Skip to content

Πήγαμε, είδαμε και γράψαμε: IN-EDIT, ημέρα 3η!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Η τρίτη ημέρα του IN-EDIΤ ήταν για άλλη μια φορά πολυσυλλεκτική. Είχε λίγο από το αμετανόητο coolness της Britpop, λίγο από χορογραφίες, που έχουν αφήσει ιστορία υπό την ηχητική υπόκρουση «μαντονικών» ασμάτων, λίγο από το αριστουργηματικό genial του Nick Cave, λίγο από το μουσικό οδοιπορικό του Υο-Υο Μa και της ορχήστρας του και λίγο από Sparklehorse. Με λίγα λόγια, τα είχε όλα. Ο Beater παρακολούθησε δύο από τις προβολές του Σαββάτου, που φώτισαν το παρασκήνιο πίσω από την ηχογράφηση του τελευταίου δίσκου των Blur και την ιστορία των χορευτών που συμμετείχαν στην πιο «επαναστατική» περιοδεία της Madonna.

blur2

Blur. New World Towers.

Η Britpop είχε δύο βασικούς εκπροσώπους. Τους Blur και τους Oasis. Για τους Oasis τα είπαμε, σειρά τώρα έχουν οι Blur. Το New World Towers δεν πραγματεύεται την ιστορία του συγκροτήματος αλλά την ιστορία του πιο απροσδόκητου άλμπουμ τους, Magic Whip. Πέντε ημέρες στο Χονγκ Κονγκ ήταν αρκετές για να αναθερμανθούν οι σχέσεις μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, αρκετές για να συνεχίσουν οι Blur τη δισκογραφική τους πορεία. Με πλήθος εντυπωσιακών πλάνων από συναυλίες σε Αγγλία και Χονγκ Κονγκ, ο θεατής κατανοεί τη σημασία της δημιουργίας και κυκλοφορίας του Magic Whip, παίρνει μια γεύση από τα θρυλικά live που δίνει το συγκρότημα και συνειδητοποιεί ξανά πως οι Blur έγραψαν και γράφουν ιστορία δικαιολογημένα. Το Magic Whip ήταν όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Damon Albarn είναι το αποτέλεσμα του κατάλληλου timing συνδυαστικά με το σωστό mind set. Θα κυκλοφορήσουν οι Blur άλλο άλμπουμ, ποιος ξέρει; Μέχρι να γίνει αυτό εσύ μπορείς να παρακολουθήσεις το New World Towers το ντοκιμαντέρ για το δίσκο που τους ένωσε ξανά.

strike a pose_3

Strike A Pose

H Madonna, στην εποχή του Vogue, δεν έγραψε ιστορία μόνη της. Έγραψε ιστορία μαζί με τους χορευτές της. Χορευτές με ισχυρές προσωπικότητες, χορευτές που έζησαν τα good, bad and ugly στοιχεία της φήμης. Κατά τη διάρκεια του Blonde Ambition Tour, στα 90s οι χορευτές της βασίλισσας της ποπ βίωσαν την εμπειρία που θα τους άλλαζε τη ζωή. Στο Strike A Pose τους βλέπουμε να μιλούν ανοιχτά για την ομοφοβία, τη σεξουαλική απελευθέρωση, την ειλικρίνεια και την υποκρισία, το Aids και την επίδραση εκείνης της περιοδείας στη μετέπειτα ζωή τους. Καταχρήσεις, ναρκωτικά, αλκοόλ, διαφορετικές καριέρες, διαφορετικές ζωές και ένα κοινό παρελθόν. Οι έξι χορευτές, μετά από χρόνια, συναντιούνται ξανά και μιλούν γύρω από ένα τραπέζι για εκείνα τα χρόνια, αποκαλύπτουν μυστικά, συζητούν για όλους και για όλα. After all, they did strike a pose.

Οι προβολές συνεχίζονται και οι αίθουσες γεμίζουν, εσύ θα λείπεις;

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του IN-EDIT!

*Κάντε κλικ για μεγέθυνση!

screenings-SKG-2017-01

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Blend Mishkin & Roots Evolution για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη!
Ο Γιάννης Κότσιρας στο Factory of Sound | Κερδίστε Προσκλήσεις