Skip to content

Οι “Tango With Lions” επέστρεψαν και ακούγονται καλύτερα από ποτέ!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Κουτσουραδής

Μια μεταβαλλόμενη ομάδα μουσικών ξεκινά το 2007 και λίγα χρόνια μετά, μετουσιώνεται σε μια σταθερή μουσική κολλεκτίβα. Αυτή, που τόλμησε να χορέψει πρώτη με τα λιοντάρια, ήταν η Κατερίνα Παπαχρήστου. Ο λόγος για τους «Tango With Lions», ή αλλιώς το ελληνικό συγκρότημα, που το τραγούδι τους “In A Bar” (ναι, όλοι το έχουμε τραγουδήσει), ξεπερνά τα 5.500.000 views στο youtube. Ειδοποιός διαφορά των τραγουδιών των «Tango With Lions» αποτελεί ο μεγάλος περίπατος, όπου οι γλυκόπικρες μελωδίες και οι ονειρικοί στίχοι συναντούν γεμάτες ενορχηστρώσεις. Ατμοσφαιρικός ηλεκτρισμός, με σκοτεινά ξεσπάσματα, μυσταγωγικές μελωδίες τρομπονιού, ένα παλιό πιάνο και ένα σκοτεινό και στιβαρό rhythm section, πλαισιώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που πλανάται γύρω από τη φωνή της Kat. Έχοντας στο ιστορικό τους δύο album, τα οποία συνοδεύουν διθυραμβικές κριτικές, κοιτούν, με αισιοδοξία, το μέλλον και ετοιμάζονται για νέες κυκλοφορίες και συναυλίες.

Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή, στη μέχρι τώρα πορεία των «Τango With Lions».

Oι «Tango with Lions» σχηματίστηκαν το 2007. Το 2010 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος “Verba Time”, από την Inner Ear. To 2013 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος “A long walk”, με νέα σύνθεση μπάντας, από την οποία και δουλεύτηκαν τα τραγούδια, στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο άλμπουμ. Συνεχίζουμε, με νέα τραγούδια, την πορεία μας προς τον επόμενο δίσκο.

Ποιές στιγμές ξεχωρίζετε από το μουσικό ταξίδι, που έχετε πραγματοποιήσει; Ποια τα highlights  της καριέρας σας;

Ένα μουσικό ταξίδι διαμορφώνεται και από διαδρομές. Τα ταξίδια, που έχουμε κάνει ως τώρα για συναυλίες, μας έχουν εντυπωθεί σαν πολύ όμορφες αναμνήσεις, αλλά και πολλές από τις συναυλίες, μας δημιούργησαν αξέχαστες στιγμές. Δε θα αποκαλούσα όλο αυτό, όμως, “highlights της καριέρας μας”, αλλά “πηγή έμπνευσης και αφυπνιστικές διαδικασίες, στην πορεία μας”.

167952_121651611238451_5506603_n

Τί μεσολάβησε από την ηχογράφηση του πρώτου σας album, “Verba Time”, μέχρι την κυκλοφορία του πιο ώριμου, “A long Walk”. Πόσο “μεγάλος” ήταν αυτός ο περίπατος?

Ο περίπατος ήταν μεγάλος, πολύ δημιουργικός και άξιζε τον κόπο. Σιγά σιγά, σχηματίστηκε μια ομάδα, που έμαθε να δουλεύει αρμονικά και κατάφερε να ενσωματώσει τα διαφορετικά στοιχεία του καθένα από εμάς, μέσα σ’ ένα ενιαίο πλαίσιο και ταυτόχρονα, μέσα σε κάτι που προϋπήρχε.

Από το 2013, φτάνουμε στο 2015. Πώς θα χαρακτηρίζατε την καλλιτεχνική φάση, την οποία διανύετε;

Πολύπλευρη. Αυτό προσπαθούμε κι εμείς να ανιχνεύσουμε.

Θεωρητικά, έχουμε μπει στην άνοιξη. Ποιό τραγούδι σας, κρίνετε πως θα μπορούσε να αποτελέσει το soundtrack ενός ανοιξιάτικου δειλινού;

Το “Over the neon lights”, από το άλμπουμ μας “Α long walk”.

167853_121651581238454_223273_n

Μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων, επιστρέφετε, και πάλι, στη Θεσσαλονίκη. Πώς νιώθετε για την επάνοδό σας στο Βορρά; Τί να περιμένει το κοινό της Θεσσαλονίκης, από το επικείμενο live σας, στο Block 33;

Είμαστε ενθουσιασμένοι. Την τελευταία φορά, που παίξαμε στη Θεσσαλονίκη, ήταν ακριβώς 4 χρόνια πριν, στον ίδιο συναυλιακό χώρο. Τότε, παίζαμε τα κομμάτια, που θα ηχογραφούσαμε αργότερα, για το δεύτερο άλμπουμ. Τώρα, θα μοιραστούμε με το κοινό, τις ιδέες μας για το τρίτο άλμπουμ, μαζί με τραγούδια, από τους δύο κυκλοφορημένους δίσκους μας.

Τί συναισθήματα επιδιώκετε να προκαλείτε-δημιουργείτε στον ακροατή-θεατή, μέσα από τη μουσική εμπειρία, που προσφέρουν τα τραγούδια σας? 

Δεν επιδιώκουμε. Ελπίζουμε, ωστόσο, να συναισθάνεται ο ακροατής, τις διαδρομές και τις εμπειρίες, που μας οδήγησαν σ’ αυτά τα τραγούδια, και να εισέρχεται, για λίγο, στο δικό μας κόσμο, ώστε να επικοινωνήσουμε μέσα από τη μουσική.

Πώς κρίνετε το μέλλον της ελληνικής δισκογραφίας;

Θεωρώ πως η ελληνική δισκογραφία εξελίσσεται. Βρισκόμαστε σε νέα εποχή.

Τέλος, τα μελλοντικά σας σχέδια τι περιλαμβάνουν;

Βαδίζουμε προς τον επόμενο δίσκο. Μέχρι τότε, πρόβες και συναυλίες, εντός και εκτός Ελλάδος.

Οι «Tango With Lions», λοιπόν, επιστρέφουν, μετά από καιρό, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στο Block 33, για να χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία, στο μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ένα νοητό ταξίδι, μέσα από ιστορίες, καθώς κάθε τραγούδι των «Tango With Lions», είναι και μια μικρή ιστορία, με διαδρομές, μέσα σε σκοτεινά όνειρα, νυχτερινά ταξίδια, ηλιόλουστες φαντασιώσεις, αναμνήσεις, ιστορίες αγάπης και αποχωρισμού. Παράλληλα, οι «Tango With Lions» θα μας δώσουν και μια πρώτη γεύση, από τις καινούριες τους κυκλοφορίες.

36255_121651231238489_476684_n

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Αυτό είναι το υπέροχο video του Jamie XX, για το νέο “Loud Places”!
Ακούστε το νέο κομμάτι του Toro y Moi!