Skip to content

Ν. Φραγκιουδάκης: Είναι ρατσιστικό & ξεπερασμένο να θίγεις κοινωνικές ομάδες μέσω της σάτιρας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Με μια συνδυαστική πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και στα social media, ο Νικόλας Φραγκιουδάκης αναδεικνύεται ως μία από τις πιο επιτυχημένες μορφές του ελληνικού χώρου της ψυχαγωγίας. Με πηγαίο ταλέντο και αφοσίωση στην τέχνη της ερμηνείας, ο Φραγκιουδάκης έχει αφήσει το στίγμα του σε πληθώρα ρόλων, ενώ τα τελαυταία χρόνια αποτέλει μία από τις πιο “viral” φιγούρες των ελληνικών social media!

Στο πλαίσιο της παράστασης “Ανάδρομος Ερμής” όπου πρωταγωνιστείμε τη σύμπραξη της τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας Joanna Drigo, το Beater.gr τον συνάντησε και μίλησαν για πολλά!
Πιστεύει άραγε στα ζώδια και ποιο στοιχείο του χαρακτήρα του θα ήθελε να βελτιώσει;

Επειδή ασχολείσαι με διάφορες εκφάνσεις της υποκριτικής. Αν σε ρωτήσει κάποιος ποιο είναι το επάγγελμά σου;

Κοίτα, τώρα τελευταία συστήνομαι  πρώτα ως ηθοποιός, μετά ως δάσκαλος υποκριτικής και ως baby stand up comedian! Γιατί μου απαγορεύει κάποιος να χρησιμοποιώ παραπάνω από μία ιδιότητες; Αφού όλοι καταλαβαίνουμε ότι ηθοποιός είμαι!

Τον τελευταίο καιρό σε απολαμβάνουμε σε κωμικό ρόλο. Θα μπορούσαμε να δούμε μία στροφή προς το δράμα στο μέλλον; 

Εσείς με απολαμβάνετε ως κωμικό ηθοποιό αλλά εγώ στην ουσία είμαι ultra δραματικός! Το φιζίκ μου είναι δραματικό, η ψυχοσύνθεσή μου είναι δραματική, και επίσης μ’ αρέσει πολυ το δράμα που ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια! Μέσα από τα βίντεο ανακάλυψα ότι είμαι κωμικός ηθοποιός, οπότε αυτή τη στιγμή το απολαμβάνω όσο πάει! Σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστρέψω στο δράμα, θα ξαναπάω στην κωμωδία και τούμπαλιν! 

Πώς επέλεξες να ασχοληθείς και να διακωμωδείς συμπεριφορές ζωδίων;

Εντελώς τυχαία! Έγινε μια νύχτα που χώρισα και έφτιαξα μέσα στην κατάθλιψη μου ένα βίντεο για το πως χωρίζουν τα ζώδια! Την επόμενη μέρα ξύπνησα και είχε εκατομμύρια views και λέω κάτσε λίγο δω Νικόλα έχει “ζουμί” και για το κοινό και για εσένα.

Πιστεύεις στα ζώδια;

Δε θα ‘τανε τώρα μία γροθιά στο κατεστημένο να σου πω ότι όχι δεν πιστεύω, είναι ότι χειρότερο! Πιστεύω!

Είναι τα social: full time job?

Αυτό το λέω και το προσυπογράφω! Ναι, είναι full time και είναι 24-7! Μη ρωτήσεις τίποτα παραπάνω αλλά ναι!

Ζούμε στην εποχή της πολιτικής ορθότητας και το cancel. Έχεις «στρογγυλέψει» τη σάτιρα σε παραστάσεις ή βίντεο, με τη σκέψη ότι μπορεί να ενοχληθεί ένα μέρος του κοινού;

Σίγουρα προσέχω το λόγο μου! Δεν με αφορά το cancel! Προσέχω τι λέω, προσέχω τι κάνω, δε θίγω ομάδες και κοινωνικά σύνολα. Είναι ξεπερασμένο και ρατσιστικό! Ακόμα και τον ταρίφα-οδηγό ταξί τον λέω! Τώρα όμως επειδή κωμωδία χρησιμοποιεί την υπερβολή κάπου την έχω στα βίντεο μου και στο stand up αν δεν αρέσει σε κάποιον να αλλάξεις κανάλι

Τί θα λέγατε σε ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με την παραγωγή περιεχομένου στα social; Τί πρέπει οπωσδήποτε να έχει;

Πρέπει να έχει περιεχόμενο και συγκεκριμένο χαρακτήρα! Τίποτα άλλο! A, και άπειρο χρόνο στη διάθεσή του για να το εξέλιξει! 

Ένα στοιχείο του χαρακτήρα σας που θα ήθελες να βελτιώσεις και ένα για το οποίο είσαι χαρούμενος;

Βελτιώνω τα νεύρα μου…είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση! (Γέλια). Είμαι πολύ καλός φίλος, ακούω πολύ και έχω ενσυναίσθηση!

Τί κάνεις για να γίνει «ο κόσμος καλύτερος»;

Κάθε μέρα κάνω κάτι για να γίνει ο κόσμος καλύτερος…Κάθε μέρα αλλάζω μικρές συνήθειες στην καθημερινότητα μου για τα ζώα, τη φύση και τους συμπολίτες μου!

Τί θα δούμε στον «Ανάδρομο Ερμή»;

Θα δούμε τα viral videos, μεταφερμένα στη σκηνή, ντυμένα με την κιθάρα και τη φωνή της G Joanna Drigo! Είναι μία παράσταση που δε μοιάζει με ούτε με stand up comedy ούτε με συναυλία…

______________________

“Ανάδρομος Ερμής”:

Κυριακή, 14 Απριλίου
Mylos Club Thessaloniki

Εισιτήρια: εδώ


AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Beater Essentials #152: Τα τραγούδια της εβδομάδας!
Το TEDXAUTH 2024: OSMOSIS, έρχεται τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη!