Skip to content

O Frenic ζει σε έναν δικό του μιξαριστό κόσμο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Αν μου ζητούσαν έναν απόλυτα συμβατό χαρακτηρισμό, αυτός θα ήταν «κυνηγός επικηρυγμένων κονσολιέριδων». Αν, πάλι, μου ζητούσαν να αποκρυπτογραφήσω την αύρα του, θα έδινα, σίγουρα, τον ορισμό «φρενίτιδα των ηλεκτροκυμμάτων». Αν μου έλεγαν να παραμερίσω τις φιοριτούρες και να σας παρουσιάσω κάπως πιο νορμάλ τον χώρο και τους καλλιτέχνες, που διαβαίνουν το κατώφλι του και «αράζουν» στη λουστρίν πολυθρόνα του, σίγουρα, δεν θα  μπορούσα να το κάνω. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους, πλεόν, ARTόσπιτο. Η κονσόλα καλογυαλισμένη και τα decks στις επάλξεις, αφού ο επόμενος maker, μάλλον, θα τριπλάρει χασμωδικά πάνω τους.

Πίσω από το όνομα Sam Ferguson, κρύβεται το παρατσούκλι «Frenic» και πίσω από αυτό, κρύβεται η ιστορία ενός, από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής, προερχόμενος από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πρώτα σκαλιά σφυρηλατήθηκαν από beats, προορισμένα για hip hop MC’s, ενώ αργότερα, κατά την παρακμιακή φάση των 90’s, στράφηκε στην Drum n’ Bass σκηνή, κάνοντας μεταστροφή, και πάλι, προκειμένου να «παρκάρει», κάπου ανάμεσα στα πεντάγραμμα της Bristol μουσικής. Ξεψαχνίζοντας το βιογραφικό του και κάνοντας ένα back-up στο βλοσυρό του ξεκίνημα, φτάνουμε κάπου στην πρώτη προσωπική του δημιουργία, με τίτλο “The Future Will Be Better Tomorrow”. Και όπως τα είπε, έγινε…το μέλλον απεφάνθη δημιουργικό και πολυσχιδές. Δείχνοντας ιδιαίτερη αδυναμία στις Τrip-hop, funk, soul, electric beats νότες, αλλά και ταξιδεύοντας σε πιο σκοτεινά κλίματα, αργότερα με το “Lessons From The Past”, έρχεται το Σάββατο 28 Μαρτίου, με σκοπό να μας αφηγηθεί τη νέα δισκογραφική του ιστορία, με τίτλο “Monomyth: Separation“, διαγράφοντας το πρώτο μέρος από το ταξίδι του ήρωα και βαίνοντας σε προσωπικά μονοπάτια.

1093961_506495169424601_301659100_o

Το δικό του μονοπάτι, που αποφάσισε να χαράξει, κλυδωνίζεται σε Hip Hop, Breaks, DnB, Funκ, Soul και Rock ρυθμούς, κατακτώντας, δίκαια, την φήμη περί party blast καταστάσεις. Ξεφυλλίζοντας την ατζέντα του, πέφτουμε πάνω σε participation και συνεργασίες, που ρίχνουν φως στα ίχνη του, σαν έναν από τους πιο καταξιωμένους DJsproducersbeat makers. Μεγάλα φεστιβάλ και ξέφρενα parties της F1 Grand Prix και του Moto G.P, έχουν καλωσορίσει τον Frenic, ενώ παραστάσεις, με ονόματα όπως The Pharcyde, The Beatnuts, Task Force & Afrika Bambaataa, καταγράφονται στα highlights επιτεύγματά του.

Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά… «Essentially I’m a hip-hop DJ, but I don’t just play Hip-Hop Records! Aλλωστε, φροντίζει να το αποδεικνύει, σε κάθε ραντεβού με την κονσόλα. Στο «ηλεκτρίζων» αυτό μειδίαμα, πρόκειται να τον σαπορτάρουν οι φίλοι και συνεργάτες του  Demis S. & C. Senior, ιδρυτές των Boat of Sound parties. Το σίγουρο είναι ότι η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα «ηλεκτρισμένη» και συνάμα, ιλιγγιωδώς beatαρισμένη, στρέφοντας τα βλέμματα σε μια διαφορετική setαρισμένη πραγματικότητα!


O Frenic επισκέπτεται τα ελληνικά εδάφη για ένα μικρό tour και στα πλαίσια αυτού, κάνει μια στάση στη Θεσσαλονίκη και στο Art House Gallery Bar!

Σάββατο 28/3
Βεροίας 3

Είσοδος Ελεύθερη!

1116209_506495122757939_725246240_o

AUTHOR

Δήμητρα Σαμσάκη

Γενικά, θα την χαρακτήριζες λάτρη της «ψαγμενιάς»… Άλλωστε, πάντα το δήθεν ελκύει!

Loading...
To «Adventure Film Festival» έρχεται και στη Θεσσαλονίκη!
«Είμαστε όλοι άνθρωποι»