Skip to content

Phonomono: Ένα δισκάδικο με γιαπωνέζικα pressings στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Ishi Mnatsakanian

Η πιο ευχάριστη νέα είσοδος στην πόλη της Θεσσαλονίκης που απευθύνεται στους λάτρεις της μουσικής και του βινυλίου άνοιξε στην Εθνικής Αμύνης, στο νούμερο 25. Το πιο πρωτότυπο και ποιοτικό δισκάδικο από άποψη ποικιλίας και κατασκευής δίσκων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Εκεί θα βρείτε δίσκους βινυλίου όλων των ειδών και των αγαπημένων σας καλλιτεχνών σε εξαιρετική ποιότητα, με εντυπωσιακά εξώφυλλα που κερδίζουν με το πρώτο βλέμμα και είναι όλα made-in-Japan!

Τι κάνει όμως τους δίσκους βινυλίου που έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία τόσο ξεχωριστούς; Η ιστορία πάει πίσω στη δεκαετία του 1970 όταν η βιομηχανία της παραγωγής δίσκων χτυπήθηκε από το πετρελαϊκό εμπάργκο. Οι περισσότερες εταιρείες από την Ευρώπη και την Αμερική άρχισαν τότε να χρησιμοποιούν για την κατασκευή δίσκων βινυλίου ανακυκλωμένα υλικά και πλαστικό. Η Ιαπωνία όμως δεν επηρεάστηκε καθόλου από το εμπάργκο και συνέχισε να κατασκευάζει δίσκους από καθαρό βινύλιο. Αυτό είχε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να έχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα του δίσκου. Πολύ πιο ήσυχη ακρόαση, χωρίς surface noise δηλαδή, με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο χρόνο και στη χρήση και ελάχιστο στατικό ηλεκτρισμό.

Η ποιότητα του υλικού και η πιστότητα στον ήχο, και λόγω του ιδιαίτερου mastering στην Ιαπωνία, είναι το ένα μέρος του όλου μύθου. Το δεύτερο είναι επίσης εντυπωσιακό, τα εξώφυλλα! Χοντρό χαρτόνι που δεν τσακίζει εύκολα ακόμα κι από τους απρόσεχτους, εντυπωσιακά ζωντανά χρώματα και απίθανη εκτύπωση. Η πιο γνωστή όμως εικόνα που έχεις από ένα δίσκο γιαπωνέζικης προέλευσης είναι το OBI. Μια χάρτινη λωρίδα που συνοδεύει σχεδόν όλες τις κυκλοφορίες, με πληροφορίες για τον δίσκο στα γιαπωνέζικα που δεν χορταίνεις να χαζεύεις. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει κάνει πολλές κυκλοφορίες γνωστών δίσκων σπάνιες κι αρκετά ακριβές.

Αν δεν έχετε ήδη στη συλλογή σας μερικές Γιαπωνέζικες παραγωγές δίσκων υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να καταλάβετε τη διαφορά… Επίσκεψη στο Phonomono! Οι άνθρωποι πίσω από αυτή την προσπάθεια ψάχνουν για εσάς στο Tokyo και τη Yokohama τα καλύτερα και τα φέρνουν στη Θεσσαλονίκη. Με εβδομαδιαίες νέες παραλαβές και συνεχή ανανέωση των διαθέσιμων τίτλων κάθε βόλτα από το Phonomono είναι μια απολαυστική εμπειρία.

Με κυκλοφορίες που ικανοποιούν όλα τα μουσικά γούστα, από κλασική ροκ και ποπ των προηγούμενων δεκαετιών αλλά και σύγχρονα, από τζαζ και κινηματογραφική μουσική όλου του κόσμου, μέχρι j-pop και μικρά 45άρια! Με τιμές που ανταποκρίνονται στο σήμερα και στην αγάπη για τη μουσική και την απόλαυση που της αξίζει. Στο μινιμαλιστικό και φωτεινό περιβάλλον του Phonomono έχετε την ευκαιρία να ακούσετε στο πικάπ τους δίσκους της επιλογής σας και να συνομιλήσετε με τον Γιάννη, ιδιοκτήτη του δισκάδικου, για το αγαπημένο σας χόμπι, τη μουσική!

Είτε θέλετε να πλουτίσετε τη δισκοθήκη σας με κάποιες ιδιαίτερες κυκλοφορίες των Queen, του David Bowie ή των Beatles, είτε ψάχνετε ένα εντυπωσιακό δώρο για κάποιο αγαπημένο σας μουσικόφιλο, είτε βρίσκεστε σε αναζήτηση του διαφορετικού και πρωτότυπου, όλοι οι δρόμοι του βινυλίου οδηγούν στο Phonomono! Απολαύστε το βινύλιο και τη μουσική όπως τους αξίζει.

______________________
Phonomono
Εθνικής Αμύνης 25, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 231 309 4110

Ωράριο
Δευτέρα  11:00-17:00
Τρίτη 11:00-20:00
Τετάρτη 11:00-17:00
Πέμπτη 11:00-20:00
Παρασκευή 11:00-20:00
Σάββατο 11:00-16:00

Facebook/Instagram: @phonomonorecords

AUTHOR

Δημήτρης Τσιρώνης

Δεν ξέρει ακόμα τι θέλει να κάνει, όμως ονειρεύεται να παίζει με ένα πικάπ και δίσκους βινυλίου πάνω σε ένα βουνό.

Loading...
H Atari ανοίγει αλυσίδα ξενοδοχείων στις ΗΠΑ με θέμα τα video games!
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται «Με άρωμα Ανατολής» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!