Skip to content

Το 8ο Open House Thessaloniki θα γεμίσει το Σαββατοκύριακό σου!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στη Θεσσαλονίκη έχει πραγματοποιηθεί ήδη 7 χρονιές σημειώνοντας 47.000 επισκέψεις στην τελευταία διοργάνωση!

Το 8ο OPEN HOUSE Thessaloniki θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Νοεμβρίου 2019 με πλήθος παράλληλων δράσεων που θα πλαισιώσουν την κύρια εκδήλωση.

OPEN TOURS
Κύρια δράση
23 & 24 Νοεμβρίου 2019
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Το κυρίως πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki αφορά ένα σαββατοκύριακο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων σε πλήθος κτιρίων και χώρων της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, που πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο, στα τέλη του Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου.

Η συμμετοχή του κοινού στις ξεναγήσεις γίνεται με την εξής διαδικασία:
Μελετάτε το πρόγραμμα.
Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός.
Περιμένετε τη σειρά σας για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης) και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

OPEN SCOOTER
Παράλληλη δράση
ξεναγήσεις με ποδήλατο
23 & 24 Νοεμβρίου 2019
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Με αυτήν την πρωτότυπη δράση σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την πόλη μέσα από διαδρομές με ηλεκτρικό πατίνι! Στους συμμετέχοντες παρέχεται ηλεκτρικό πατίνι hive και κράνος (σε ορισμένες διαδρομές), το έντυπο πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki 2019 και είσοδος με προτεραιότητα στα κτίρια της διαδρομής.

Διαδρομές

A
1) Waterfront Nikis Apartment
2) Τηλεοπτικά Studio & Γραφεία
3) Διαμέρισμα στη Νέα Παραλία
4) Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
23/11 12:00-14:00 (A1), 14:30-16:30 (A2)
24/11 12:00-14:00 (A3), 14:30-16:30 (A4)

B
1) Βίλα Χαφίζ Μπέη
2) Βίλα Καπαντζή
3) Έπαυλη Μαρόκου
4) Τεκτονικό Μέγαρο (απαιτείται ταυτότητα)
23/11 10:00-12:00 (B1), 12:30-14:30 (B2)
24/11 10:00-12:00 (B3), 12:30-14:30 (B4)

C
1) Βoutique Ξενοδοχείο Βahar
2) Δικηγορικό Γραφείο στα Λαδάδικα
3) Δικηγορικό Γραφείο στη Λεωφόρο Νίκης
4) Αρχιτεκτονικό Γραφείο στη Μητροπόλεως
23/11 12:00-14:00 (C1), 14:30-16:30 (C2*)
24/11 12:00-14:00 (C3), 14:30-16:30 (C4**)

* C2: Κομμωτήριο στην Αγ. Σοφίας αντί για Αρχιτεκτονικό Γραφείο στη Μητροπόλεως
** C4: Ξενοδοχείο The Modernist αντί για Αρχιτεκτονικό Γραφείο στη Μητροπόλεως

Σημείο εκκίνησης και σημείο τερματισμού: OPEN BOX (Αριστοτέλους με Μητροπόλεως). Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης 30′ νωρίτερα. Για συμμετοχή στη δράση απαιτείται κράτηση στο OPEN BOX, μεταξύ 16-22 Νοεμβρίου (ωράριο λειτουργίας 10:00-22:00). Απαιτείται εξοικείωση με τη χρήση ηλεκτρικού πατινιού. Σε περίπτωση βροχής ή βρεγμένου οδοστρώματος η διαδρομή θα ακυρωθεί. Στη διαδρομή Β απαιτείται ταυτότητα.

PHOTO MADE
Παράλληλη δράση
16-24 Νοεμβρίου 2019
instagram (δημόσιο προφίλ)
Συμμετοχή #kleemann_made2019

Αυτός ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που καθιερώθηκε πλέον στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Thessaloniki, αφορά την παράλληλη δράση MADE in Thessaloniki. Οι επισκέπτες της δράσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram (από δημόσιο προφίλ), γράφοντας #kleemann_made2019.

Βραβεία
1ο: instax mini 90 NEO CLASSIC
2o: συλλεκτικό T-shirt OHT2019 by OWL Clothes

OPEN PHOTO
Παράλληλη δράση
22 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2019
instagram (δημόσιο προφίλ)
Συμμετοχή #alumil_oht2019

Όπως κάθε χρόνο, παράλληλα με το OPEN HOUSE Thessaloniki τρέχει ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας. Οι επισκέπτες της δράσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #alumil_oht2019. Έπειτα και από ψηφοφορία του κοινού, oι τρεις καλύτερες φωτογραφίες, που αποδίδουν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο το θέμα, μέσα από το πρίσμα του OPEN HOUSE Thessaloniki, βραβεύονται.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Παράθυρο στο φως, παράθυρο στην ζωή».

Βραβεία
1ο: FUJIFILM X-Α5
2o: instax mini 9
3o: instax mini 9

OPEN AREA
Παράλληλη δράση
23 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2019
instagram
Συμμετοχή #openareadomus

Ένας διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το pop-up home layout που θα στήσει η Area Domus στη Διατηρητέα Κατοικία στον Οικισμό Ουζιέλ κατά τη διάρκεια των OPEN TOURS. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν όλες οι φωτογραφίες από το installation, που θα ανεβούν με
δημοσίευση στο instagram από δημόσιο προφίλ, χρησιμοποιώντας το #openareadomus. Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το νέο φωτιστικό Lantern της Kartell.

ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ OPEN VOTE
Παράλληλη δράση
23-24 Νοεμβρίου
κάλπες στα κτίρια
Συμμετοχή: δικαίωμα μίας ψήφου

Ο διαγωνισμός για το βραβείο κοινού δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της δράσης να ψηφίσουν την ξενάγηση που απόλαυσαν περισσότερο, ώστε να αναδείξουν το αγαπημένο κτίριο του κοινού και να επιβραβεύσουν την αντίστοιχη ομάδα εθελοντών. Ψηφίζοντας, λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 9 και για οικολογικά υλικά για τη βαφή ενός δωματίου, προσφορά της εταιρείας Κοσμάογλου. Οι εθελοντές του κτιρίου που αναδεικνύεται πρώτο λαμβάνουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα.

Κάλπες για την ψηφοφορία θα υπάρχουν σε όλα τα κτίρια, όπου θα μπορείτε να ψηφίζετε το κτίριο της επιλογής σας. Έγκυρες θα θεωρηθούν οι ψήφοι που αναγράφουν όλα τα ζητούμενα του ψηφοδελτίου (τίτλος κτιρίου, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email). Κάθε επισκέπτης έχει δικαίωμα μίας ψήφου, οπότε σε περίπτωση πολλαπλών ψήφων από το ίδιο άτομο, θα καταμετράται μόνο μία επιλογή, με τυχαίο τρόπο.

OPEN YOUR MAP
23 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2019
instagram (δημόσιο προφίλ)
Συμμετοχή: tag openhousethessaloniki

Ένας νέος διαγωνισμός προσκαλεί τους επισκέπτες να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό από το ΟHT2019, τον προσωπικό τους χάρτη, συλλέγοντας σφραγίδες στα κτίρια που επισκέπτονται. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο του χάρτη μαζί με το έντυπο πρόγραμμα και, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις τους στα κτίρια, να ανεβάσουν φωτογραφία του σφραγισμένου χάρτη τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, κάνοντας tag το openhousethessaloniki. Ο αγαπημένος μας χάρτης θα κερδίσει ένα αναμνηστικό δώρο του ΟΗΤ.

OPEN BOX
Σημείο ενημέρωσης
16-24 Νοεμβρίου 2019
Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, 10:00-22:00

Το OPEN BOX είναι το ενημερωτικό περίπτερο του OPEN HOUSE Thessaloniki, που λειτουργεί την εβδομάδα πριν τη δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης. Εκεί μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη δράση και το πρόγραμμα και να προμηθευτείτε τα προϊόντα Open House. Θα σας περιμένουμε με χαρά να γνωριστούμε από κοντά και να ακούσουμε προτάσεις σας!
Από το OPEN BOX παραλαμβάνουν την κάρτα προτεραιότητάς τους οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση και οι δημοσιογράφοι, τα εισιτήρια τους οι συμμετέχοντες στις παράλληλες δράσεις, τα μπλουζάκια τους και το σχετικό υλικό οι εθελοντές.

TIME TO CLOSE PARTY
Παράλληλη δράση
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, 21:00
Έπαυλη Μαρόκκου
Συμμετοχή: είσοδος ελεύθερη

Μετά από τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων και όλες τις OPEN δράσεις, η αυλαία του OHT 2019 κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο, άλλο ένα πάρτυ που θα μας μείνει αξέχαστο! Σας περιμένουμε με OHT 2019 signature cocktails και μουσική –όπως πάντα– από το 1NC / 1NiteClub

Εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Φέρτε την καλύτερη σας διάθεση, ετοιμαστείτε για χορό κι ελάτε να διασκεδάσουμε!

Open House Thessaloniki 2019
23 & 24 Νοεμβρίου 2019
www.openhousethessaloniki.gr
Facebook: @OpenHouseThessaloniki | Instagram: @openhousethessaloniki

Loading...
«Το Νησί των Συναισθημάτων» από την διεθνή ομάδα Hippo!
To World Class Fine Drinking Cocktail Festival επιστρέφει στην πόλη!