Skip to content

Nefeli Meg. Τελικά νομικός, κωμικός ή YouTuber;

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Στην ερώτηση «πώς θα σε περιέγραφες;» θα ξεκινήσει με τον αυτοχαρακτηρισμό «ανυπόμονη» για να δηλώσει αμέσως μετά, χωρίς φόβος και πάθος «γκρινιάρα» και «νευρική», θα συνεχίσει να σου μιλάει για την αγάπη της, τόσο για τη νομική, όσο και για την κωμωδία, για να καταλήξεις εσύ, χωρίς να καταβάλεις και ιδιαίτερη προσπάθεια στο συμπέρασμα πως έχεις να κάνεις αναμφίβολα, με έναν ταλαντούχο άνθρωπο, γεμάτο όρεξη για ζωή και δημιουργία.

Ο λόγος για την Nefeli Meg, όπως προτιμά να συστήνεται στους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram που έχει προκαλέσει εντυπώσεις και τροφή για σκέψη τόσο μέσω του καναλιού της στο YouTube όσο και μέσω των stand-up comedy παραστάσεών της.

Η Νεφέλη συστήνεται στο Beater.gr και μιλάει για το επιτυχημένο «πάντρεμα» των φαινομενικά οξύμωρων ιδιοτήτων της.

 

Πώς ξεκίνησες το standup comedy; Πόσο σημαντική θεωρείς την κωμωδία στη ζωή μας;

Με το stand-up comedy ξεκίνησα να ασχολούμαι τυχαία, κάνοντας ένα one-woman-show την πρώτη φορά, σε ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη με δικό μου κείμενο. Στην περίοδο της πρώτης καραντίνας και μέσω του Youtube καναλιού μου γνώρισα τον Κώστα  Μαλιάτση που επί της ουσίας με προώθησε και φτάσαμε να κάνουμε και την περιοδεία μαζί το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει στο stand-up. Η κατάργηση του νοητού πέπλου που χωρίζει τον καλλιτέχνη από το κοινό καθώς και η μεταξύ τους αλληλεπίδραση, αυτή η παραγωγική διάδραση δηλαδή είναι που με μαγεύει περισσότερο σε αυτό. Χωρίς αυτό, χωρίς την κωμωδία στη ζωή μας δεν θα νιώθαμε ανακούφιση. Το γέλιο μας την προσφέρει απλόχερα, ειδικά σε μια εποχή που ακόμη και ο χαβαλές είναι παρεξηγήσιμος, σε μια εποχή που το έχουμε ανάγκη ίσως περισσότερο από ποτέ.

Πώς προέκυψε και ποια τα θέματα που πραγματεύεσαι;

Το σίγουρο είναι πως αυτά που λέω πάνω στην σκηνή δεν έχουν καμία σχέση με την νομική και αυτό γιατί προτιμώ να περιλαμβάνω στα κείμενά μου περισσότερο εμπειρικά βιώματα. Σχέσεις, social media και θέματα ταμπού αποτελούν την κύρια θεματολογία των παραστάσεών μου.  Έχω, άλλωστε τόσα πολλά απωθημένα με γκόμενους που αναπόφευκτα το κοινό θα κλιθεί να εκτελέσει, θέλοντας και μη, χρέη ψυχολόγου.

Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος σε όλο αυτό;

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που ανέβηκα στην σκηνή και έβλεπα τον κόσμο να γελάει με αυτά που έλεγα, αισθάνθηκα λες και ήρθα σε οργασμό, δεν μπορώ να στο εξηγήσω διαφορετικά. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Νομίζω το πιο δύσκολο είναι να κρατήσεις «ενεργοποιημένο» ένα κοινό που δεν σε ξέρει και που σε κρίνει από την στιγμή που ανεβαίνεις στην σκηνή και καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης. Αυτό πιστεύω πως είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Με ευχαριστεί ιδιαιτέρως που έρχονται στο τέλος της παράστασης άνθρωποι και μου λένε πως δεν με ήξεραν αλλά γέλασαν πολύ μαζί μου. Θεωρώ πως αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.   


Ποτέ και πώς ξεκίνησες με το YouTube;

Με το YouTube ξεκίνησα στην πρώτη καραντίνα, δεν είχα κάπου να κάνω stand-up, οπότε λέω θα πάρω ένα κομμάτι από το κείμενό μου και θα το κάνω video. Πήγε πολύ καλά, δεν το περίμενα όλο αυτό και έτσι το συνέχισα και θα το συνεχίσω.  Τα video μου έχουν να κάνουν περισσότερο με εκλαϊκευμένη νομική, παίρνω δηλαδή ένα θέμα και το εξηγώ όσο πιο απλά μπορώ.

Τελικά, νομικός, κωμικός ή YouTuber;

Αν είχα τρία πόδια, θα στηριζόμουν και στα τρία, δεν μπορώ να στο δώσω διαφορετικά να το καταλάβεις. Η ιδιότητά μου κάθε φορά έχει να κάνει με το σε ποιόν απευθύνομαι και συστήνομαι αναλόγως με το ποιον έχω απέναντί μου. Μου αρέσει πάρα πολύ η νομική για να απαρνηθώ αυτόν τον τίτλο και αντίστοιχα, αγαπώ την κωμωδία και το Youtube για να μην ασχοληθώ και με αυτά. Ωστόσο, μέσα μου θεωρώ πως η νομική καταλαμβάνει το 55% μου, υπερτερεί λιγάκι των άλλων δύο.

Πού και πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;

Νομίζω πως η φάση μου μοιάζει λίγο με το «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Αν λοιπόν, το θέμα creating συνεχίσει να πηγαίνει καλά και τα επόμενα χρόνια, θα ήθελα να μπορώ να βιοπορίζομαι από αυτό το πράγμα, γιατί το αγαπώ πολύ και θα ήθελα να συνεχίσω να το κάνω. Αν όμως δεν πάει και μείνω -που λέμε- στην ψάθα, με βλέπω με ένα μεταπτυχιακό πάνω στην επιστήμη της νομικής να εργάζομαι σε κάποιον διεθνή οργανισμό, αυτό είναι το plan B.
______________________

Ακουλουθήστε τη Nefeli Meg στο Instagram!
Καντε subscribe στο κανάλι της Nefeli Meg στο Youtube!

AUTHOR

Ιωάννα Δαμιανού

Συστήνεται και ως παιδί του ήλιου. Θα την δεις να περιπλανιέται στους δρόμους με σακίδιο και ακουστικά, αναζητώντας αυτό που οι άλλοι ακόμη δεν γνωρίζουν. Πιστεύει ακράδαντα πως όλα γίνονται για κάποιο σκοπό.

Loading...
Μια ταινία μικρού μήκους για μια περιήγηση στο Dutch Holocaust Memorial of Names!
Ο «άβολος» EBM ήχος του Templər έρχεται να ταρακουνήσει τη Θεσσαλονίκη!