Skip to content

Οι AnimaNation στον πολυχώρο WE | Κερδίστε Προσκλήσεις

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

group c (5)

Οι AnimaNation έρχονται στον πολυχώρο WE και ο Beater.gr σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε 3 μονές προσκλήσεις για το live της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου, στις 22.00, στέλνοντας με e-mail το ονοματεπώνυμό σας [email protected], με θέμα “AnimaNation 27/01″. Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail


Κείμενο: Χαρίκλεια Στρίγγα 
Φωτογραφίες: Αρίστη Ζαφειράκογλου

Παρουσιάζονται ως «Anima Nation», με tropical ήχους, που βρίσκονται στα μονοπάτια της reggae, της funk και του afrobeat, αγγίζοντας τους δρόμους της hip hop και της soul. Η κοινή τους πορεία ξεκινάει το Νοέμβριο του 2007, στη Θεσσαλονίκη, και το 2014 φτάνουν στην ολοκλήρωση του πρώτου τους δίσκου, με τίτλο “Illusion”. Αριθμούν εμφανίσεις, με διεθνείς καλλιτέχνες, όπως οι Groundation, Don Carlos, Nneka, Oghene Kolomgbo και Dreadzone, ενώ έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμα εγχώρια φεστιβάλ. Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου θα εμφανιστούν στη σκηνή του Πολυχώρου WE για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου με τίτλο “LOVE”. Με αφορμή αυτό το live τους, κανονίσαμε μία συνάντηση, προκειμένου να γνωρίσουμε, λίγο καλύτερα, τους «Anima Nation». Δώσαμε ραντεβού στο στούντιο τους, στην οδό Βαλαωρίτου, σε ένα από τα πολλά που υπάρχουν στην περιοχή και  από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να με εντάξουν στην παρέα τους, όντας μεγάλη. Χαλαροί, ολιγομίλητοι, αλλά εύστοχοι, ειλικρινείς και ταυτόχρονα ανήσυχοι, καθώς περίμεναν να ξεκινήσουν την πρόβα τους. Και η συζήτησή μας κύλησε ως εξής:

Αρχικά θέλω να μας παρουσιάσετε, με δύο λόγια, τους «Anima Nation». Ποιοι είναι οι «Anima Nation»; Πώς ξεκίνησαν και πώς έφτασαν ως εδώ;

Η προσπάθεια μας ξεκινάει το 2002 περίπου, όχι όμως σαν «Anima Nation», αλλά ως μία προοπτική, για να φτιαχτεί μία μπάντα. Αυτό συνέβη τον Νοέμβρη του 2007, όπου βρέθηκαν τα κατάλληλα άτομα, για να παίξουν αυτές τις μουσικές. Ξεκινάμε ως εξαμελή μπάντα, με πολλά μέλη να έχουν αλλάξει από τότε. Κάποιοι είναι από παλιά, όπως ο Παναγιώτης, ο Γιώργος και ο Γιάννης, που ήρθε λίγο πιο μετά, και είμαστε ενάμιση χρόνο περίπου, με αυτή την οχταμελή, πλέον, σύνθεση. Πιστεύουμε πως η σχέση μας πηγαίνει όλο και καλύτερα, αλλά και γενικότερα η μπάντα και η μουσική μας. Υπάρχουν, φυσικά, κοινά μεταξύ μας, αλλά  ο καθένας έχει τις δικές του επιρροές και προτιμήσεις. Θεωρούμε, ωστόσο, πως η μουσική είναι μία. Είναι αυτή που μας ενώνει και που μας έχει φτάσει ως εδώ.

Γιατί «Anima Nation»;

Η ιδέα ήρθε μία μέρα, ένα βράδυ. «Anima» σημαίνει «ψυχή». Είναι η θηλυκή πλευρά της ψυχής. Θέλαμε να δώσουμε την έννοια του πνεύματος και όχι της γενναιότητας.

Η πορεία σας ξεκίνησε το 2007 και το 2014 φτάσατε να ολοκληρώσετε τον πρώτο σας δίσκο. Πώς είναι, λοιπόν, αυτό το feeling;

Όπως όλα στην Θεσσαλονίκη, έτσι και ο δίσκος μας ήρθε αργά αργά. Ωστόσο, βρισκόμαστε ήδη λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του καινούργιου μας δίσκου, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Έχετε ονομάσει τον πρώτο σας δίσκο “Illusion” και μέσα υπάρχει και το ομότιτλο τραγούδι. Θεωρείτε πως ζούμε σε μία ψευδαίσθηση;

Σίγουρα μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα και η διαφορά δεν είναι ένα καλό αμάξι ή μία ακριβή κιθάρα. Είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτό ξεκινά και από τον τρόπο που σκέφτεται ο άνθρωπος και είναι πολύ σημαντικό, θεωρούμε, να σκέφτεσαι πέρα από ομάδες και διαχωριστικές γραμμές. Διότι τότε η σύγκρουση με τους συνανθρώπους σου είναι δυστυχώς αναπόφευκτη.

 Θέλω να μου μιλήσετε λίγο για τα ακούσματα των «Anima Nation». Μπάντες και καλλιτέχνες που θαυμάζετε;

Ο καθένας έχει, σίγουρα, διαφορετικά ακούσματα, μουσικές επιρροές και προτιμήσεις. Υπάρχει, παρόλα αυτά, ένας συνδετικός κρίκος. Η κοινή μουσική, που ακούμε όλοι, είναι και αυτή που παίζουμε, δηλαδή reggae  και γενικά τέτοιες μουσικές Latin. Ο καθένας έχει, φυσικά, διαφορετική μουσική ιστορία, με εντελώς διαφορετικά είδη, που αυτό μπορεί να μην φαίνεται άμεσα στα κομμάτια των «Anima Nation», αλλά σίγουρα συμβάλλει στην τελική διαμόρφωση των κομματιών.

group c (25)

Ποιους δίσκους έχετε ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια;

Ενδεικτικά, ο δίσκος “Children”, από το  «Κακό Συναπάντημα», από τους Καναδούς «Τhe Souljazz Οrchestra», ο δίσκος “Inner Fire” και από τους «Groundation», ο δίσκος “A Miracle”. Υπάρχουν, φυσικά, πολλές world group μπάντες, που προωθούν το afro, το funk και τη reggae, με διάφορα άλλα στοιχεία, όπως παραδοσιακή, hip hop, rock και metal μουσική. Υπάρχει αυτό το κύμα παντού και είναι μπάντες, από κάθε μέρος της γης. Από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, και γενικότερα την Ασία. Ένα ρεύμα είναι αυτό και ένα άλλο είναι το ρεύμα των remakes, που σταματάνε, κατά την γνώμη μας, πολύ την διαδικασία της παραγωγής. Είναι ωραίο να παίξεις και την διασκευή, αλλά πάνω από όλα, είναι να βγάλεις τη δική σου μουσική. Να εκφραστείς, να βγάλεις τη ψυχή σου, μέσα από μία μουσική φόρμα.

Τα μηνύματα, που ευελπιστείτε να περνάτε μέσω της μουσικής σας;

Κυρίως δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη, που είναι βασικές προϋποθέσεις, για να υπάρχει αγάπη σε όλο τον κόσμο. Όλα είναι ένα, το σύμπαν είναι ένα, όλα είναι μαζί μία αλυσίδα και αυτό που ζούμε είναι, αδιαμφισβήτητα, πολύ άδικο. Κι εμείς είμαστε πάλι πολύ καλά, σε σχέση με άλλους ανθρώπους, που γεννιούνται με μείον άπειρες ευκαιρίες, σε αυτόν τον κόσμο. Ενώ μπορεί να είναι πολύ καλύτερα, για άλλους. Αυτό ευελπιστούμε τουλάχιστον.

group c (11)

Με τι συναισθήματα θα θέλατε να φεύγει το κοινό, μετά από κάθε live σας;

Σίγουρα μούσκεμα στον ιδρώτα, από τον χορό που θα ρίξει, αλλά και με την επιθυμία να μας ξαναδεί. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε απ’ έξω και την επιθυμία να αγοράσει το cd μας. Γιατί τότε νιώθεις ότι, όντως, κάποιος πραγματικά σε στηρίζει. Γιατί όλα, πλέον, υπάρχουν στο internet. Μπορείς να «αρπάξεις» από παντού και να δεις πολλά πράγματα, αλλά όταν θες να στηρίξεις κάποιον πραγματικά, εκεί φαίνεται. Στο αν είσαι διατεθειμένος να αγοράσεις την δουλειά του.

Υπάρχει κάποιο φεστιβάλ ή κάποια εμφάνιση, που έχετε πραγματοποιήσει και σας έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό ή που την θεωρείτε καθοριστική, για την πορεία σας;

Συνυφασμένο, κυρίως, με το Street Parade, αλλά επειδή το οργανώσαμε και εμείς κάπως. Έχουμε παίξει support, με κάποιους ανθρώπους, που εμείς θεωρούμε σημαντικούς. Οι Groundation, ας πούμε, είναι μία κορυφαία μπάντα, με τους οποίους είχαμε την τύχη να  γνωριστούμε στη Χίο. Ήταν μία πολύ ωραία κατάσταση, που δημιουργείται σε τέτοιου είδους συναντήσεις και προσπαθούμε, όσο γίνεται, να συνεργαζόμαστε με διάφορες μπάντες, ελληνικές αλλά και από το εξωτερικό, προκειμένου στο μέλλον να γίνονται και άλλα τέτοια πράγματα.

Τέλος, ποια είναι τα σχέδια των «Anima Nation» για το μέλλον;

Υπάρχει κάποιο έτοιμο υλικό, προκειμένου να ξεκινήσουμε να γράφουμε και τον δεύτερο δίσκο, που, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, θα συμβεί μέσα στο χρόνο, αλλά παράλληλα  κυνηγάμε και τις live εμφανίσεις. Στη Θεσσαλονίκη, έχουμε προγραμματισμένο ένα live, κάπου μέσα στον Μάρτη, ενώ κανονίζουμε κάτι στην Αθήνα, για τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη. Αυτό, προς το παρόν. Σιγά σιγά, οργανωνόμαστε..

Οι AnimaNation έρχονται για μια εκρηκτική εμφάνιση στον πολυχώρο WE.
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 22.00 το βράδυ.

Είσοδος 5€ (συμπεριλαμβάνεται η αγορά του νέου cd)

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το In-Edit Festival κάνει ένα Rewind στο Ολύμπιον!
Η Μαρίζα Ρίζου ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη!