Skip to content

Οι MÉTA Project κάνουν εικόνες τα όνειρα μας!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μια γυναικεία παρέα, πολλές φρέσκες ιδέες, περιρρέουσα έμπνευση, όρεξη για δουλειά και νέα ξεκινήματα, συνιστούν την καλλιτεχνική ομάδα του The MÉΤΑ Project, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους νικητές του 4ου γύρου του διαγωνισμού CU RestartUp@Ρομάντσο. Ένα από τα βασικά project της ομάδας, είναι το Meet The Artist, μια ενέργεια που προωθεί, μέσα από ένα ρομαντικό πρίσμα, νέους καλλιτέχνες, όπως και αν ορίζονται αυτοί. To The MÉΤΑ Project συνομιλεί με τους καλλιτέχνες, στο χώρο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και αισθάνονται όμορφα, βγάζει φωτογραφίες και βίντεο και μ’ αυτά συνθέτει μια τελική παρουσίαση, αντιπροσωπευτική της δράσης, της αισθητικής και του ύφους τους.  Αυτή η καλλιτεχνική ομάδα που αντλεί έμπνευση από ανθρώπους και στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου συναναστροφής καλλιτεχνών, στεγάζει στο Ρομάντσο τη δημιουργικότητα και τη φαντασία της!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το MÉΤΑ Project και πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα;

Το The MÉTA Project, συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από την Άννα, την Ελπίδα, τη Μαρία και την Τζωρτζίνα. Πρόκειται για μία δημιουργική ομάδα, η οποία ξεκίνησε από ένα ταξίδι. Ο κοινός μας τόπος ήταν η τέχνη της φωτογραφίας και του video, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή.  Αγαπάμε να φέρνουμε εις πέρας κάθε πρόκληση, με ρομαντισμό και με όλη μας την δύναμη. Πιστεύουμε στην προσωπική εξέλιξη, μέσα από το μοίρασμα γνώσεων και εμπειριών με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Όσον αφορά στο όνομα, παιδευτήκαμε πολύ μέχρι να βρούμε κάτι που να συνδυάζει και τις τέσσερις μας, αλλά παράλληλα να έχει σκοπό και νόημα. Έτσι, καταλήξαμε στον συνδυασμό των αρχικών των ονομάτων μας, το οποίο στην πορεία μάθαμε ότι σημαίνει σκοπός, αλλά και αλλαγή, μετασχηματισμό, εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν πάρουμε την απόφαση να διαγωνιστούμε, την έμπνευση για το όνομά μας, την πήραμε σε ένα από τα πολύωρα meeting μας στο Ρομάντσο.

Μιλήστε μας λίγο για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό CU Restart Up @Romantso.

Θέλαμε καιρό να δηλώσουμε συμμετοχή στο διαγωνισμό, αλλά ουσιαστικά νιώσαμε πιο έτοιμες φέτος, έχοντας μερικές δυνατές δουλειές στο portfolio μας για να δείξουμε στην κριτική επιτροπή, όπως αυτή του ντοκιμαντέρ Teatr Brama της Πολωνίας και το Music Video Clip Roof Session της Esterina. Αφού μας έγινε η ανακοίνωση ότι επιλεχθήκαμε, δεν καθυστερήσαμε καθόλου να μπούμε στο νέο μας γραφείο, μιας και ήταν κάτι το οποίο χρειαζόμασταν. Μας βοήθησε από την πρώτη στιγμή στη μεταξύ μας συνεννόηση και εργασία. Πέρα από αυτό, το να είσαι μέλος ενός creative hub, όπως αυτό του Ρομάντσο, είναι ευλογία, μιας και έρχεσαι σε επαφή καθημερινά με τόσο δημιουργικούς ανθρώπους, που αποκλείεται να μην σε «σπρώξουν» να πας ένα βήμα παρακάτω.

The META Project1

Ένα από τα βασικά σας project είναι το “Meet the Artist”. Πώς επιλέγετε τον καλλιτέχνη που θα παρουσιάσετε;

Στο “Meet the Artist”, ασχολούμαστε με νέους καλλιτέχνες – όχι απαραίτητα ηλικιακά – φρέσκα πρόσωπα, ωραίες ιδέες, ανθρώπους που έχουν όρεξη και μεράκι. Κι αυτό, γιατί μας αρέσει να συναναστρεφόμαστε με άτομα, τα οποία κάνουν ότι κάνουν με αγάπη και το γουστάρουν πραγματικά. Το βλέπουμε ως ευκαιρία δημιουργίας ενός μικρού “domino effect” για όσους επιθυμούν να εμπνευστούν και να επηρεαστούν θετικά από την εσωτερική δύναμη των καλλιτεχνών αυτών, προβάλλοντάς το και μοιράζοντάς το μέσα από το site μας.

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο ή χαρακτηριστικό που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιάσετε έναν καλλιτέχνη; Σε κάθε περίπτωση, επιλέγετε και ακολουθείτε μια διαφορετική προσέγγιση;

Η προσέγγισή μας δεν αλλάζει. Παραμένει ανθρωποκεντρική, διότι μεγαλύτερη σημασία για εμάς έχει ο άνθρωπος πίσω από τον καλλιτέχνη.

Αφήνετε τους καλλιτέχνες να επιλέξουν οι ίδιοι το χώρο στον οποίο θα φωτογραφηθούν. Θεωρείτε πως με αυτόν τον τρόπο, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες λειτουργούν πιο «ειλικρινά» και αυθόρμητα;

Φυσικά! Σε κάθε περίπτωση, ο εκάστοτε καλλιτέχνης επιλέγει εκείνος το χώρο όπου θα γίνει η συζήτηση, έτσι ώστε να αισθάνεται όσο πιο άνετα γίνεται, αλλά και γιατί συνήθως αυτός ο χώρος σημαίνει κάτι γι’ αυτούς και εμείς θέλουμε να τον ανακαλύψουμε!

Πέρα από το “Meet The Artist”, με τι άλλο ασχολείστε αυτό το διάστημα;

Πέρα από το “Meet The Artist”, και πέρα από τις καλοκαιρινές διακοπές, ασχολούμαστε με το rebranding και την δημιουργία ενός καλύτερου website για το portfolio μας. Παράλληλα, έχει αρχίσει δυναμικά η σεζόν των φωτογραφίσεων και βιντεοσκοπήσεων γάμων.

Από πού αντλείτε έμπνευση; Τελικά η τέχνη υπάρχει παντού;

Από τους ανθρώπους. Γι’ αυτό έχουμε αγαπήσει τόσο το Ρομάντσο. Η τέχνη υπάρχει μέχρι και στα πλακάκια, αρκεί να έχεις ανοιχτά τα μάτια σου να την δεις.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Κάποια σχέδια για το μέλλον, είναι να παραμείνουμε στην θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο, έχοντας τον προσωπικό και δημιουργικό μας χώρο. Θα θέλαμε το “Meet the Artist” να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να βρούμε τον καταλληλότερο τρόπο προβολής όλου αυτού του υλικού. Ίσως κάποια μέρα να μπορέσει να γίνει ένα δίκτυο συναναστροφής καλλιτεχνών.

______________________

Επικοινωνία:
[email protected]
http://www.themetaproject.gr/

Βρείτε το The MÉΤΑ Project στο Facebook!

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Το PUΛSAR Festival στη Σαμοθράκη έγινε κιόλας 3 χρόνων!
Οι Budos Band και οι afro-funk μουσικές τους έρχονται στην Θεσσαλονίκη!