Skip to content

Οι post-punk Algiers μίλησαν στον Beater.gr!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Με δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους, οι Algiers έχουν δημιουργήσει τον δικό τους προσωπικό, ιδιαίτερο και αυθεντικό ήχο. Ο συνδυασμός και η εναρμόνιση του post-punk με το afro-gospel αποτελούν τη μουσική τους ταυτότητα. Στο αμάλγαμα αυτό, κυρίαρχο ρόλο παίζει και η στιχουργική κατεύθυνση που ακολουθεί το συγκρότημα. Στίχοι πάντοτε, πολιτικοποιημένοι, σύγχρονοι, καταγγελτικοί, στίχοι που φανερώνουν την σκληρή πραγματικότητα γεμάτοι νόημα. Οι Algiers στα albums τους, γράφουν το δικό τους μανιφέστο, παίρνοντας ερεθίσματα από την εύθραυστη κοινωνικοπολιτική κατάσταση. Όλα αυτά τα στοιχεία μετουσιώνονται σε εκρηκτικά lives, που το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Λίγο πριν την εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους ο Beater.gr συνομίλησε μαζί τους!


Η αρχή των Algiers

O Lee και o Ryan έπαιζαν σε μια πανκ μπάντα μαζί, όταν ήταν νέοι. Ο Franklin ήταν fan του συγκροτήματος και γνώρισε τα παιδιά στα live τους, όπου και τελικά έγιναν φίλοι. Πήγαν όλοι μαζί στο κολλέγιο. Ο Matt μπήκε στο συγκρότημα, μέσω του φίλου του, Tom Morris, o οποίος μάλιστα ηχογράφησε και το πρώτο album.

Από το πρώτο άλμπουμ στο δεύτερο

Δουλέψαμε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε μερικές από τις ιδέες και τα θέματα του πρώτου δίσκου. H διαδικασία του να παίζουμε όλοι μαζί στα live για ένα χρόνο, επηρέασε διακριτικά τη δυναμική της ηχογράφησης στο studio, πράγμα που φάνηκε αρκετά όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στο δεύτερο album.

Η επιρροή του Adrian Uttley ως παραγωγός

Ήταν πολύ επιδραστικός, παρόλο που η προσέγγισή του στην παραγωγή του album ήταν πολύ διακριτική και έξυπνη. Το σημάδι και η επίδρασή του διαφαίνεται σε όλη την έκταση του άλμπουμ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της μίξης, συνειδητοποιήσαμε και εκτιμήσαμε απολύτως και ολοκληρωτικά τη συνεισφορά του. Συχνά, συνέθετε ήχους στο synthesizer ήρεμα, κι έπειτα, προσέθετε, κομψά, όλες αυτές τις υπέροχες πινελιές και λεπτομέρειες στους ήχους μας, κάνοντας πραγματικά τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

“The Underside of Power”

Ο τίτλος του άλμπουμ σχετίζεται με την έννοια του «τίποτα δεν διαρκεί για πάντα», αναφορικά με τις διάφορες μορφές καταπίεσης που αντιμετωπίζουμε. Είναι όλες «προσκείμενες» στο λάθος και επιρρεπείς στην ανατροπή των πιθανοτήτων.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/lGZXzmM1smM” mode=”normal” autoplay=”no”]

Η μουσική και η πολιτική

Τα πάντα υπόκεινται σε μια κριτική ανάγνωση που διαφωτίζει τον κόσμο, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του καλλιτέχνη. Έτσι, η άποψη πως η μουσική και η πολιτική δεν συνδέονται δεν μπορεί να στηριχτεί κάπου. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η μουσική είναι πολιτικοποιημένη. Η πολιτική επηρεάζει κάθε απόφαση που παίρνουμε, ανεξάρτητα από το αν το αναγνωρίζουμε ή όχι. Στον τρόπο που εκφράζουμε τις απόψεις μας, προσπαθούμε να μην είμαστε τόσο αντιδραστικοί. Μας αρέσει να εξετάζουμε και να σκεφτόμαστε τις συνέπειες των απαντήσεων μας. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε προσεκτικοί με αυτόν τον τρόπο.

Tα reviews και οι κριτικές

Από τη μια πλευρά, είναι πάντα ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις το πως οι άλλοι ερμηνεύουν την μουσική μας, ακόμα και αν μερικές φορές λέγονται αρνητικά πράγματα. Θέλουμε να ξέρουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα – αν υπάρχουν –  που εμπνέουμε με τη μουσική μας. Συχνά μαθαίνουμε πράγματα για τη μουσική και τη διαδικασία της, που προέρχονται από πραγματικά αντικειμενικές πηγές. Από την άλλη πλευρά, ξοδεύουμε πολύ χρόνο αναλύοντας την πολιτική της κριτικής της τέχνης κι έτσι, είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με αυτά που γράφουν οι δημοσιογράφοι για εμάς και τον λόγο που τα γράφουν. Στο τέλος, προσπαθούμε να μην βυθιζόμαστε σε αυτά που λένε οι άνθρωποι για εμάς και να είμαστε προσεκτικοί με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε.

promo photo - 169 ratio

Η περιοδεία

Είναι τέλεια! Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε στα Βαλκάνια και βιώσαμε πολλά αξιομνημόνευτα shows. Είναι πραγματικά μια πηγή απόλαυσης, το να βλέπουμε ανθρώπους που έχουν ενδιαφερθεί για τα live μας.

Νέα μουσική περίοδος

Έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε πάνω σε νέες ιδέες, τα διάστηματα που δεν περιοδεύουμε, ωστόσο, είμαστε ακόμα σε αρχικά στάδια.

Η αισιοδοξία και η αλλαγή για τους Algiers

Δεν ξέρουμε αν η αισιοδοξία είναι τόσο σημαντική. Προφανώς, η έλλειψη αισιοδοξίας είναι επικίνδυνη, ωστόσο πιστεύουμε πως το να είσαι ρεαλιστής, αναφορικά με τη φύση της αισιοδοξίας, είναι πολύ σημαντικό, καθώς κάποιος δεν μπορεί ή δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστεί επαρκώς την αποτυχία ή/και την επιτυχία. Πιστεύουμε πως αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι πως είμαστε απλά μέρη της ανθρώπινης εμπειρίας και αυτή η εμπειρία συνεχίζει αφού εμείς φύγουμε. Έτσι, εμείς πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας σε αυτή, ακόμα και αν δεν απολαύσουμε στο τέλος τους καρπούς της δουλειάς μας. Η αλλαγή είναι πιθανή, αλλά απαιτεί μια ατελείωτη και αέναη προσφορά αποφασιστικότητας και ενέργειας για να συμβεί!

[icon name=”bookmark-o” class=”fa-2x”]

algierstheband.com/

Facebook Page


<i class=”fas fa-info-circle fa-2x”></i>
Algiers live in Thessaloniki
Στον Μύλο, Γεωργίου Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 17€, Ταμείο: 20€
Σημεία Προπώλησης: Musicland Records / Ticket House (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880), Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912), Lotus Record Shop (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776,www.lotus.gr), The Nephilim Metal Musicstore (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526, www.nephilimstore.gr), Ηλεκτρονική προπώληση

Όλες οι αποδείξεις εισιτηρίων του eventbrite θα ανταλλάσσονται με κανονικά hard copy συλλεκτικά εισιτήρια, την ημέρα της συναυλίας, στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής. 

algiers9feb

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Ζωή, οδηγίες χρήσεως: Το Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήμα του 20ου ΦΝΘ!
Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του Xavier Dolan!