Skip to content

Ο Superman της Κρήτης κάνει τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Κείμενο: Κυριάκος Διγενάκης

Ένα ταξίδι με ποδήλατο, που κουβαλάει ένα απλό μήνυμα: Ότι μπορούμε να διαδίδουμε την καλοσύνη, παντού γύρω μας.

Το γύρο του κόσμου ετοιμάζεται να κάνει ένας Ηρακλειώτης, σχεδιάζοντας να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο και να ταξιδεύει για τα επόμενα 3 χρόνια. Το ταξίδι του είναι αφιερωμένο στην ανθρώπινη αλληλεγγύη, αυτή που εκφράζουν οι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, χωρίς να προσδοκούν αντάλλαγμα, όπως αναφέρει ο ίδιος. “Αυτοί είναι οι πραγματικοί Σούπερ Ήρωες! Έχουμε χτίσει τοίχους γύρω μας, αποξενώνοντάς μας από τους άλλους ανθρώπους και αυτό το εγχείρημα, επιχειρεί να τους γκρεμίσει. Το καλύτερο παράδειγμα για να γίνει αυτό, θα είναι το ίδιο το ταξίδι”.

Ο ίδιος, που έχει κάνει, ήδη, το γύρο της Κρήτης και της Πελοποννήσου με ποδήλατο, στο πλαίσιο του εγχειρήματος, δημιούργησε την καμπάνια «Around the Good World».

1779336_624259740956019_1791378806_n

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα πάθος με τα ταξίδια“, σημειώνει. “Αφού ταξίδεψα πολύ στην Ευρώπη, μου ήρθε μία τρελή ιδέα… Να κάνω το γύρο του κόσμου, με το ποδήλατό μου! Το μόνο πρόβλημα, τότε, ήταν ότι δεν είχα ποδήλατο... Οπότε αγόρασα ένα και άρχισα να κάνω πετάλι. Αφού έκανα μερικά ταξίδια μέσα στην Ελλάδα, ήμουν έτοιμος για το γύρο του κόσμου. Ήθελα, όμως, αυτό το ταξίδι, να σημαίνει κάτι, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους. Έχοντας βιώσει απέραντη ευγνομωσύνη από όλους τους ανθρώπους, που με βοήθησαν σε όλα αυτά τα υπέροχα ταξίδια, ήθελα κι εγώ, με τη σειρά μου, να δώσω κάτι πίσω. Έτσι, είχα τη ιδέα να δημιουργήσω το «Around the Good World» project.

Ο Αποστόλης δεν θα μπορέσει, φυσικά, να κάνει το ταξίδι, αν δεν έχει τη βοήθεια πολλών ανθρώπων, είτε με τη μορφή οικονομικής συνεισφοράς, αγοράζοντας κάποιες από τις δημιουργίες του ταξιδιού, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Για όσο καιρό θα είναι στο δρόμο, θα αναγράφει στην ιστοσελίδα του «Around the Good World», όλους τους ανθρώπους, που θα τον βοηθήσουν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το εγχείρημα θα ξεκινήσει αυτό το Μάιο και θα διαρκέσει, για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Θα κάνω γύρω στα 50 χλμ ποδήλατο, κάθε μέρα, ενώ θα ξεκουράζομαι, όποτε νιώθω ότι το χρειάζομαι“, αναφέρει. “Όταν θα είμαι στην εξοχή, θα κοιμάμαι κυρίως στη σκηνή μου, ενώ όταν θα είμαι σε κάποια πόλη, θα προσπαθώ να βρω ανθρώπους, που να θέλουν να με φιλοξενήσουν, μέσα από σχετικές ιστοσελίδες.

Ήδη, έχω κάνει 2 παρόμοια ταξίδια. Το πρώτο ήταν ένας απίστευτος κύκλος, γύρω από την Κρήτη, γύρω στα 500 χλμ, που κράτησε 2 εβδομάδες. Το επόμενο ήταν ο γύρος της πανέμορφης Πελοποννήσου, όπου σε 1 μήνα περίπου, έκανα πάνω από 1.000 χλμ. Όσο ήμουν στο δρόμο, βίωσα απέραντη ευγένεια, φιλοξενία και αγάπη. Έκανα καινούριους φίλους και είδα εκπληκτικές θέες και μέρη, τα οποιά με κάνουν να νιώθω ευλογημένος”!

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναζήτηση χορηγών και ταυτόχρονα, τρέχει μία καμπάνια χρηματοδότησης (crowdfunding), για το πρότζεκτ. Κάθε συνεισφορά σας, θα είναι ευπρόσδεκτη. Βοηθήστε κι εσείς τον Αποστόλη, να μεταδώσει αυτό το μήνυμα καλοσύνης, σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

Η καμπάνια:
http://igg.me/at/around-the-good-world

Περισσότερες Πληροφορίες:
http://www.aroundthegoodworld.com/
Around The World on Facebook

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Ακούστε το νέο αποκαλυπτικό κομμάτι των The National!
Ακούστε μια ακυκλοφόρητη ακουστική εκτέλεση του “Wild Horses” των Rolling Stones!