Skip to content

Otaku VS Nerd: Fans της Θεσσαλονίκης ενωθείτε!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Στοv Beater.gr, σας έχουμε συνηθίσει στα πάρτι και στις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης. Αυτήν τη φορά, όμως, σας παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό, το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις της δημοφιλούς κουλτούρας και όχι μόνο.

Ταινίες, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, ιαπωνικό animation (anime) και πολλά άλλα, θα έχουν την τιμητική τους, στις 19 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο WE. Μια γιορτή της pop κουλτούρας, στην οποία θα διεξαχθεί και μουσική μάχη, ανάμεσα στη Δυτική και την Ανατολική πλευρά της.

Αν και στην πόλη μας γίνονται συχνά τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ποτέ πιο πριν δεν έχει πραγματοποιηθεί κάτι τόσο μεγάλο.

Εμείς βρήκαμε τους διοργανωτές, Hiro, Kerara και TAF, και μιλήσαμε μαζί τους, για να μας εξηγήσουν τι είναι αυτό το πάρτι και τι να περιμένουμε.

Τι είναι το «Otaku VS Nerd»;

Ηiro: Το «Otaku VS Nerd» είναι μια μουσική μάχη, ανάμεσα στην κουλτούρα των otaku και των nerds. Η κουλτούρα των otaku εμπεριέχει ιαπωνικά animation (anime) και ιαπωνικά video games (π.χ. Dragon Ball, Kabamaru, One Piece, Pokémon, Sailor Moon, Super Mario, The Legend of Zelda κ.α.), ενώ η κουλτούρα των nerds συμπεριλαμβάνει ταινίες, δυτικά video games και τηλεοπτικές σειρές (π.χ. Star Wars, Lord of the Rings, Superman, League of Legends, ThunderCats κ.α.), με αμερικάνικη κυρίως προέλευση.

Κerara: Είναι η μοναδική μουσική μάχη που γίνεται στην Ελλάδα και ίσως, και από τις ελάχιστες παγκοσμίως. Οι δυο πλευρές (otaku/nerd) εκπροσωπούνται από έναν DJ, o οποίος υποστηρίζει την πλευρά του με επιλογές από μουσικά θέματα, που αντιστοιχούν στην κάθε κουλτούρα.

TAF: Η playlist του κάθε DJ είναι θεματική, χρησιμοποιώντας κομμάτια από την μουσική pop culture που υποστηρίζει και στόχος είναι η διασκέδαση του κοινού, σε ένα φαντασμαγορικό show.

Πώς προέκυψε η ιδέα; Ποιοι βρίσκονται από πίσω;

Kerara: Αρχικά, δεν ξεκίνησε σαν μια μόνο ιδέα. Με ό,τι εμπειρία μαζεύαμε από εκδηλώσεις που ήδη τρέχαμε, πάντα υπήρχε, τουλάχιστον σε εμένα, η ανάγκη να κάνουμε και κάτι ακόμα, λίγο πιο ξεχωριστό, λίγο πιο δύσκολο. Έτσι, από τη μια ήθελα να καθιερώσουμε κάποιες μουσικές μάχες ανάμεσα σε DJ, στα πάρτι που ήδη κάναμε, και από την άλλη, με είχε βρει και η ιδέα του «Otaku VS Nerd». Έτσι απλά, σαν τίτλος. Μετά από συζητήσεις που κάναμε μαζί, με προτροπή του TAF, μαζεύτηκαν όλα σε ένα, και ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το πρώτο μας battle event. Δεν είναι τυχαίο που με αφορμή το πρώτο «Otaku VS Nerd» ξεκίνησε και η συνεργασία των τριών μας. Μετά από ένα χρόνο, θεωρώ ότι κάθε «Otaku VS Nerd» θα είναι ένα δείγμα του επιπέδου της δουλειάς μας.

Ηiro: Το πρώτο «Otaku VS Nerd» διοργανώθηκε το Νοέμβρη του 2014. Κατά τη διάρκεια του event και ειδικά στη μάχη, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν καταπληκτική. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να πάμε για δεύτερο γύρο, στις 19 Δεκεμβρίου 2015, στο WE, στη Θεσσαλονίκη.

TAF: Βοήθησαν και πολλές συζητήσεις του τύπου “-Oι otaku είναι καλύτεροι! -Όχι, οι nerds είναι!” και νιώθοντας μια ανάγκη για εξέλιξη των πάρτι τέτοιου περιεχομένου.

photo2Ποια ανάγκη καλύπτει το πάρτι αυτό; Είναι τόσο δυνατή η σκηνή της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τη δημοφιλή κουλτούρα;

Ηiro: Η εκδήλωση καλύπτει μία και μοναδική ανάγκη του otaku και του nerd: Να εκδηλώσει την αγάπη του για την pop κουλτούρα, χορεύοντας το αγαπημένο του soundtrack, σε ένα χώρο μαζί με άλλους fans, χωρίς ταμπού και «κολλήματα», συμμετέχοντας στο πιο παιχνιδιάρικο show. Είτε είναι soundtrack από δημοφιλείς σειρές, βιντεοπαιχνίδια ή ταινίες, we got them all! Η πόλη μας κρύβει πολλούς pop culture fans, πολύ περισσότερους απ’ ότι φανταζόμαστε.

Kerara: Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να βγεις έξω και να διασκεδάσεις λίγο πιο διαφορετικά, απ’ ό,τι συνηθίζεται στην πόλη μας. Επίσης, αν δεν ψήνεται η παρέα σου να ακολουθήσει, μην ανησυχείς, θα βρεις παρέα στο «Otaku VS Nerd».

TAF: Τα προηγούμενα πάρτι έδειξαν πως στο κοινό της Θεσσαλονίκης αρέσουν πολύ τέτοιου είδους εκδηλώσεις, γι’ αυτό κι εμείς κοιτάμε να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό. Πιστεύω πως αυτό το πάρτι θα το ευχαριστηθεί ο οποιοσδήποτε λάτρης της ποπ κουλτούρας

Με δικά σου λόγια, τι είναι otaku και τι είναι nerd;

Ηiro: Στην ουσία, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα! Η μόνη διαφορά είναι η προέλευση. «Otaku» στα Ιαπωνικά, σημαίνει «σπασίκλας/καμένος», ή αλλιώς «nerd» στα Αγγλικά. Και οι δύο λέξεις χρησιμοποιούνται για να χαρακτηρίσουν κάποιον που ασχολείται υπερβολικά με διάφορα χόμπι. Ο Otaku ασχολείται με Ιαπωνικά animation (ευρέως γνωστά ως «anime»), manga, και ιαπωνικά βιντεοπαιχνίδια, ενώ ο Nerd ασχολείται κυρίως με αμερικάνικα κόμικς, τηλεοπτικές σειρές και παιχνίδια ηλεκτρονικά, επιτραπέζια ή/και καρτών. Αυτό δε σημαίνει πως ένας nerd δεν μπορεί να είναι otaku ή το αντίστροφο. Να σημειώσουμε πως η αρνητική έννοια και των δύο λέξεων, αρχίζει να ξεθωριάζει. Πλέον, αρκετοί fans της pop κουλτούρας αυτοαποκαλούνται «otaku» ή «nerds» γιατί το θεωρούν cool ή τιμητικό.

Κerara: Επί την ευκαιρία, να πούμε ότι όποιος δε θέλει ή δεν μπορεί να διαλέξει πλευρά στη μάχη, μπορεί να υποστηρίζει και τις δυο πλευρές.

Πώς θα λειτουργήσει το battle system, στο οποίο βασίζεται η βραδιά;

Ηiro: To Battle System είναι ένα πρόγραμμα (λογισμικό), που παρουσιάζει την κατάσταση των παιχτών (κάτι σαν μετρητής «ζωής») και είναι ορατό από το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης. Το σχεδιάσαμε αποκλειστικά γι’ αυτόν το σκοπό, εμπνευσμένο από το γνωστό παιχνίδι «Street Fighter», και ελέγχεται αποκλειστικά από τους «διαιτητές» της μάχης. Για παράδειγμα, ο γύρος ξεκινάει με τον πρώτο DJ να παίζει ένα κομμάτι, υποστηρίζοντας την πλευρά του, μέχρι να διακοπεί από τον δεύτερο DJ, με το κομμάτι-απάντηση από τη δική του πλευρά. Οι «διαιτητές» παρακολουθούν την ανταπόκριση του κοινού (glow sticks, φωνές), κι έτσι δίνουν την ανάλογη εντολή στο σύστημα. Το σύστημα σχεδιάστηκε για να είναι δίκαιο προς όλους και κυρίως, προς αυτούς που παίρνουν τη μάχη στα πολύ σοβαρά (γέλια).

Τί να περιμένει να δει κάποιος «πρωτάρης» της pop culture;

Κerara: Ο πρωτάρης θα αναγνωρίσει πολλές νέες σειρές και θα θυμηθεί παλαιότερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Σκοπός είναι, μέσα από τη μουσική, μέσα από τη μάχη και μέσα από τη συμμετοχή, να γυρίσουμε πάλι σε εκείνη την εποχή, που η μόνη μας έννοια ήταν να ξυπνήσουμε νωρίς το σαββατοκύριακο, για να προλάβουμε τις αγαπημένες μας σειρές και με αυτήν τη ψυχολογία, να περάσουμε καλά.

TAF: Επίσης, θα δει πως ακόμα και οι «καμένοι» με την pop culture, μπορούν και διασκεδάζουν σε πάρτι, ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική, οπότε μπορεί και να νιώσει οικεία με το καινούργιο του χόμπι.

Υπάρχουν σκέψεις για το επόμενο;

Κerara: Φυσικά και υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας το επόμενο event. Είναι και ένα κομμάτι της γενικότερης ιδέας. Θέλουμε να βλέπουμε το «Otaku VS Nerd» κάθε χρόνο να αλλάζει, να βελτιώνεται και να μεγαλώνει. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που το συζητάμε πάντα στον απολογισμό που κάνουμε, με το κλείσιμο του τελευταίου event.

Ηiro: Πολλές. Αναλόγως τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου.

TAF: Εξαρτάται από το αποτέλεσμα της μάχης.

Το «Otaku VS Nerd Round2» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στο WE, Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη).

Είσοδος: 5€ (beer + bonus surprise)

T: 2310 284700 || www.weskg.gr || [email protected]
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1521112714879566/

11148828_781506848639544_3314275878634999081_n

AUTHOR

Άρης Εμμανουλούδης

Του αρέσει ο κινηματογράφος (κάθε είδους), η μπύρα τζίντζερ, το Super Nintendo και τα καλοκαίρια στην Ασπροβάλτα. Όταν μεγαλώσει, δε θέλει να το μάθει.

Loading...
Μια διαδρομή με αλκοόλ αποσκευές!
Οι Χαΐνηδες επιστρέφουν στο Block 33!