Skip to content

Νικήτας Κλιντ: Κάνω ό,τι κάνω και λέω ό,τι λέω με ό,τι συνέπειες έχει αυτό!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι Ρόδες είναι ένα συγκρότημα, που όλοι λίγο πολύ έχουμε αγαπήσει, έστω και κατά περιόδους. Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει το “Για την Αγάπη Αυτή”, και ποιος δεν τα έχει «σπάσει» με το “Καταθλιπτικιά”; Από τα λίγα αγαπημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90, μέχρι και σήμερα, οι «Ρόδες United» επανενώθηκαν και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να παίξουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ “Internet”, καθώς και όλα τα underground classics, τις διασκευές και τα παράπλευρα πρότζεκτς που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς. Εμείς μιλήσαμε με το Νικήτα, αφήνοντας στην άκρη τα όσα έχουν ακουστεί γι’ αυτόν κατά καιρούς. Ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χιπ-χοπ τραγουδιστές της χώρας μας!

Πιστεύεις ότι από τη δεκαετία του ’90, μέχρι και σήμερα, έχουν αλλάξει τα πράγματα στη χιπ-χοπ σκηνή της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα;

Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά, αν όχι όλα. Πιο πολλές μπάντες, πιο ανοιχτά μυαλά, πιο πολλή μουσική. Τότε, κυριαρχούσαν 2-3 ονόματα και μετά το χάος. Σήμερα, βγαίνουν πράγματα από παντού. Στο χιπ-χοπ, πιο συγκεκριμένα, τα πράγματα έχουν ωριμάσει αρκετά και παρόλο που βγαίνουν και μέτρια πράγματα μέσα στο συρφετό, οι καλές δουλειές είναι περισσότερες.

23_KLINT_MG_3521_1Θα συνεχίσεις να εξελίσσεσαι μουσικά ή πιστεύεις ότι πλέον έχεις κατασταλάξει στο τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις και σου αρέσει;

Η εξέλιξη είναι και επιθυμητή, αλλά και αναπόφευκτη. Το θέμα είναι ότι πάντα θες και κάτι να σου ανοίξει το μυαλό και τ’ αυτιά λίγο παραπάνω. Κάθε δίσκος σε πάει πιο μπροστά. Σ’ αυτό το δίσκο «Ρόδες Unted», για παράδειγμα, κάναμε αυτό που ήθελα καιρό, αλλά δε γινόταν – γράψαμε τη μπάντα ζωντανά και ταυτόχρονα, όλα τα όργανα στο στούντιο. Δε σταματάει η μουσική.

Οι Ρόδες επανενώθηκαν και μας παρουσιάζουν το καινούργιο τους άλμπουμ. Τί να περιμένει το κοινό σας από αυτό;

Είναι μια δουλειά που κράτησε 4 χρόνια και έβαλα όλη μου την ενέργεια, μέσα σ’ αυτήν. Η μπάντα είναι καινούργια, με την έννοια ότι όλα σχεδόν τα μέλη είναι νέα και επομένως, ο ήχος είναι άλλος. Βάλε και τα 8 χρόνια από το Silent Disco και καταλαβαίνεις. Επίσης, η πατρότητα έχει αφήσει τα σημάδια της, που φαίνονται στο δίσκο. Ένας γάμος κι ένα διαζύγιο, επίσης.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας, με τον Michael Lener;

Είναι φίλος και μας έστειλε το “ινστρουμένταλ” και το πάτησα. Αυτό. Μίλησα για τα Εξάρχεια και τη “χουλιγκανοποίηση” της πολιτικής, με ένα μικρό ραπ. Δε ξέρω αν θα συμπεριληφθεί στο δίσκο, γιατί έχουμε χρονικό όριο (75 λεπτά) και μάλλον δε χωράει. Αλλά θα το δίνουμε σαν μπόνους τρακ, διαδικτυακά. Στο δίσκο συμμετέχουν πολλοί φίλοι και γνωστοί, όπως ο Ευθύμης, ο Dj Alx, o Fleck, η Sugahspank, o Icy, o Boem και πολλοί άλλοι.

Μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα, όλη η ελληνική χιπ-χοπ σκηνή ενώθηκε και με κάποιο τρόπο, αφήσατε στην άκρη τις «κόντρες» και τους ανταγωνισμούς. Πιστεύεις ότι αυτό ήταν αληθινό; Υπάρχει, κατά τη γνώμη σου, ειλικρίνεια στους ανθρώπους σήμερα;

Σε μεγάλο βαθμό, ήταν ειλικρινές, αλλά από την άλλη, κράτησε λίγο η διάθεση ευρύτερης συνεργασίας και είναι λογικό – στην Ελλάδα ζούμε. Παρόλα αυτά, είναι πια σημείο αναφοράς για όλους μας ο Παύλος. Η ειλικρίνεια είναι ωραίο πράγμα, αλλά με το ζόρι δε γίνεται. Στο ραπ, πάντως, χρειάζεται και ειλικρίνεια και ρεαλισμός, μέσα σ’ όλα τ’ άλλα.

Σε όλα αυτά που έχουν συμβεί γύρω από το πρόσωπό σου τόσα χρόνια, ήσουν ο εαυτός σου; Προσπάθησες ποτέ να πάρεις πίσω κάτι που είπες, μόνο και μόνο επειδή ενόχλησε μερικούς;

Δε νομίζω. Κάνω ό,τι κάνω και λέω ό,τι λέω, χωρίς πολλά πολλά και με ό,τι συνέπειες έχει αυτό. Κι όσοι χαλιούνται, θα τους περάσει. Δεν πειράζει.

 

ΡΟΔΕΣ UNITED live | Principal Club Theater
Σάββατο 16 Απριλίου

Opening Acts: BAILEMOS & SKG’s DUB ALLIANCE

Doors open at 20:30
Show starts at 21:30
Ticket presale price 8€ (limited first 100) and then 10€
Door price 10€
Ticket Presale at Ticket House (Mitropoleos 102), Stereodisc (Aristorelous Sq.), Rover (Salaminos),
Public & Viva.gr

12891567_992249627496382_7798446962323935498_o

AUTHOR

Βίβιαν Γεωργιάδου

Της αρέσει να την παινεύουν για τις μουσικές της επιλογές, προτιμά τον χειμώνα και απεχθάνεται τις τηγανητές πατάτες!

Loading...
Το τέλος του In Edit Festival 2016! | #inedit2016
Μπάμπη Μπατμανίδη, ποια είναι η σχέση σου με τις γυναίκες;