Skip to content

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους Octave Οne και DJ Bone!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Synthetic κλεινει 4 χρόνια και το γιορτάζει με 2 από τα σπουδαιότερα acts του Detroit. Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες, σου έχουμε 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

1) Οι Octave One είναι τα αδέρφια Lenny και Lawrence Burden ενώ σπανιότερα κάνουν την εμφάνισή τους και τα άλλα 3 αδέρφια τους, Lynell, Lorne και Lance Burden.

2) Οι Octave One συνεργάστηκαν στο πιο γνωστο τους κομμάτι και anthem της ηλεκτρονικής μουσικής «Black Water», με την vocalist Ann Sunderson. Πρόκειται για τη σύζυγο του Kevin Saunderson, o οποίος θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του Techno ήχου.

3) Οι Octave One αποκαλούν το αναλογικό τους set up “The Mothership”. To όνομα είναι εμπνευσμένο από το διαστημόπλοιο ενός άλλου θρύλου του Detroit, του George Clinton. Τους συνέδε με το feeling του Detroit Funk!

4) Ο DJ Bone τρέχει back to back projects τόσο με τον τεράστιο Dave Clarke, όσο και με τον Deettron ώς “The StoryTellers”.

5 ) O DJ Bone έχει επίσης ένα διαφορετικό alias ως “Differ-Ent”. Με αυτό έχει κυκλοφορήσει ένα album, 2 ΕPs και 2 εξαιρετικά podcasts για το FACT magazine και το Resident Advisor.

6) Η πρώτη εμφάνιση του Bone σε ευρωπαϊκό club ήταν το 1996 στο πασίγνωστο Rex Club στο Παρίσι ως καλεσμένος του Laurent Garnier. o Garnier τον άκουσε στο Love Club Anniversary Party του Detroit και εντυπωσιάστηκε από τα skills του. Από τότε, άρχισε να γίνεται γνωστός στην Ευρώπη.

Δείτε όλη την ιστορία εδώ:

7) Οι Octave One έχουν ένα πλούσιο κατάλογο από remixes. Ξεχωρίζουν αυτά στο “Knights of the Jaguar”, “Rhythm is Rhythm” (Derrick Many), “Inner City” (Kevin Saunderson), Drexciya, αλλά και αυτό στους Massive Attack.

8) Ο DJ Bone είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ανεξάρτητου καλλιτέχνη. Επιμένει να μην υπογράψει σε κάποιο συγκεκριμένο label, κυκλοφορώντας τη συντριπτική πλειοψηφία της μουσικής του στην δική του δισκογραφική, “Subject Detroit”. Το θεωρεί μάλιστα ως κλειδί για την μακροβιότητα της μουσικής του, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Red Bull Music Academy. Ο τίτλος της συνέντευξης είναι «Ο ασύγκριτος DJ Bone» και μπορείτε να τη δείτε εδώ!

9) Οi Octave One κάνουν 100% αναλογικό live set, χωρίς χρήση υπολογιστή. Σε ένα μεγάλο μέρος του σετ αυτοσχεδιάζουν. Αυτό φαίνεται και στο live sessions του Resident Advisor, όπου οι δημιουργοί του αναφέρουν πως οι αδερφοί Burden ήταν το μοναδικό act που επέμειναν να ηχογραφηθεί το σετ σε first take, ενώ εδώ χαρακτηρίζονται ως ένα από τα διαχρονικά κορυφαία live acts της Techno house σύμφωνα με το Resident Advisor, όπως μπορείτε να δείτε να διαβάσετε εδώ!

10) Oι Octave One εκτός από την τρομερή δημοφιλία τους ανά τον κόσμο, είναι από από τα αγαπημένα ηλεκτρονικά acts και στη Θεσσαλονίκη. Μετρούν επιτυχημένες εμφανίσεις στο Reworks Festival (2014) και το Spring Festen (2008) ενώ ο DJ Bone εμφανίζεται για πρώτη φορά την πόλη.


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Το Synthetic συμπληρώνει αισίως τα 4 χρόνια του και το γιορτάζει με ένα τεράστιο party στο αγαπημένο μας WE. Σε αυτό παρουσιάζει ένα μεγάλο line up με έντονο το άρωμα του Detroit. Οι εκρηκτικοί Octave One παρουσιάζουν το νέο αναλογικό τους live. O , κατά πολλούς πιο τεχνικός techno / house Jockey στον κόσμο DJ Bone, έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για ένα περίτεχνο και super χορευτικό set.

Τη βραδιά ανοίγουν και κλείνουν oι residents του project και ο Jiles John από το Street Outdoors.

Line up:
Octave One – live (430 West)
DJ Bone (Subject Detroit)
Thomas Numan (Synthetic) b2b Denny Trajkov (Mosaik Kollektif)
George Kouros (Synthetic)
Jiles John (Street Outdoors)

Visuals: Pixels On Space

Πολυχώρος WE
Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου & Λαμπράκη
www.weskg.gr
Ώρα έναρξης: 23:00

Eισιτήρια: 10€ – 100 Early bird tickets.
Διαθέσιμα αποκλειστικά στο Viva.gr (www.bit.ly/synthetic-anniversary)
– Το πανελλαδικό δίκτυο των φυσικών σημείων πώλησης: Seven Spots, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Viva Kiosks (Σύνταγμα & Τεχνόπολις), Reload Stores
– Τηλεφωνικά στο 11876

2η φάση προπώλησης: 12€ (150 limited ή έως 22 Νοεμβρίου)
3η φάση προπώλησης: 15€ 

Loading...
H Hindi Zahra επιστρέφει στην Ελλάδα για να κάνει αυτό που ξέρει καλά!
Ελληνικό queer αφιέρωμα: από το ΦΚΘ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος!