Skip to content

Νατάσα Εξηνταβελώνη, τι θα γίνει με ‘μας που δεν διαβάσαμε ούτε σήμερα;

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα. Και φυσικά δεν τα ξεχνάω. Στο κλίμα αυτής της γλυκιάς νοσταλγίας αλλά και της καυστικής σάτιρας, η Νατάσα Εξηνταβελώνη μας γυρίζει πίσω στις σχολικές μας αναμνήσεις, μέσα από μια μοντέρνα παράσταση.

Η «Ενισχυτική Διδασκαλία είναι μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στην ξεγνοιασιά του σχολείου.» όπως μας είπε. Κεντρικό θεματικό άξονα της παράστασης αποτελεί η πλέον γνωστή κι αγαπημένη περσόνα της κυρά-δασκάλας, όπου η Νατάσα Εξηνταβελώνη καθιέρωσε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστικά, στο προσωπικό της προφίλ τόσο στο Facebook, όσο κι στο Instagram, υπάρχει ολόκληρη σειρά από ανέκδοτες ιστορίες με πρωταγωνίστρια την κυρά-δασκάλα, που, άλλοτε παρουσιάζεται αυστηρή να μαλώνει τα στουρνάρια της κι άλλοτε πιο ανάλαφρη διδάσκει σε μια κατάσταση ελαφράς μέθης.

«Έχω δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό τον χαρακτήρα και πλέον είναι ολοκληρωμένος. Έχει δικό του σώμα, φωνή κι ιδέες.» επισήμανε η ίδια.

Φυσικά, η «Ενισχυτική Διδασκαλία» είναι ένα προϊόν συνεργασίας για το οποίο έχουν δουλέψει πολλοί άνθρωποι, όπως η Αθηνά Τσαγκαράκη. Την μουσική επιμέλεια της παράστασης στην Θεσσαλονίκη θα αναλάβουν η Μελίνα Ατρείδου στη φωνή και η Λία Κλωτσοτήρα που θα συνοδεύσει με την κιθάρα.

Εκτός από το γνωστό τρίπτυχο Γλώσσα-Γλώσσα-Μαθηματικά, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο Διάλειμμα, που ήταν και η αγαπημένη μας διδακτική ώρα. Η Ενισχυτική Διδασκαλία συμπληρώνει επικουρικά τον κύριο κορμό των μαθημάτων και παράλληλα, εξαπλώνεται σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, μέσα από ένα διαδραστικό μονόλογο. Μέσα στην ατμόσφαιρα αυτοσχεδιασμού το κοινό κατευθύνει την θεματολογία. Ωστόσο, δεν υπάρχει καιρός για αφηρημάδα, καθώς η δασκάλα μας μαλώνει.

«Το κοινό δεν έχει χρόνο και χώρο να πάρει τα μάτια του από την σκηνή! Απαιτώ προσοχή και συγκέντρωση! Η παράσταση αποτελεί μια έκπληξη, κι ο κόσμος το απολαμβάνει!» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως το έργο έχει ρωγμές στην δομή με σκοπό την άμεση επικοινωνία των καλλιτεχνών με τους θεατές, την άρτια αισθητική προσέγγιση και -σίγουρα- τη ζεστή ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Νατάσα Εξηνταβελώνη, έχει σπουδάσει Παιδαγωγικό και γι’ αυτό δίνει έμφαση όχι μόνο στον ρόλο, αλλά και στον χαρακτήρα του δασκάλου.

«Αν δεν ήμουν ηθοποιός θα ήμουν σίγουρα εκπαιδευτικός!» είπε, εξηγώντας πως ο μόνος τρόπος να αλλάξεις τον κόσμο είναι μέσα από τα παιδία.

Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχικής ιδέας για την παράσταση «Ενισχυτική Διδασκαλία» είναι η ενεργή παρουσία της ηθοποιού στα social media, ένα χώρο που όχι μόνο έδωσε την έμπνευση για την δημιουργία του έργου, αλλά κι αποτελεί το κύριο μέσο διαφήμισης για αυτή την νέα προσπάθεια.

«Φοβάμαι τον αντίκτυπο των social media, μιας κι η επαφή με το κοινό είναι άμεση!» Υποστηρίζει πως το διαδίκτυο κερδίζει συνεχώς έδαφος απέναντι στο θέατρο, που όμως έχει την δύναμη να προάγει το νόημα και να εμβαθύνει περισσότερο.


Η «Ενισχυτική Διδασκαλία» έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του Apodec, μεταμορφώνοντας την σοφίτα στην τάξη της Δασκάλας Νατάσας Εξηνταβελώνη.

Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης θα αναλάβουν η Μελίνα Ατρείδου (φωνή, φλάουτο) και η Λία Κλωτσοτήρα (κιθάρα).

Περισσότερες Πληροφορίες
«Ενισχυτική Διδασκαλία»
Σάββατο 16 Μαρτίου

Apodec
Στρατηγού Σφέτσου 3
Θεσσαλονίκη

Γενική είσοδος: 10€

Προπώληση Εισιτηρίων: Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4)

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2315500710 & 6984798008
(Σε περίπτωση κράτησης παρακαλούμε να προσέλθετε στο χώρο στις 21.00).

AUTHOR

Ελίνα-Σοφία Χασίδου

Ανήκει στη γενιά, που γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ιδανικά ήθελε, όταν μεγαλώσει, να γίνει πρέσβυρα και να ταξιδέψει, μέσω της διπλωματικής οδού, σε όλον τον κόσμο.

Loading...
Οι Mumford & Sons διασκευάζουν Nine Inch Nails!
Αυτά είναι τα πιο ντιζαϊνάτα ξενοδοχεία του Μεξικό αυτή τη στιγμή!