η επιβλητική φιγούρα της minimal techno, Oxia, στο Aquarium Stage. Τα τέσσερα αυτά stages, θα κατακλύσουν καλλιτέχνες από την underground ηλεκτρονική κουλτούρα, προσφέροντας ένα ξέφρενο party στους λάτρεις του είδους.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, το σημείο συνάντησης παραμένει το ίδιο, όπως και τα stages, ενώ η δεύτερη μέρα του festival εμπλουτίζεται, με ακόμα περισσότερα ονόματα.  Στο main Stage, μπορείτε να βιώσετε από νωρίς τη μουσική εμπειρία, που προσφέρει απλόχερα το «Plisskënn», παρέα με τον ιδιαίτερο Perfume Genius, ενώ το τρίπτυχο Ariel Pink, Mogwai και WhoMadeWho πυροδοτεί την ηλεκτρονική – post rock ατμόσφαιρα, μέχρι το τέλος της βραδιάς. Στο Aquarium Stage, τα ηνία αναλαμβάνουν οι Tiger&Woods, AME και Gerd Janson.  To κλίμα αποκτά μια ψυχεδελική χροιά, με τους Acid Baby Jesus, στο Republic Stage. Τέλος, το Σάββατο, το Tunnel Stage κατακλύζουν ονόματα, όπως Negros Tou Moria, Bad Spencer και Amateurboyz.

dj_kevin_saunderson-1152x864

Τo «Plissken Festival» δεν φροντίζει μόνο για την ικανοποίηση της μουσικής λαιμαργίας σας, αλλά και για την ικανοποίηση της κυριολεκτικής λαιμαργίας σας. Στο Food Court, λοιπόν, τρώμε καλά και ιδού το line up. Troo Food Liberation, Piggy-popoulo, Foo Foo Street Food, Food Truck, Cantina Kuzina και Sorolop, συνθέτουν τη γαστρονομική πλευρά του «Plisskën», την οποία συμπληρώνουν  οι Fix Hellas, Cutty Shark και το 7 Jokers Bar, που αναλαμβάνουν να σας ξεδιψάσουν μετά το φαγητό.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του φεστιβάλ και πιο συγκεκριμένα, στις  3 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη (Eightball) και στις 4 Ιουνίου, στην Αθήνα (AN Club), θα εμφανιστούν οι Αμερικανοί «Shellac»,  με τον ιδιαίτερο post/rock hardcore ήχο τους.

Συνοψίζοντας, έχουμε ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ, που χωρίς να χάνει το χαρακτήρα του, καταφέρνει να διανθίζει τον βασικό κορμό του, με εκλεκτικά και ιδιαίτερα acts, που αντιπροσωπεύουν ένα διευρυμένο μουσικό φάσμα. Γιατί στο «Plisskën», δεν υπάρχουν μουσικά όρια. Υπάρχουν μόνο απολαυστικές φεστιβαλικές εμπειρίες. Λίγες ημέρες έμειναν, ΥΠΟΜΟΝΗ!

 

 

Plisskën Festival 2015
Thessaloniki Edition
Friday 5 & Saturday 6 June 2015
Block 33 (2 stages)

Line Up – Friday 5 June 2015 :
SAM PAGANINI (IT)
ISON (GR)
MARIA S (GR)
GEORGE ADI (GR)
UNDERTONE (GR)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00

Τιμές Εισιτηρίων
Presale | 10€
On Spot | 13€

Presale Spots :

Στο viva.gr, στο 11876 και στα καταστήμτα Public, Ιανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Media Markt, 123tickets.gr, Musicland, Lotus Record Store, Stereodisc & Nephilim Metal Store.

austra1

Line Up – Saturday 6 June 2015:
ΒΕΑRDYMAN (UK)
KEVIN SAUNDERSON (USA)
AUSTRA (USA)
METZ (CANADA)
GONJASUFI (USA)
SHACKLETON (UK)
THE COATHANGERS (USA)
LIVIO & ROBY (RO)
HAPPA (UK)
GIOUMOURTZINA (GR)
MONONOME (GR)
APANEMIC (GR)
MINUS & ZIANOS (GR)
PABLO DISKKO & THOMAS NUMAN (GR)
NEEDSPACE (GR)
& more acts tba

===========================================

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Early Bird | 15€ (Sold Out)
Limited Presale | 18€
Presale | 22€
On Spot | 25€

Presale Spots:

Στο viva.gr, στο 11876 και στα καταστήμτα Public, Ιανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Media Markt, 123tickets.gr, Musicland, Lotus Record Store, Stereodisc & Nephilim Metal Store.

 

Κάνε click εδώ για να ακούσεις τον Beater.gr σε νέο παράθυρο!
Ακολούθησε τον Beater.gr σε Facebook, Twitter και Instagram!

Sam-Paganini

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
MixTape | Sigmataf & Αλέκος Σώρρος vol.1!
Νέο αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης!