Skip to content

‘Ο,τι μας είπε ο έρωτας στις σκοτεινές αίθουσες του 57ου ΦΚΘ!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Βέβαια, ρομαντικές ταινίες ή τουλάχιστον ταινίες φτιαγμένες για τον έρωτα ή από τον έρωτα ή με τον έρωτα, δεν έλειπαν ποτέ από αυτό το φεστιβάλ ή από οποιοδήποτε κινηματογραφικό φεστιβάλ. Κοινότυπο θέμα που πάντα γουστάρουμε να βλέπουμε. Γιατί όχι δηλαδή;

Εμείς, εντοπίσαμε τρεις ταινίες κυριευμένες από έρωτα, με μοναδικές οπτικές και σύχρονες ματιές η κάθεμια, και σας τις παρουσιάζουμε!

porto_filmpicture_10813_-_h_2016

Porto | Gabe Klinger, 76′ | Γαλλία, Πολωνία, Πορτογαλία, ΗΠΑ

Έρωτας της μιας βραδιάς. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, συναντιούνται για ένα βράδυ. Κινηματογραφικά, οι χρόνοι μπλέκονται, για να μοιάζει περισσότερο. Όχι ότι θα μπορούσε να είναι. Βόλτες στο νυχτερινό Πόρτο – που μοιάζει τρομερά στη Θεσσαλονίκη. Τρεις ενότητες: “Η Αυτός, η Αυτή και το Μαζί”, το κλασικό Boy meets Girl. Ένας έρωτας ξεδιπλώνεται με όλο το μεγαλείο του, ως σωματική έκφραση. Τζαζ, φωτογραφικά πλάνα που θυμίζουν Polaroid και έρωτας, σεξ, μέχρι που έρχεται η επόμενη μέρα.

drem-ones

The Dreamed Ones | Ruth Beckermann, 89′ | Αυστρία

Ένας συνεχόμενος διάλογος μεταξύ ερωτικών ποιημάτων, γραμμένων στην μεταπολεμική Βιέννη, αναβιώνει από ένα νεαρό ζευγάρι ηθοποιών στο σήμερα. Οι δύο ηθοποιοί γνωρίζονται σε ένα στούντιο ηχογράφησης, καπνίζουν στις σκάλες του, τριγυρνούν στους διαδρόμους του. Τα όρια μεταξύ της απαγγελίας των γραμμάτων και της ταύτισης με το περιεχόμενό τους θολώνουν, οι λέξεις των γραμμάτων μοιάζουν με τη λαχτάρα, οι ημερομηνίες γραφής τους φέρουν νοσταλγία και η ανάγνωσή τους φέρνει τη γνωριμία. Ένας περασμένος έρωτας, απόμακρος χρονικά και χωρικά, επαναφέρεται. Μια ταινία κομψή, ήρεμη και “βιεννέζικη”, όπως ένα ερωτικό ποίημα του 1947 ή ένα απολογιστικό γράμμα του 1965.

aloys2

Aloys | Tobias Nölle, 91′ | Σουηδία, Γαλλία

Δύο μοναξιές ενώνονται. Με αρκετά παράδοξο τρόπο, σχεδόν εξωκοσμικό και σίγουρα κινηματογραφικό. Δύο άνθρωποι, φανερά αποσυνδεμένοι από τον κόσμο που τους περιβάλει, γνωρίζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Η επαφή τους γίνεται μόνο μέσω τηλεφώνου. και με τρόπο όχι ιδιαίτερα ξεκάθαρο, η σχέση τους ενδυναμώνεται. Παραμυθικές και φανταστικές καταστάσεις ξεπηδούν μέσα από το ακουστικό και γίνονται η διασκεδαστική πραγματικότητα των πρωταγωνιστών. Σ’ αυτή την πραγματικότητα, ζουν έναν εξωστρεφή έρωτα, φορούν κόκκινα σακάκια και παίζουν στο αρμόνιό τους πίνοντας σαμπάνια. Η ταινία παίζει με το χαριτωμένο και το προβληματικό. Εμείς θα το πούμε επιτυχημένα ενδιαφέρον μεταίχμιο.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το θρυλικό Βρετανικό rock’n’roll group των Godfathers έρχεται στην Ελλάδα!
Ο Καραγκιόζης στο θέατρο Αμαλία | Κερδίστε Προσκλήσεις