Skip to content

Οι μοναδικές κατασκευές του Mr. Blue!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ από που προέρχεται αυτός ο βρώμικος και ταυτόχρονα, εξαιρετικά, γοητευτικός ήχος που βγάζει μία ηλεκτρική κιθάρα, τότε η απάντηση βρίσκεται στις μικρές αλλά θαυματουργές συσκευές που οι μουσικοί συνοδεύουν με την κιθάρα τους. Δημιουργώντας πρωτότυπα μοντέλα, η Blue Fx Devices αποτελεί το αποτέλεσμα μίας ιδέας, που ως βασικό άξονα έχει τη κατασκευή μουσικών πεταλιών και άλλων συσκευών για τη δημιουργία ιδιαίτερων μουσικών εφέ.

DSC_0030

Έχοντας ως έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Blue Fx Devices δημιουργεί χειροποίητες συσκευές για τα γούστα του ανήσυχου και απαιτητικού κιθαρίστα. Όλα τα πετάλια είναι κατασκευασμένα με την πιο ευαίσθητη δεξιοτεχνία και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εξαρτήματα για την επεξεργασία ενός high fidelity ήχου. Ξεκινώντας με βασική αρχή, την αγάπη για τη μουσική και ειδικότερα για την ηλεκτρική κιθάρα, είτε αυτή αποτελεί μέλος ενός ροκ συγκροτήματος, ενός blues συνόλου ή ενός μοναχικού εξερευνητή ηλεκτρικών ηχοτοπίων, η Blue Fx Devices θεωρεί υποχρέωσή της τη δημιουργία προσαρμοσμένων πεταλιών κιθάρας, με εξαιρετικό ήχο και πρωτότυπο σχεδιασμό, καθώς και άλλων συσκευών που βοηθούν το έργο των μουσικών.

DSC_0038

Στο εργαστήριο της Blue Fx Devices, θα βρεις εξαρτήματα, μισοτελειωμένα πετάλια και ηλεκτρικές κιθάρες. Από μία τυχαία συγκυρία, η ιδέα για τη δημιουργία χειροποίητων πεταλιών ήρθε κάπου στο 2009. Ο Mr Blue, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, αναφέρει ότι από πάντα του άρεσε να σκαλίζει πράγματα, να φτιάχνει, αλλά και να χαλάει. Σαν μουσικός και ο ίδιος, αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά του πετάλια, που θα ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του και τις αισθητικές του προτιμήσεις. Ξεκινώντας ένα ταξίδι δημιουργίας, η Blue Fx Devices έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια να δημιουργήσει σχέσεις με μουσικούς και με ανθρώπους που μοιράζονται την ειλικρινή τους αγάπη για μουσική. Έχοντας εισάγει εφέ, που στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένα, η Blue Fx Devices έχει καταφέρει να καταστήσει τα προϊόντα της ιδιαίτερα, ενώ με νέους πειραματισμούς, επιθυμεί να εισάγει έναν πιο wet ήχο σε κλασσικά εφέ.

DSC_0083

Ιδιαίτερα πετάλια, μικρόφωνα, multipedals, synths και pedalboards, αποτελούν μέχρι στιγμής τις βασικές συσκευές που έχει κατασκευάσει η Blue Fx Devices, με νέα μοντέλα και πρωτότυπα κυκλώματα, που έρχονται να προσδώσουν νέους ήχους που θα την χαρακτηρίζουν. Πέρα, ωστόσο, από τον ήχο, μεγάλη έμφαση δίνεται και στην εικόνα, με όλες τις συσκευές να διαθέτουν ιδιαίτερη εμφάνιση και αισθητική, ενώ το ξύλο και το αλουμίνιο αποτελούν τα βασικά υλικά παρασκευής. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τέσσερα μοντέλα πεταλιών, ενώ έχουν ήδη σχεδιαστεί κι άλλα. Το “Torpor” fuzz πετάλι, το οποίο προσθέτει ένα ιδιαίτερο πάχος και σαφήνεια, σε χαμηλές χορδές, με βίντατζ τόνους. Το “Taraculo” tremolo, που προσδίδει έναν ζεστό και φυσικό ήχο, καθώς και το “Crash” fuzz, που βγάζει κραυγές σαν ένα κακό fuzz, γρυλίζει και φωνάζει σαν τέρας. Το όνομα του τέταρτου πεταλιού έχει δοθεί από το όριο του αισθητού σύμπαντος “10ˆ27” overdrive. Πρόκειται για ένα κύκλωμα που δημιουργήθηκε για διασκέδαση, προσδίδοντας ένα μοναδικό overdrive αποτέλεσμα, με νευρικό και υψηλής ποιότητας ήχο, που προορίζεται για απαιτητικούς κιθαρίστες.

Από την άλλη, αν επιθυμείς να ξεφύγεις από τις άκρως σύγχρονες συσκευές, το Bluellet Microphone σε ταξιδεύει στην εποχή των 50’s, στην εποχή των ξύλινων ραδιοφώνων και των old-school πικάπ. Ξεκινώντας αποκλειστικά με πετάλια, η Blue Fx Devices έχει πλέον επεκτείνει την παραγωγή της και σε περισσότερα εφέ, σε μία προσπάθεια να καλύψει όλο το φάσμα της μουσικής, διευρύνοντας τις αναζητήσεις της σε περισσότερο ηλεκτρονικά μονοπάτια και συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον. Με απαράμιλλο πάθος για τη μουσική και τη μίνιμαλ αισθητική, η Blue Fx Devices θα συνεχίσει στον δρόμο παραγωγής συσκευών, που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τους μουσικούς και να μαγέψουν τους ακροατές.

Εκτός από τα πετάλια, η Blue Fx Devices, ύστερα από παραγγελία, μπορεί να κατασκευάσει multipedals, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε κιθαρίστα. O Mr. Blue είναι έτοιμος να δημιουργήσει για σένα τα πιο πρωτότυπα σχέδια, αρκεί να του το ζητήσεις! Μπορείς να τον βρεις στη σελίδα του, αλλά και στο facebook page του!

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
Οι Avalanches επέστρεψαν με νέο τραγούδι!
Η αφετηρία ενός συναρπαστικού κινηματογραφικού καλοκαιριού μαζί με το Taratsa IFF!