Skip to content

MsDos: O κυριότερος Έλληνας εκπρόσωπος της Dn’B σκηνής στη Θεσσαλονίκη!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Μια κόκκινη, εκθαμβωτικής λάμψης, πολυθρόνα, που έχει να θυμίσει κάτι από την pop art κουλτούρα. Ένα βιομηχανικό στέκι, υπό την μαρκίζα «καφέ-μπαρ-γκαλερί», μία στόφα από Έλληνες και international beat makers καλλιτέχνες και μια γωνία, στην οδό Βεροίας 3, απαρτίζουν το εναλλακτικό και party friendly οίκο. Σε ρυθμούς funky, soul, jazz, electronic, trip hop και σε μίξεις, που έχουν να μας υποδείξουν μια τεχνογνωσία του παλμού της μουσικής, το Αrt House φιλοξενεί μια γκάμα ιδιαίτερων καλεσμένων, με ακούσματα και εμπειρίες που αναβλύζουν μέσα από την κονσόλα. Στην “εξτρεμιστική” και “αρτίστικ” πολυθρόνα, που φωτοβολείται κάθε εβδομάδα από φλας και ιδιάζουσες παρουσίες, έχουν ενθρονιστεί ονόματα του παγκόσμιου μουσικού βεληνεκούς και εκπρώσοποι της drum n’ bass σκηνής, όπως οι Mickey Finn και Aphrodite, με πιο πρόσφατο τον Jon Kennedy, καθώς και πολλοί καλλιτέχνες της εγχώρια σκηνής, όπως οι Phantasy, Skone, Infaderz, Koots Mc,Shy Nee, και ΜC Sensee, με καινούργιες εκπλήξεις να ξεδιπλώνονται κάθε εβδομάδα.

Ο Μάρτιος κοντεύει και μαζί του έρχεται η άνοιξη, που σηματοδοτεί την έναρξη των ξέφρενων parties (στον κόσμο της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον), με τους συντελεστές του Αrt House να μπαίνουν, εξ’ ολοκλήρου, στο κλίμα. Για να το περιγράψουμε με μια φράση και να το μεταφράσετε με χίλιες νότες, θα πούμε μόνο «αφιέρωμα στην ευρύτερη Drum n’ Bass μουσική», με ήχους που ξεκινούν από τα jazzy και piano breakbeats και φτάνουν μέχρι τα liquid drum n’ bass κομμάτια. Άλλωστε, από τότε που, στις αρχές των 00’s, η τεχνολογία μπήκε, για τα καλά, στη μουσική, τίποτα δε μπορούσε να ακούγεται ίδιο, με όλο αυτά τα μουσικά παρακλάδια που προέκυψαν. Δεδομένης της πορείας του, λοιπόν, στις κονσόλες παγκοσμίως και της φήμης του, ως τον κυριότερο Έλληνα εκπρόσωπο της Drum n’ Bass, ο ΜsDos έρχεται στο «αρτόσπιτο» και καρφιτσώνει το όνομα του στην λουστραρισμένη πολυθρόνα.

10250246_658875320847683_7492763222446307748_n

Ο Chris ‘Djmsdos’ Kouzellis, επηρεασμένος από κλασσικούς vintage, soul/jazz ήχους ταινιών ’60s και ’70s και κυκλοφορίες, σε μερικές από τις σπουδαιότερες εταιρίες του χώρου, όπως τη θρυλική «Good Looking Recordings», «Liquid V Rec», «Phuzion, Fokuz», την γερμανική «Have-a-Break», καθώς επίσης και τις Ελληνικές «Timewarp» και «Boombastic Jam», ήρθε η στιγμή να τριπλάρει και στην κονσόλα του Αrt House. Τα κομμάτια του έχουν support στο BBC Radio 1Xtra, Ministry Of Sound Radio, Bassdrive και από djs, όπως ο Ltj Bukem, Fabio, Bryan Gee, Dj Patife, Bailey, Jumping Jack Frost, Ez Rollers, Marky. Και για να κάνουμε και μια βόλτα στο ιστορικό του και την διφυή καριέρα του, θα αναφέρουμε εύλογα τα εξής:

Ως remixer έχει στο ενεργητικό του το DnB rework, στο superhit των 90s Technova του Towa Tei (μέλος και παραγωγός των θρυλικών Deee-Lite), το οποίο κυκλοφόρησε το 1995, με remix από τον Wink. Έχει κάνει remix, επίσης κλασσικά κομμάτια, όπως το “Only You” του Nookie και ένα από τα μεγαλύτερα jungle hits των ’90s “The Razor’s Edge”, από τους Steve C & DJ Monita, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην επετειακή έκδοση των 20 ετών, από την πρώτη του κυκλοφορία. Όσο αφορά τις Ελληνικές του συνεργασίες, έχει remixes στον Basement Freaks και τους «Timewarp Inc».
Από την αντίπερα όχθη, ωστόσο, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ξεκινώντας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, έχει περάσει, μεταξύ άλλων, και από τις κονσόλες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Αιγαίου (ΕΡΑ) και τον KISS Fm Μυτιλήνης. Το 2008 ξεκίνησε ένα από τα δημοφιλέστερα podcasts, με περισσότερα από 400 χιλ. d/ls, μέσα σε διάστημα 4 ετών. Μέχρι το τέλος του έτους, φήμες τον θέλουν να συμμετέχει και στην “Bukem In Sessions” βραδιά που πραγματοποιείται στο Fabric .

Αναμένουμε, λοιπόν, τη νύχτα της 6ης Μαρτίου και την εμφάνιση του MsDos, για ένα liquid ταξίδι στα μονοπάτια της DnB σκηνής. Οι προσδοκίες είναι πολλές και οι υποσχέσεις ακόμα περισσότερες, από το σπίτι, που μάλλον ξέρει να χειρίζεται σωστά και περιπαικτικά τις κονσόλες του, μιας και οι εκλπήξεις για το Μήνα που ήρθε, θα είνα πολλές!

Contact links:
https://www.facebook.com/djmsdos
https://soundcloud.com/djmsdos
http://www.beatport.com/artist/msdos/124739
http://www.liquiddnb.com/liquiddnbsessions

AUTHOR

Δήμητρα Σαμσάκη

Γενικά, θα την χαρακτήριζες λάτρη της «ψαγμενιάς»… Άλλωστε, πάντα το δήθεν ελκύει!

Loading...
Beater Tapes | Thomas Numan (Synthetic)
O Δημήτρης Καλαϊτζόπουλος, οι Los Mujeros και ένα μεγάλο ταξίδι στην κεντρική Ευρώπη!