Skip to content

Οι Dry Wet δε θα σταματήσουν ποτέ να γράφουν μουσική!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Σωτήρης Θεολόγης

Με το ηλεκτρονικό δίδυμο των «Dry Wet», συναντηθήκαμε στη Μέκκα των βινυλίων και της αστείρευτης μουσικής, στο Vinyl Salvation. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά προς το δισκοπωλείο, σκεφτόμουν αν ο Γιώργος και ο Νίκος θεωρούν την techno, ως τη νέα μουσική τάση της πόλης. Γνωριστήκαμε και αφού ρίξαμε μια γρήγορη ματιά στους δίσκους, καθίσαμε για να μιλήσουμε για το όνομά τους, για τη συνεργασία τους, για τη νέα τους κυκλοφορία και για όλα αυτά που προσδιορίζουν την, μέχρι τώρα, ιστορία των «Dry Wet».

Ακόμα και πριν ακούσεις τη μουσική τους, το όνομά τους, αναπόφευκτα σου τραβάει την προσοχή. Ρωτώντας τους, λοιπόν, αν αυτή η επιλογή των λέξεων δηλώνει κάποια στοχευόμενη αντίφαση, προς έκπληξή μου, μου δήλωσαν πως είναι ένας όρος, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή κομματιών. «Γράφοντας μουσική, συναντήσαμε αυτό το εφέ, το dry wet. Πρόκειται για έναν τεχνικό όρο, που όταν γράφεις μουσική, μετράει το πόσο στεγνό ή υγρό είναι το σήμα από ένα εφέ. Όταν για παράδειγμα είναι 100%, τότε το εφέ επηρεάζει πάρα πολύ το σήμα. Εμείς το χρησιμοποιούσαμε συχνά, μας άρεζε σαν όνομα, γιατί είναι «πιασαάρικο» και σου μένει. Έτσι, αποφασίσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για το όνομά μας».

IMG_8655Η γνωριμία των δύο συστατικών μελών των «Dry Wet» ξεκινάει από παλιά. «Γνωριζόμασταν από παλιά, από τα μαθητικά μας χρόνια, από το γυμνάσιο-λύκειο, και ξεκινήσαμε το 2009 να ασχολούμαστε μαζί με τη μουσική. Στην αρχή, παίζαμε backtoback, σε μαγαζιά της πόλης μας, αλλά όχι σαν «Dry Wet». Μάλιστα, επειδή οι σπουδές του Γιώργου είχαν να κάνουν με αυτό κι εγώ έγραφα ήδη μουσικές, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι μαζί. Θέλαμε να κυκλοφορήσουμε ένα κομμάτι και κάπως έτσι, γεννήθηκαν οι «Dry Wet»,το 2011. Το πρώτο μας κομμάτι, κυκλοφόρησε το 2012».

Τις πρώτες κυκλοφορίες των «Dry Wet» ανέλαβαν καναδικές δισκογραφικές. «Στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη σκηνή, συγκριτικά με το εξωτερικό. Τα labels είναι λιγότερα εδώ και ίσως απευθύνονται σε συγκεκριμένα είδη. Στο εξωτερικό, το φάσμα, τόσο των labels, όσο και των καλλιτεχνών, είναι μεγαλύτερο, οπότε όλο και κάποιος θα γουστάρει τη μουσική σου».

IMG_8705Κοιτώντας τους δίσκους που μας περιέβαλλαν, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις επιρροές στη μουσική τους: «Οι επιρροές μας ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα. Αρχικά, ακούγαμε πολύ progressive και μετά περάσαμε στη minimal techno. Γενικότερα, είμαστε πολύ κοντά στα ακούσματα. Αν στον Γιώργο αρέσει ένα κομμάτι, θα αρέσει και σε εμένα. Και αυτό βοηθάει και στον ήχο που αντιπροσωπεύουμε. Με λίγα λόγια, η μουσική μας είναι χορευτική, μελωδική techno».

To 2015, οι «Dry Wet» κέρδισαν το διαγωνισμό της CU on Stage, στo Reworks Festival. Πιο συγκεκριμένα, λένε: «Στα Reworks, συναντήσαμε τον περισσότερο κόσμο, μπροστά στον οποίο παίζουμε μουσική. Σαν εμπειρία, ήταν κάτι το μοναδικό. Δεν το είχαμε ξαναζήσει μέχρι τότε. Πραγματικά, δε θέλαμε να κατέβουμε από τα decks. Γενικότερα, υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κλίμα, όταν παίζεις σε ένα συναυλιακό χώρο και όταν παίζεις σε μικρότερα μαγαζιά. Παρόλα αυτά, δεν μας ενδιαφέρει τόσο ο χώρος. Ένα καλό live μπορεί να βγει και με τρία άτομα για κοινό. Σε ένα live, μετράει ο ήχος, η μουσική κι εμείς εκεί στοχεύουμε».

IMG_8701Φτάνοντας στο 2016, οι «Dry Wet» κυκλοφόρησαν το single “Convolution”, με την Upfilter Records. «Το κομμάτι αυτό, έγινε περίπου πριν από ένα εξάμηνο. Μέσω ενός φίλου, τα κομμάτια έφτασαν στον Τέο Ζουλίδη και κάπως έτσι, επικοινωνήσαμε. Το κομμάτι του άρεσε και η δουλειά προχώρησε πολύ γρήγορα. Κάπως έτσι, ενταχθήκαμε στο δυναμικό της Upfilter Records. Τώρα, έπεται η παρουσίαση του single, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο The Real RocknRolla. Θα παρουσιάσουμε ένα μεγάλο set, μπορεί να διαρκέσει και τέσσερις ώρες και θα έχει πολύ χορό. Ελπίζουμε να έρθετε να μας ακούσετε!»

Οι «Dry Wet» δεν σταματούν να γράφουν ποτέ μουσική. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν: «Για το μέλλον, προβλέπεται και άλλη μουσική. Γράφουμε συνέχεια και περιμένουμε να ανοίξουν και άλλες πόρτες. Περιμένουμε διάφορες προτάσεις, γιατί η μουσική υπάρχει».

Το “Convolution” από τους Dry Wet κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από την UpFilter Records.
Dry Wet – Convolution
Genre: Techno

Beatport: https://pro.beatport.com/release/convolution/1697681
Traxsource: http://www.traxsource.com/title/574202/convolution
iTunes: https://itunes.apple.com/gr/album/convolution-single/id1078595484?l=el
Juno: http://www.junodownload.com/products/dry-wet-convolution/3000904-02/

Soundcloud Link: https://soundcloud.com/upfilter-records/dry-wet-convolution
Dry Wet Facebook Page: https://www.facebook.com/TheDryWet

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Ανακοινώθηκε επίσημα το Live των The Last Shadow Puppets στο Rockwave Festival!
Εκλεκτικά set και αυθεντική soulful disco στο επόμενο the Day After!